MárkaépítésMarketing

Egy márkát a szociális érzékenysége is minősít – ez a Superbrands 2022 magyarországi díjátadó gála üzenete

Lidl, Diego, Jysk, Mester, Stiebel Eltron – csak néhány név azon közel száz márka közül, melyek kiváló üzleti eredményeik elismeréseképp tegnap átvehették a Superbrands 2022 üvegdíjat. Az ünnepi gálaesten különleges zenei csemegeként világhírű musical-szuperprodukciókból csendültek fel részletek Magyarország egyik legjelentősebb musical-színházának, a Madách Színháznak két vezető színművésze, Kováts Kriszta és Sasvári Sándor előadásában. A zenei betéteket különleges tánckarként kísérte a fogyatékossággal élő színészeket foglalkoztató Baltazár Színház társulata.

Idén tizennyolcadik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands díjakat, a Business Superbrands díjas márkák pedig tizenötödik alkalommal részesültek díjazásban a Budapest Music Centerben megtartott ünnepi gálaesten.

Szuperprodukció a szupereknek

A Superbrands díjátadó gálaműsorban világhírű musical-szuperprodukciókból csendültek fel részletek. A Hair népszerű betétdalait Magyarország egyik legjelentősebb musical-színházának, a Madách Színháznak két vezető színművésze, Kováts Kriszta és Sasvári Sándor énekelte, a zenei betéteket különleges tánckarként kísérte a fogyatékossággal élő színészeket foglalkoztató Baltazár Színház társulata.

Az Evita című rockoperát 1980-ban mutatták be először Magyarországon. A legismertebb – Miért kell, hogy sírj, Argentína? című – betétdalát Kováts Kriszta énekelte az akkori ősbemutatón, ahogyan a tegnapi Superbrands gálán is az ő előadásában hallhatták a jelenlévők.

1986-ban Szegeden hétezer ember előtt mutatta be a Rockszínház az Andrew Lloyd Webber és Tim Rice által jegyzett Jézus Krisztus szupersztár című rockoperát, Sasvári Sándor főszereplésével. A Superbrands gálaesten szintén az ő előadásában volt hallható a Jézus imája című betétdal.

Kováts Kriszta legfrissebb nagylemezének, a Biblia show-nak nagy slágere a Mindennek ideje van című dal. Egyedülálló módon a Superbrands gála vendégei Kováts-Sasvári duettként élvezhették a dalt, melyhez közreműködtek a Baltazár Színház színészei.

Sasvári Sándor és a Baltazár Színház művészei

„A Superbrands gálaműsor magyarországi szervezőjeként hiszünk abban, hogy a Superbrands programban díjazott márkák szociális érzékenysége is kiemelkedő. Fontos érték számukra a kreativitás kibontakoztatása, a tehetségek ösztönzése, az esélyegyenlőség megteremtése, az elfogadó munkakörnyezet. Ezért is igyekeztünk ráirányítani a figyelmet a Baltazár színház egyedülálló tevékenységére, és nagyon örülünk, hogy díjazottjaink közül többen anyagi támogatásukkal is segítik a Baltazár színház különlegesen kreatív küldetését, lehetővé téve egyedülálló művészeti tevékenységük továbbélését” – mondta el László Géza programigazgató.

A Superbrands díj a márkaérték tudatosításában segít: kommunikációja olyan pozitív értékekre hívja fel a fogyasztók és az üzleti partnerek figyelmét, mint a márka mögött álló vállalat pénzügyi stabilitása, országos ismertsége és kedveltsége, valamint kiemelkedő márkaépítési gyakorlata. Ez az örömhír mind a díj megszerzésében elévülhetetlen érdemeket szerzett saját munkatársak, mind pedig az üzleti partnerek, beszállítók, befektetők körében rendkívül fontos: tovább növeli a vállalat presztízsét, és hosszú távon biztosíthat versenyelőnyt.

A Superbrands Magyarország Programról

A ma már több mint 90 országban működő nemzetközi Superbrands Programot 1995-ben a britt Brand Council szervezet hozta létre. A cél kettős volt: a kiemelkedő márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák felmutatása. A program az indulás óta a világ minden részén ismertté vált, ma már közel 90 országban jelent különleges minősítést a Superbrands cím.
Magyarországon a Superbrands díj 2004 óta képviseli a márkákhoz kapcsolódó valamennyi pozitív tényező esszenciáját: jelzi kiemelkedő piaci ismertségüket, kedveltségüket és pénzügyi stabilitásukat. A magyar Superbrands Program 5 évvel az indulását követően az üzleti márkákra is kiterjesztette a minősítést a Business Superbrands díj bevezetésével, amely pedig az üzleti szektor (B2B) márkáinak legeredményesebbjeit jelzi.

A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban. A díj odaítéléséről többlépcsős előszűrést követően az összesen 40 tagú, független, marketingszakmai és vállalatvezető szakemberekből álló bizottság dönt a minden évben.

A Baltazár színházról

Az 1998-ban alakult Baltazár Színház az országban egyedüliként ad lehetőséget fogyatékossággal élő emberek számára, hogy kreativitásukat, tehetségüket megmutassák, ezáltal munkahelyet is teremtve számukra. A mai világban a pozitív sorsok bárki számára példaértékűek lehetnek.

Fotók: Papp László

One thought on “Egy márkát a szociális érzékenysége is minősít – ez a Superbrands 2022 magyarországi díjátadó gála üzenete

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük