Márkaépítés

Márkaépítés házon kívül és belül

Egy márka sikere nagyban függ attól, mit gondol vagy tud róla a nagyközönség, mennyire ismert, kedvelt, és nem csupán a rajongói, a saját fogyasztói körében. Egy márka sikere a munkáltatói piacon ugyanerről szól: fontos, milyen kép alakul ki róla a köztudatban, mit tartanak arról, mennyire törődik a környezetével, az emberekkel. A MagyarBrands Kiváló munkáltatói márka kategóriája olyan jó gyakorlatokat értékel, amelyek a hazai KKV-s munkáltatói piacon végzett tudatos márkaépítésnek köszönhetően hitelesen igyekeznek alakítani ezt a képet, ezáltal sikeresebbé téve magát a vállalati márkát is.

A MagyarBrands program küldetéséhez tartozik, hogy ráirányítsa a fogyasztók és a piac figyelmét a legsikeresebb magyar márkákra, valamint a legnépszerűbb, innovatív termékekre és szolgáltatásokra, de hangsúlyt helyez a sikeres márkák munkáltatói piacon végzett márkaépítési gyakorlataira is. A Kiváló Munkáltatói Márka díj elnyerésének feltétele, hogy a pályázó márkának nyernie kell a MagyarBrands valamelyik alapkategóriájában: kiválói fogyasztói, üzleti, vagy innovatív márkaként. Ezt követően egy online kérdőív kitöltésével pályázhatnak a márkák. A beérkezett pályázati anyagokat szakmai zsűri értékeli.

A MagyarBrands programban díjazott márkák 2022-ben ötödik alkalommal mérethették meg magukat munkáltatóként: az idei év újdonsága volt, hogy az online kérdőív válaszainak kiértékelése mellett a munkavállalók véleménye is megjelent a kiválasztás során. A beadott márkapályázatokat munkavállalói elégedettség kérdőív is kiegészítette, melyet a munkavállalók önkéntes alapon, anonim tölthettek ki.

A Kiváló Munkáltatói Márka kategória Szakmai Bizottsága az alábbi főbb szempontok alapján értékelte a beérkezett pályázatokat:

HR adatok: a munkatársak számának, béreknek a változása, fluktuáció mértéke
Munkáltatói márkaépítés gyakorlata: mennyire jól megfogalmazott a munkáltatói vízió, és milyen szintűek a megvalósítására tett gyakorlati intézkedések
Mennyire törekszik a vállalat a munka-magánélet egyensúly fenntarthatóságára
Munkahelyi Vonzerő: mely béren kívüli juttatások léteznek, milyenek a munkahelyi környezet javítását, a beilleszkedést és lojalitást segítő programok
A külső, toborzás típusú kommunikáció és a belső munkáltatói üzenetek mennyire aktívan jelennek meg a vállalati marketingben
Milyen a munkavállalói elégedettség, a vállalat saját munkavállalói által kitöltött kérdőív alapján

A jó munkáltatói márka odafigyel a dolgozói igényeire, biztosítja a munka/magánélet egészséges egyensúlyát, külső-belső kommunikációjában egyaránt a hitelesség vezérli – ezek a legfőbb értékek, melyek a 2022-ben MagyarBrands díjas kiváló munkáltatói márka gyakorlatokat jellemzik.

Idén erős mezőnyben, a nyertes pályázók több kategóriában is magas pontszámokat értek el. A MagyarBrands 2022 program Kiváló Munkáltatói márka kategóriájának győztes márkái:

ABSOLUTE LIVE
CERES
CONCORDE
EBH INVEST
FITPULI
FÜRGE DIÁK
HUNGARIKUM ALKUSZ
KÖBE
MYSTIC NAILS
POLAR KLÍMA
SASSZEMKLINIKA
TRADE MAGAZIN
ÚJHÁZ
VITAKING

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük