KiemeltMarketingSztorik

Magyar márkaként sem lehetetlen – Húsz éve a szuperek között az ILCSI

20 évvel ezelőtt, 2004-ben indult útjára Magyarországon a nemzetközi Superbrands Program márkadíjazási rendszer. Azévben először tette mérlegre Magyarország vezető márkáit, és a kiváló eredményeket felmutatóknak először ítélte oda a Superbrands díjat. A kiválók közül is kitűnnek azonban azok a márkák, amelyek kimagasló eredményeiket két évtizeden keresztül fenntartották, így minden évben sikerrel szerepeltek a Superbrands Program komplex kiválasztási rendszerében.

Best of the best

Az Ilcsi professzionális natúrkozmetikumok különlegessége abban rejlik, hogy kizárólag növényi részekből és természetes alapanyagokból állnak, így a termékek hatóanyag-tartalma egyedülállóan magas. A magyar márkák közül az Ilcsi már a legelső évben, 2004-ben is elnyerte a Superbrands díjat, olyan szuper hazai márkák mellett, mint amilyen a Nők lapja, a Pick vagy a Sziget. A márka kiválóságát azóta is minden évben elismeri a Superbrands Program.

Folyamatos termékinnovációjának, megújulásának köszönhetően újabb és újabb célcsoportok megtalálásával az Ilcsi két évtizeden át stabil gazdasági eredményeket, egyre erősödő fogyasztói ismertséget és kedveltséget tudott felmutatni.

A kezdetek kezdete

Az Ilcsi Szépítő Füvek története 1958-ban indult, amikor Molnár Dánielné, született Katona Ilona, ismertebb nevén Ilcsi néni gyakorló kozmetikusként saját bőrén is megtapasztalta, és vendégei igényei nyomán is egyre többször szembesült a természetes alapanyagú kozmetikai termékek szűkös hazai kínálatával. Hogy ezen segítsen, egyedileg válogatott összetevőkkel kezdett kísérletezni, akkoriban még az NDK-s turmixgéppel keverve, bödönben készítve a meggyzselét és a sárgabarack-krémet. A korabeli social média csatornán, azaz szájról szájra terjedt az Ilcsi termékek híre: először a kolléganők kértek krémeket, aztán a szomszéd üzletből jelentek meg a kozmetikusok, majd egy másik kerületből.

1984-ben, amikor már komolyabb forgalmat hoztak a termékek, hiszen vidékről is rendszeresen jártak hozzá, Ilcsi néni fiával, Molnár Ferenccel megalapította az Ilcsi Szépítő Füveket kezdetben 28 termékkel.

Húsz évvel később, 2004-ben elindult az ilcsi.com honlap, mely kezdetben kozmetikusoknak, bőrproblémákkal küzdő, vagy csak szépülni vágyó hölgyek számára nyújtott tanácsadást. A férfi vásárlókör igényei felé is ekkor nyitott a márka, termékkínálatukban ezévtől lettek elérhetőek a borotválkozás miatt megviselt bőrt ápoló készítmények.

2014-ben az Ilcsit hungarikumnak választották, történelmének, munkásságának, kiváló minőségének köszönhetően.

A Superbrands Program huszadik alkalommal üdvözli az Ilcsi márkát: Molnár Ferenc, az Ilcsi ügyvezetője a céges családi napon vette át a Superbrands díjazást tanúsító huszadik oklevelet egy macaron-torony kíséretében.

Újabb 10 év elteltével, az Ilcsi márka 2024-ben immár hússzoros Superbrands-ként, immár több mint 65 éves tradícióval a háta mögött, magyar, töretlenül családi vállalkozásként több mint 40 országban mintegy 130 fajta termékkel van jelen a professzionális kozmetikai termékek piacán.

„20 évvel ezelőtt, 2004-ben a Superbrands magyarországi indulásakor rögtön elnyertük ezt a nemzetközileg rendkívül rangos elismerést. Akkor szinte még fel se tudtam/fel se tudtuk fogni az Ilcsi részéről ennek a díjnak a jelentőségét. Rendkívül nagy öröm a számunkra, hogy az elmúlt két évtizedben minden évben magunkénak tudhatjuk ezt a jelentős díjat. Megerősítés számunkra, hogy jó úton járunk a lehető legszigorúbb környezettudatos működésünkkel.„

Az általuk használt mind a 105 növény és ültetvényük bio tanúsítása (BioGarancia), valamint készítményeik BDIH és COSMOS minősítése egyértelműen hozzájárul a termékek sikeréhez.

A Superbrands Programról – 20 éve Magyarországon

A 2004 óta eltelt 20 év alatt a magyarországi Superbrands Program törekvése az volt, hogy mind a fogyasztói, mind az üzleti szegmensben megbízható fokmérője legyen a kiválóan teljesítő márkáknak, elismerve kiemelkedő gazdasági teljesítményüket, ismertségüket, és aktív márkaépítési gyakorlatukat egyaránt.

A 2024-ben 20 éves Superbrands Magyarország idén is értékelt. Mind a fogyasztói, mind az üzleti kategóriában 500 vezető márka nyerhette el a Superbrands és a Business Superbrands címet. Magyarország 2024-ben díjazott, vezető márkáinak listája a Superbrands weboldalán elérhető.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük