InnovációKiemelt

Izgalmas vezetéstechnikai videókkal segíti a KöBE az úton közlekedőket

A KöBE számára a közlekedésbiztonság növelésének elősegítése mindig kiemelt cél volt. Ennek szellemében hozták létre 2009-ben a maga nemében egyedülálló Tudatos Vezetők Klubját. A klub célja, hogy fejlessze az általuk biztosított járművek vezetőinek KRESZ ismereteit, elősegítse a tudatos vezetői magatartás kialakulását, és csökkentse a balesetek számát, ezáltal növelve a közlekedésbiztonságot.

A klub tagjai minden hónapban új ismeretekkel gazdagodhatnak, ami segíti őket abban, hogy tudatosabb és körültekintőbb sofőrökké váljanak. Ez a folyamatos tanulás és fejlődés jelentős mértékben hozzájárul a biztonságosabb közlekedéshez és a balesetek számának csökkentéséhez.

A Tudatos Vezetők Klubja most megújult weboldallal várja tagjait, ahol izgalmas tartalmakkal és nyereményjátékkal találkozhatnak.

Az újdonságok sorában elsőként egy edukációs vezetéstechnikai videósorozattal jelentkeznek, melyet a drivingcamp Hungary közreműködésével készítettek el. Magyarország legmodernebb és legjobban felszerelt vezetéstechnikai központja 2012 őszén nyitotta meg kapuit Budapest mellett. Az idelátogatók több mint 220.000 m²-es területen, hét modulon próbálhatják ki a helyes vezetési technikákat a legkülönbözőbb közlekedési helyzetekben.

A videókban olyan hétköznapi közlekedési szituációkat vesznek sorra, melyekkel nagy valószínűséggel mindenki találkozott már a mindennapos közlekedés során. Megnézik például, hogy forgalomban haladva hogyan kell szabályosan elengedni a megkülönböztetett jelzésű járműveket, milyen alapvetései vannak az autópályán való biztonságos közlekedésnek, valamint felderítik a holttér fogalmát is. A jó idő beköszöntével fokozott figyelemmel kell lenni a biciklisekre és rolleresekre, így a videósorozat foglalkozik azzal is, hogy miként lehet biztonságosan elhaladni mellettük, mekkora oldaltávolságot ajánlott tartani. Továbbá, körbejárják a vezetéstámogató rendszerek témakörét, kitérnek az ezeket övező tévhitekre, és szó esik az esetlegesen felmerülő hamis biztonságérzetről is.

A videók második felében a drivingcamp Hungary vezető trénerével kielemzik az említett közlekedési szituációkat: bemutatják, hogyan kell helyesen reagálni kritikus helyzetekben, miként viselkedik az autó különböző körülmények között, és elhangzanak majd konkrét vezetéstechnikai tanácsok is arra vonatkozólag, hogy miként tudjuk megtartani az uralmat a gépjármű felett.

A KöBE célja, hogy gyakorlati példákon keresztül segítsen fejleszteni az emberek közlekedési tudatosságát és képességeit. A videókkal szeretnének aktívan hozzájárulni az úton lévők felkészültségéhez és ezzel együtt a biztonságos közlekedéshez. Ne felejtsük: a nap végén mindenki szeretne hazaérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük