KiemeltMárkaépítés

Díjazzuk a magyar márkát!

gálaesten ünnepelték a kiváló hazai márkák teljesítményét

A kiváló magyar márkákat díjazó MagyarBrands Program minden tavasszal megrendezi Díjátadó gálarendezvényét, amelyen a hazai fogyasztói és üzleti márkák legjava veheti át a MagyarBrands Kiváló márka üvegdíjat több kategóriában is. A tegnap este nagy sikerrel zajlott idei gálaesten több mint 70 hazai márka képviselője vehette át MagyarBrands üvegdíjakat kiváló fogyasztói márka, kiváló üzleti márka és innovatív márka kategóriában.

Milyenek a magyarok? – erre a kérdésre könnyedén választ adhat, aki részese lehetett tegnap este a kiváló hazai márkákat díjazó MagyarBrands program idei gálájának. Coop, Mizse, Ceres, Elzett, RS Bútor – csak néhány márkanév a díjazottak közül. Kedvenc magyar márkáink termékeit, szolgáltatásait sokunk ismeri, fogyasztja, használja a mindennapokban. Jelenlétüket természetesnek vesszük, és kevésbé gondolunk rá, hogy ismert márkáink sikerei mögött mennyi ember mennyi szakmai munkája áll, tervezéstől, a gyártáson át, a kivitelezés irányításáig. A MagyarBrands program egyik küldetése, hogy ezeket az erőfeszítéseket ünnepelje, és ráirányítsa a figyelmet a legkiemelkedőbb hazai teljesítményekre.

Különleges divatkiállítás kísérte az idei MagyarBrands díjkiosztó gálát

A MagyarBrands Gála szervezői a kiemelkedő márkák ünneplésén túl igyekeztek ráirányítani a figyelmet társadalmi kérdésekre is. Az idei évben a fenntarthatóságra törekvés fontosságát hangsúlyozták a divat és az öltözködés kontextusában, egy különleges, egyestés divatkiállítás megszervezésével. A gálaesten kiállításra kerülő öltözékek mind-mind a fenntarthatóság szellemében születtek. A kiállításon szerepelt a Néprajzi Múzeum izgalmas újrahasznosítási projektje, amely papír QR-kód-szalagokból alkotott népviseleteket mutatott be. De ízelítőt kaptunk két fiatal magyar divattervező, a februárban zajlott budapesti Fashion Weeken is nagy sikerrel szereplő, új generációs alkotók munkáiból is: bemutatkozhatott Bárány Judit textiltervező és a CHOKASSY brand kollekciói is.

A díjátadó műsor

A díjátadót a Zsámbéki Nyári Színház szórakoztató koncertszínház előadása koronázta meg. Lackfi János Milyenek a magyarok? című önirónikus prózakötetét magunkat mélyebb megismerésre és szembenézésre invitáló, megértésre és elfogadásra tanító írását Őze Áron adaptálta színpadi művé.

Lassan hagyománnyá válik, hogy minden évben születik egy a MagyarBrands díjkiosztó gálájára dedikált koktélkreáció. Idén a száraz fehér bor és a könnyed, vibráló tonik találkozásából született meg a Chardonnay bor-tonik, melyből több pohárral is koccinthattak a résztvevők méltán megérdemelt sikereikre.

A MagyarBrands díj 3 alapkategóriájáról

A MagyarBrands díjakat minden évben három alapkategóriában, kiváló fogyasztói-, kiváló üzleti és innovatív márkáknak ítélik oda. Idén Dr. Serényi János, a MagyarBrands Bizottság elnöke adta át a „Kiváló Fogyasztói márkáknak” járó díjakat. Ez a kategória elismeri, hogy az adott márka ismertsége és kedveltsége a fogyasztók körében kiemelkedő, a díjazott fogyasztói márkák átlagos ismertsége 2023-ban magasabb volt, mint 70 százalék, kedveltségük pedig 85% feletti volt.

„Kiváló Üzleti márka” díjban azok a márkák részesülhettek, amelyeknek a pénzügyi mutatója a legstabilabbnak bizonyult az elmúlt években és megbízhatósági ratingjük 90% feletti eredményeket mutatott. A díjakat Kamasz Melinda, a tudas.hu gazdasági portál főszerkesztője és a MagyarBrands Szakmai Bizottságának tagja adta át.

A MagyarBrands Programban azok a márkák vehették át az „Innovatív márkáknak” járó díjat, amelyeknek célja nem csupán a fogyasztói igények kielégítése, hanem a folyamatos alkalmazkodás a legújabb áramlatokhoz, az elsők között vannak a technológiai fejlesztésekben és nem félnek megújulni. Az innovációs díjakat Kőteleky Aywee-tól, a Friendly kreatív igazgatója és a MagyarBrands Bizottságának tagjától vehették át a márkaképviselők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük