Márkaépítés

A négy évszakos klíma – Interjú Medgyesi Tamással, a Polar Klíma ügyvezetőjével

Az éghajlat változás miatt egyre nő az igény a klímaberendezések iránt és ez új kihívások elé állítja az ezzel foglalkozó márkákat. A Polar Klíma az első, kifejezetten kelet-közép európai vásárlói igények alapján optimalizált légkondicionáló márka. Termékei nemcsak a kényelmet és az ideális klímát biztosítják a hőségben, hanem minden évszakban az adott időjárási viszonyokhoz képest kínálnak különböző megoldásokat az otthoni vagy munkahelyi környezet komfortosabbá tételére. Mindezt úgy, hogy közben a fenntarthatóbb és energiahatékonyabb megoldásokat keresik. Medgyesi Tamás, a Polar Klíma ügyvezetője mesélt nekünk a márka küldetéséről és a legfrissebb termékfejlesztésekről.

Medgyesi Tamás, a Polar Klíma ügyvezetője

Mitől négy évszakos egy klíma?

A technológia fejlődésének és a termék evolúciójának köszönhetően a klímaberendezések ma már teljes egészében ellátják egy lakás vagy akár egy ház teljeskörű komfort szükségleteit mind a négy évszakban. A készülékre lehet bízni a legnagyobb téli hidegek kompenzálását, így önálló fűtésre is alkalmasak és közben olyan funkciókkal és lehetőségekkel bírnak, melyek a tavaszi, illetve őszi időszakokban is nagyon sokat segítenek a megfelelő lakás vagy irodai kényelem biztosításában.
A Polar Klíma termékei képesek arra, hogy rugalmasan kezeljék akár egy napon belül a változó időjárási viszonyokat és automatikusan váltsanak hűtésből fűtésbe (vagy fordítva). Ezen kívül pedig kifejezetten hasznosak a különböző szűrő és párátlanító funkciók, amelyek egy-egy allergiás szezonban lehetnek segítségünkre.

A Polar Klíma kifejezetten a Magyarország és térsége időjárásához fejlesztett készülékeket juttat el a felhasználókhoz, így nem idegen koncepció Medgyesi Tamás és csapata számára, hogy mind a négy évszakot kiszolgáló termékeket hozzanak forgalomba. Termékpalettájuk viszont nem csak a légkondicionálókra korlátozódik. Nemrég bevezetésre került a Polar hőszivattyú, amelynek több típusa a lakossági épületek mellett az ipari épületeket is képes kiszolgálni.

Mikor válasszuk a Polar hőszivattyút?

Nagyon röviden ezt úgy tudnám összefoglalni, ha valaki kevesebbet szeretne fizetni az energiáért, akkor mindenképpen érdemes a Polar hőszivattyút választania. Természetesen ebből is több termékünk elérhető, így a konkrét választás már nem ennyire egyszerű. Körültekintő tervezést igényel, hogy, egy jól szigetelt otthonra megtaláljuk a legalkalmasabb hőszivattyút. Kis lakástól kezdve a nagyobb családi otthonokig kínálunk megoldást, új építésű ingatlanokra, de akár felújításra vagy meglévő fűtésrendszer korszerűsítésére is megoldható a használata. Emellett a másik nagy előnye, hogy – amennyiben a felhasználó hozzájárul – a hőszivattyú távolról is irányítható a szervizes kollégák által. Így kiszállás nélkül megállapítható, hogy milyen probléma áll fenn és a hibaelhárítás beállítási probléma esetén könnyű szerrel orvosolható távolról.

Mennyire állnak összhangban a Polar Klíma termékei a klímavédelmi törekvésekkel?

Minden termékünkre igaz, hogy a használatához szükséges egy előzetes felmérés, hogy otthonra vagy irodára specifikusan megtaláljuk a megfelelő eszközt, ez minden esetben növeli a termék hatékonyságát és életciklusának hosszát. Ezen kívül a Polar hőszivattyúk semmilyen alapvető fosszilis energiát nem használnak, szimplán árammal működnek. Az áram kitermelésére pedig egyre több napelemes megoldás születik. A másik fontos megemlítendő tényező, hogy ezek a berendezések hűtőközeget alkalmaznak. A hűtőközegek első generációi erősen ózonbontó tulajdonsággal rendelkeztek, ezért is kerültek a környezetvédelem fókuszpontjába. Az elmúlt évtizedben viszont hatalmas fejlődésen mentek keresztül ezek az anyagok és erősen szabályozzák is felhasználási módjukat. Már csak olyan termékeket forgalmazunk, amelyek túlléptek ezeken a problémákon és a legkorszerűbb technikákat alkalmazzák.

A MagyarBrands, kiváló magyar márkákat díjazó program immáron 13 éve tekinti küldetésének, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar vonatkozású márkák közül a legeredményesebbekre. A Polar Klíma 2022-ben a MagyarBrands mind a három alapkategóriájában (Kiváló Fogyasztói Márka, Kiváló Üzleti Márka és Innovatív Márka) is sikeresen szerepelt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük