Márkaépítés

A Mystic Nails titka: emberi gesztusok a munkahelyen

A munka világában mindenki az eszményi állásról álmodozik. A munkavállaló minden tekintetben a legideálisabb munkahelyről, a munkáltató pedig egy kitűnő jelöltről és könnyed együttműködésről. De vajon, ha a mélyére nézünk mitől lesz egy munkahely mindkét fél számára a legoptimálisabb? Gyimesi László, a Mystic Nails ügyvezetője erre keresi a választ a márka berkein belül.

A Mystic Nails műköröm-alapanyagok gyártásával foglalkozó márka építése már a legelejétől, az álláshirdetésektől kezdődik: „Ez lesz életed legjobb döntése! Persze csak akkor, ha arra vágysz, hogy egy olyan közösség tagja légy, ahol igazán megbecsülnek. Nem (csak) mint munkavállalót, hanem mint embert.” Nem árulnak zsákbamacskát, mert alapvető emberi értékek alapján alakítják a céges kultúrát, amelyben mindannyian jól érezhetik magukat. Nincsen klasszikus alá-fölérendeltségi viszony a munkatársak közt, ehelyett nagy a nyitottság akár az alulról érkező kezdeményezések, ötletek iránt. A munkafolyamatot az tudja még hatékonyabbá tenni, aki maga is az adott területen dolgozik, annak a szakértője, pont ezért nélkülözhetetlen, hogy mindenki fel tudjon szólalni.
Másrészt fontosnak tartják a cég életében az emberi gesztusokat, amelyek kifejezetten egy-egy személy felé irányulnak, ehhez pedig nem kell nagy dolgokra gondolni. Előfordult például, hogy eltört a lába az egyik munkatársuknak, akkor tettek arról, hogy ne legyen gondja az utazásból és autóval szállították a munkahelyére vagy a kismamák és kispapák törvényi keretén felül járó extra fizetett szabadság egyáltalán nem kérdés, hogy jár.

Csupán a Safety Car vagyok, aki utat mutat míg elhárul a veszély és utána kiáll a forgalomból, mert tudja jól, hogy nélküle sokkal gyorsabb a futam.

Az én olvasatomban ez a vállalkozás olyan, mint egy Forma 1-es csapat. Folyamatos innováció, állandó alkalmazkodókészség, kockázatvállalás és hihetetlen egyéni és csapatteljesítmények sokszor kusza összessége. Viszont egy dolgot mindig is tisztán látok: ebben a csapatban nem én vagyok a pilóta, de még mennyire nem. Nem én vagyok a csapat vezetője sem, sőt még csak a bokszutcai brigád tagja sem vagyok. Ugyanis mindenki sokkal jobban tudja és teszi a dolgát a helyén, mint arra én valaha is képes lennék. Én csupán a Safety Car vagyok, aki, ha olaj kerül a pályára, bejön a mezőny elé, utat mutat míg elhárul a veszély és utána kiáll a forgalom útjából, mert tudja jól, hogy nélküle sokkal gyorsabb a futam. A sikerünk titka, hogy tele vagyunk jobbnál jobb pilótákkal, csapattagokkal és csapatvezetőkkel, akik a maximumot hozzák ki magukból és egymásból nap mint nap. Ha pedig véletlen akadály kerül a pályára, jövök és utat biztosítok nekik. Így működünk mi, ez a Mystic Nails sikerének a titka.” – fogalmaz Gyimesi László, aki küldetésének tekinti, hogy a magánéletében jellemző humánus szemléletet munkahelyén is alkalmazza és nem csak megteremtse a legmegfelelőbb munkahelyi körülményeket, hanem azon túl igazi élménnyé formálja a munkavállalói létet.

A munkáltatói márkaépítés jó eszköz arra, hogy láthatóvá tegyék, náluk mi vár a munkavállalókra, milyen értékeket tudnak nekik biztosítani. Lényeges is, hogy munkáltatói tevékenységük kívülről is jól látható és áttekinthető legyen, hiszen így tudják a munkaerőpiacról sikeresen bevonzani a legjobban odaillő embereket és meg is tartani. A Mystic Nails működését irányító attitűd és értékrend mindenhol kitűnik és alapjaiban szövi át a cégnél uralkodó légkört, és nem eredménytelenül. Ugyanis a Mystic Nails már 5 éve, egyhuzamban nyeri el a Kiváló Munkáltatói Márka díjat. A MagyarBrands által 2018-ban létrehozott díj a legjobb visszajelzést adja arról, hogy a munka, munkáltató és munkavállaló viszonyában hol áll éppen a márka és merre tart.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük