HRMárkaépítés

A véleménykülönbség nem személyes sértés – ezt minden családi vállalkozásban tudják

A Mystic Nails – story

Nem csak Magyarországot, de a nemzetközi piacokat is meghódította a magyar fejlesztésű Mystic Nails műköröm alapanyag. A már 15 éve saját fejlesztésű termékeivel működő családi vállalkozás először 2018-ban érdemelte ki a MagyarBrands program „Kiváló üzleti márka”-minősítését, amelyet azóta is minden évben megszerzett, és amely mellett a vállalat a „Kiváló munkáltatói márka” cím büszke birtokosa is.
A vállalkozás történetéről, működéséről és jövőbeli terveiről Purkald Krisztina (HR Kopó, tulajdonos) kérdezte Gyimesi Lászlót, a cég ügyvezetőjét.

A gazdasági tevékenységen túl mi az Önök küldetése?

Családi vállalkozásként olyan emberi alapértékek mentén igyekszünk cégünket építeni, melyek meghatároznak minket is, mint család, mint ember. Nem azért, mert így a legkifizetődőbb, hanem mert így szeretnénk, mert nekünk csak így van kedvünk vállalkozni.

A küldetésünk egy olyan cég kultúra és közeg kialakítása és fenntartása, mely olyan motiváló környezetet teremt, amelyben a munkatársak bevonva érzik magukat és az agilitásukat kamatoztatva kreatív ötleteikkel megvalósítják egy vállalkozás legnagyobb kiteljesedését: az önfejlesztő működést.

Milyen piaci potenciállal rendelkezik a vállalkozásuk? Mekkora éves forgalommal vannak jelen a magyar, illetve a külföldi releváns piacokon?

Tavalyi nettó árbevételünk 370 millió forint volt, melyet 2021-re 400 millió fölé várunk. Különösen büszkék vagyunk nemzetközi sikereinkre, hiszen saját márkás termékeink Magyarországon kívül már több mint 25 országban megtalálhatók forgalmazó partnereink révén. A Mystic Nails márka immár a legtöbb nagy nemzetközi szépségipari szakkiállításon megjelent, olyan helyeken, mint például Madrid, Milánó, Brüsszel, Belgrád, Athén, Róma, Thesszaloniki, Bukarest, Palermo, Göteborg, Stockholm, Nápoly, Budapest illetve a világ legnagyobb beauty kiállításán, a bolognai Cosmoprof Worldwide-on, ahol jövőre szintén ott leszünk!

Hogyan mutatná be a vállalkozása nyújtotta munkahelyi környezetet, miért érdemes Önöknél dolgozni, miért vonzó az Önök vállalata egy munkavállaló számára?

Azt gondolom egy vállalkozás soha nem a trendi, csilli-villi munkáltatói márkától lesz vonzó. Vagyis talán azoknak, akik első munkahelyüket keresik igen. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kell munkáltatói márkát építeni, sőt! Talán ennek mi vagyunk az egyik ékes példája, hogy mennyire komolyan vesszük. De ez csak az utolsó lépés lehet a listán, ha a cél az, hogy valóban olyan munkahely legyünk, ahol szeretnek dolgozni a kollégák.

A mi munkáltatói márkánk véleményem szerint kiválóan van kommunikálva, mégis azt gondolom, hogy nem ebben rejlik az igazi ereje, hanem a hitelességében. Abban, hogy ez nálunk szinte organikusan fejlődött, és nem valamiféle stratégia vagy üzleti megfontolás mentén.
Korábban már említettem hogyan is működünk mi: családi vállalkozás vagyunk, mely olyan emberi értékek mentén működik, amelyek számunkra is fontosak, mint család. Melyek is ezek az értékek egy családon belül? Sorban a következők: törődés, odafigyelés, gondoskodás, megelőlegezett bizalom, támogatás, tanítás és fejlesztés. Ha ezek rendben vannak, utána lehet majd kommunikálni a munkáltatói márkáról, de semmiképp sem előtte. Hozzáteszem, több mint 30 fős csapatunk legtöbbször ajánlás útján gyarapszik már, vagyis a velünk dolgozó munkatársak ajánlják barátaiknak, ismerőseiknek a munkahelyüket. Szerintem ennél jobb munkáltatói márkára nem vágyhatunk.

Az eredeti, teljes cikk elolvasható a HR Kopó oldalán: 

https://hrkopo.hu/cikkek/a-velemenykulonbseg-nem-szemelyes-sertes-ezt-minden-csaladi-vallalkozasban-tudjak/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük