InterjúMarketing

Hitelesen, hatásosan a médiában – interjú Krizsó Szilviával

A különböző sajtószereplések egyik legnagyobb kihívása a médiazajon való áthatolás mellett a közönség figyelmének a felkeltése és ébrentartása. Megfelelő verbális és nonverbális kommunikáció fejlesztésével azonban képesek leszünk hatékonyan eljuttatni az üzenetünket a célcsoportunknak és eredményesen tudjuk a minket érő támadásokat kezelni. Interjúnk során Krizsó Szilvia a Hitelesen, hatásosan a médiában workshop vezetője mesélt nekünk a téma fontosságáról, kihívásairól és a júniusi képzésről.

Brandbook.hu: Miért van szükség a verbális és nonverbális kommunikációnk fejlesztésére?

Krizsó Szilvia: Sokan nem gondolnak arra, hogy minden kommunikáció. Abban a pillanatban, hogy kilépünk a lakásunk ajtaján, a járásunk és a nézésünk elárul minket. Kommunikálunk az öltözékünkkel, a testünkkel, a gesztusainkkal, a mimikánkkal. Azzal, ahogy megyünk, állunk, vagy éppen ülünk, ahogy a kezünket tartjuk, ahogy belenézünk mások szemébe, vagy éppen kerüljük a tekintetüket. És mások -ezek alapján- még azelőtt leszűrik a rólunk alkotott véleményüket, hogy megszólaltunk volna. Ha nem vagyunk tudatosak, ha nem figyelünk oda a legapróbb részletekre, nem tudjuk irányítani azt, hogy mások hogyan lássanak minket. Ezzel pedig komoly versenyhátrányba kerülhetünk mind a szakmai-, mind a magánéletünkben. Véleményem szerint a személyes márkánk a legnagyobb kincsünk. A verbális- és non-verbális kommunikációnk a márkánk értékét növeli, vagy éppen csökkenti. Ezért fontos, hogy fejlesszük mindkettőt.

Brandbook.hu: Mennyire nehéz kitűnni a médiazajból?

Krizsó Szilvia: Röviden, nagyon. Bővebben, könnyen. Nem kell hozzá más, mint értékes tartalom, amelyet megfelelő előadással juttatunk el a számunkra fontos célcsoporthoz. Mert nem elég jónak lenni, annak is kell látszani.

Brandbook.hu: Nyilvános szereplések alkalmával ért támadások, váratlan helyzetek kezelését meg lehet tanulni vagy a gyakorlat számít?

Krizsó Szilvia: Hiszek abban, hogy mindig előre kell gondolkozni, tervezni, és felkészülni a legrosszabb helyzetekre, mert akkor tudjuk kezelni őket. A kríziskommunikáció lényege, hogy előre szimulálunk kellemetlen helyzeteket, végig gondoljuk a létező legrosszabb forgatókönyvet, és kidolgozzuk a létező legjobb megoldást. Így, amikor „élesben” kell reagálni, már tudjuk, mit kell tennünk és mit kell kommunikálnunk, sőt, be is gyakoroltuk azt.

Brandbook.hu: Mire számíthatnak a résztvevők a workshopon?

Krizsó Szilvia: Sok nevetésre, rengeteg gyakorlatra és arra, hogy képesek lesznek felülkerekedni saját- és mások tudatalattiján, és megtapasztalják a tudatosság jótékony hatását a személyiségükre, viselkedésükre, kommunikációjukra. Én a gyakorlatorientált tréningekben hiszek, mert az válik tudássá, amit saját magunkon megtapasztalunk.

 

Előadó:

Krizsó Szilvia

Krizsó Szilvia, Pulitzer-Emlékdíjas újságíró, aki jelenleg képernyőn is látható, szórakoztató színházi talk showt vezet, Krizshow címen, melyben ismert és elismert művészekkel beszélget szórakoztató formában. Ezen kívül különböző kommunikációs tréningek tart, valamint felsővezetői coaching folyamatok vezet az üzleti szférában. Korábban, 15 évig volt politikai- és közéleti műsorok műsorvezetője. Tevékenységét számos rangos szakmai díjjal elismerték. Rendszeres meghívottja konferenciáknak, ahol mind előadóként, mind moderátorként szerepel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük