HRMárkaépítés

Újabb elismerés a családbarát BDO Magyarországnak

A díjat Jamniczky Andrea, HR és Üzletfejlesztési igazgató és Nagy Zsolt, a BDO Magyarország HR vezetője vette át Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkártól.

Számos kutatás bizonyítja, hogy a munka/magánélet egyensúlya és a munkában nyújtott teljesítmény összefügg. Meghatározó könyvvizsgálóként és tanácsadóként a BDO Magyarország szakemberei különösen látják ennek fontosságát. A vállalat a kellemes és élhető munkahelyi környezet kialakításáért évek óta aktívan dolgozik. A családdal, gyerekvállalással kapcsolatos magánéleti kérdések és a munkahelyi feladatok minél hatékonyabb összehangolása prioritás a könyvvizsgáló és tanácsadó cégnél. Az irodaházban fitnesz- és szabadidőhelyiség működik, bevezették a részmunkaidős-, rugalmas munkavégzést és a távmunkát is. Évek óta bölcsődei ellátást biztosítanak a 6 hónap és 3 év közötti gyermekeknek a cég központjában. Ezzel is megoldást kívánnak nyújtani a fiatal munkavállalóknak: így nincs választási kényszer az érdekes munka, a karrier és a gyerekvállalás között.

A BDO Magyarország nem titkolt célja, hogy tevékenységével példát mutasson. A vállalaton belüli alacsony fluktuáció, a különféle családbarát szolgáltatásokat (pl. családi napközi, munkahelyi bölcsőde, játszótér, fitneszterem, futball- valamint futócsapat, munkaidő kedvezmények, irodai masszázs) igénybe vevő kollégák száma mind látványos mércéje a sikernek. A társaság emellett odafigyel munkatársainak nagyobb gyermekeire is: évente két alkalommal vállalati rendezvényeket szervez, támogat rászoruló gyermekeket és véradással is igyekszik segítséget nyújtani. 2015-ben a vállalat megkapta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Családbarát Vállalat” elismerést, idén pedig sikerrel pályáztak az EMMI „Családbarát Munkahely” címre. A pályázat során anyagi támogatásra is lehetett jelentkezni, a BDO Magyarország azonban nem élt ezzel – igyekezett ezzel is teret nyújtani más vállalatoknak.

„Az ország legnagyobb hazai tulajdonban lévő könyvvizsgáló és tanácsadó cégeként tudjuk, hogy versenyelőnyt jelent számunkra, ha munkatársainkra kiemelt figyelmet fordítunk. Ezt azért tesszük, hogy kollégáink életét kényelmesebbé tegyük, nyugodtabban tudjanak munkájukra koncentrálni és megteremtsük a munka-magánélet megfelelő egyensúlyát. Ezen törekvéseink eredménye a mostanihoz hasonló elismerések mellett elégedett ügyfeleink visszajelzése alapján is látszik” – nyilatkozta a díj kapcsán Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezető partnere.

„Könyvvizsgálóként, adó-, pénzügyi- és HR tanácsadóként számos jelentős vállalat életébe és működésébe látunk bele. A cégcsoport jelmondata, „Vezető az ügyfelek magas szintű kiszolgálásában” („The Leader for Exceptional Client Service”), mely jól példázza, hogy elsődleges célunk ügyfeleink maximális támogatása céljaik elérésében. Ezt akkor tudjuk sikeresen teljesíteni, ha a tanácsadó kollégáink szívesen járnak be és jó érzéssel dolgoznak a munkahelyükön. Nálunk ez nem csak üres szlogen, mi ezzel összhangban cselekszünk. Az odaítélt díj pedig lehetőséget teremt arra, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjon jó gyakorlatunk, amelyet szívesen megosztunk ügyfeleinkkel és más érdeklődőkkel egyaránt.” – mondta Jamniczky Andrea.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük