HR

Indul az Olimpia

Olimpikonjaink már Rióban készülnek, hiszen már csak egy nap és elrajtol a XXXI. nyári olimpiai játékok. Az augusztus 5-én kezdődő olimpián 158 magyar sportoló indul, akik összesen 21 sportágban képviselik majd hazánkat.

A COOP üzletlánc gyémántfokozatú támogatóként természetesen ott volt a sportolok hivatalos csapatbúcsúztatóján is. A szurkolókról mintázott kabalababákkal és a vásárlók üzeneteit tartalmazó, 7,5 kilométernyi hajrászalaggal bocsátotta útjára a riói olimpiára készülő magyar sportolókat COOP a Müpában tartott ünnepélyes fogadalomtétel és csapatgyűlés ceremóniáján. Egy egész ország áll ezzel mögétek, egy egész ország bizalmát élvezitek – ezekkel a szavakkal adta át Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke a riói olimpia magyar résztvevőinek szánt szurkolói üzeneteket szimbolizáló fáklyát az olimpikonok csapatgyűlésén. Az üzletlánc vásárlói az elmúlt két hónapban összesen 7,5 kilométernyi szalagon küldték el jókívánságaikat a sportolóknak. A „Küldjünk egy nagy hajrát Rióba!” szurkolói mozgalom keretében a tisztán magyar tulajdonú üzletlánc már negyedik alkalommal gyűjtötte az ország 1700 településén élők üzeneteit, mintegy 2700 boltjában. Ennek részeként 130 helyszínen 19 aktív és korábbi olimpikon személyesen is részt vett a nagy sikerű programsorozatban, valamint 20 helyszínen a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) „Mini 5próba Rióba” sportprogramja is jelen volt.

A már hagyományosnak számító rendezvénysorozat mellett a COOP üzletlánc, amely már az 1996-os atlantai olimpia óta segíti a MOB-ot – 2013-tól gyémántfokozatú támogatóként -, idén egy újdonsággal is készült. A COOP Kabalacsapat játék keretében regisztrált, fényképet feltöltő szurkolókról hasonmás figurák készültek, amelyek közül az egyiket a szurkolók kapták meg, a másikat pedig az olimpiai csapat tagjai vihetnek magukkal Rióba a hajrászalagokkal együtt. Csepeli Lajos az egyik ilyen kabalát át is nyújtotta Imre Gézának. A párbajtőröző idén már ötödik olimpiáján vehet részt.

A Müpában szervezett csapatgyűlés előtt a Rióba készülő sportolók letették az olimpiai esküt.

Forrás: coop.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük