HR

4 alternatíva ösztönzésre és jutalmazásra

Sokszor gondot jelent a vezetők számára annak kifundálása, hogy miként lehet jutalmazni a legjobban teljesítő dolgozókat, ha a fizetésemlelést a büdzsé éppen nem teszi lehetővé. A következőkben olyan ösztönzés és jutalmazás módokat ajánlok, amelyekkel a munkavállalók is egész biztosan elégedettek lesznek.

1. TANFOLYAM, TRÉNING, COACHING

Lehetőleg olyat válasszunk, ami illik a dolgozó profiljába: ami által képes fejlődni, jobban teljesíteni, esetleg a későbbiekben más területen is alkalmazni tudja majd a tanultakat. Ahhoz, hogy az ilyen jellegű fejlesztési támogatásokat a munkavállaló pozitívumnak, és ne tehernek értékelje, mindenképp jó, ha előzőleg vele is konzultálunk az ezekre vonatkozó elképzeléseiről; de akár szabad választási lehetőséget is adhatunk számára, hogy biztosan plusz juttatásnak élje meg a lehetőséget!

2. KOMFORTOSABB MUNKAKÖRNYEZET, HOME OFFICE

Felajánlhatunk a munkavállalónak többek között egy ún. munka állomás frissítést. Kicserélhetjük a munkaeszközeit, beszerezhetünk számára gerinckímélő ülőalkalmatosságot, kialakíthatunk neki egy saját munka sarkot, ha eddig többekkel osztozott egy asztalon. Megegyezhetünk vele akár az otthoni munkavégzésről is, – ha minden technikai feltétel adott ehhez: hiszen lehet, hogy nagy segítség lenne neki ha például péntekenként, vagy hétfőnként otthonról dolgozhatna, miközben könnyebben intézhetné el a családi, magánéleti ügyeit is.

3. SPORT HOZZÁJÁRULÁS

Ma már léteznek kimondottan cégek számára összeállított sport csomagok, amelyeket fizetéskiegészítésként, egyéb juttatásként vásárolhatnak meg a munkáltatók. Ezek a bérletek, utalványok jellemzően nagyon sok helyen, hosszú ideig, a legváltozatosabb sport tevékenységekre is felhasználhatóak. A munka is jobban megy, ha felfrissülten, átmozgatva tudunk koncentrálni a feladatainkra!

4. KÖZÖS UTAZÁSOK

Nem csak jutalmazásra, de azon felül motiválásra és csapatépítésre is nagyszerűen alkalmazható „trükk” a céges utak szervezése. A cég a korábban kitűzött, majd elért tervek, számok, jó teljesítmény fejében biztosíthat egy csoportos utazást a dolgozók számára. Ez lehet egy közös síelés, egy városnéző túra, vagy akár egy egzotikus út is. Az ilyen lehetőségek ösztönöznek, összekovácsolnak és nem utolsó sorban növelik a munkavállaló lojalitását a cég irányába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük