HR

Tipikus rossz szokások, amiktől könnyen hanyatlik a produktivitás

A végére hagyjuk a nehezebb feladatokat

Ha állandóan a könnyű munkákkal kezdünk, akkor mire a nehezebbekhez érünk, már kellően el is fáradunk. A cél, hogy a legtöbb energiát és odafigyelést igénylő projekteket soroljuk előre, és csak azután jöjjenek a kisebb feladatok! Így nem fáradunk el rögtön az elején, és a könnyebb munkákkal hamarabb le tudjuk zárni a napot.

Nem tervezünk, vagy túltervezünk valamit

Ha egyáltalán nincs stratégiánk, az könnyen fennakadást okozhat az alkotás folyamatában. Ha pedig mindent végtelenül pontosan megtervezünk, az hátráltathat, ha az apró részeredmények nem úgy sikerülnek, ahogy eredetileg elterveztük. Próbáljuk meg megtalálni az arany középutat: ne vegyük félvállról a tervezést, de ne is bonyolítsuk túl!

Túl sok a találkozónk

Ha egy napra túl sok meetinget, megbeszélést iktatunk be, akkor fennáll a veszélye, hogy az azok közti „ingázós időben” rengeteg értékes, tervezésre, hasznos munkára alkalmas időtől fosztjuk meg magunkat. Próbáljuk meg őket lehetőleg egy helyre szervezni, hogy amikor véget értek, rögtön leülhessünk a teendőinkhez!

Állandóan multitaskingolunk

Az egy időben több dologgal való foglalatoskodás hasznosnak tűnhet számunkra, azonban ha mindenre csak egy cseppnyi jut a figyelmünkből, akkor csak nagyon lassan fogunk előrehaladni a feladatainkkal. Próbáljunk meg egyszerre csak egy dologra fókuszálni, azt teljes erőbedobással végigvinni, majd azután jöhet a következő!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük