Marketing

A Wallis révén lesz magyar brand a Praktiker

A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt., amelynek a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok és a márkanév is a tulajdonába került. A Praktiker Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója kisebbségi tulajdonosként továbbra is részt vesz a vállalat operatív irányításában – tájékoztatott közös közleményben a Wallis és a Praktiker.

A Praktiker korábbi, német tulajdonosának pénzügyi meggyengülése ellenére a barkácsáruház-lánc magyarországi üzletei zavartalanul működtek. A vállalat pénzügyi háttere a Wallis megjelenésével stabilabbá vált, ami a beszállítók és üzleti partnerek számára nagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot teremt – közölték.

A befektető a magyarországi üzletmenetet Praktiker márkanéven viszi tovább, mind a 19 barkácsáruház zavartalanul működik.

Az új tulajdonos belépése jó időben történt, a magyarországi Praktiker tavalyi jó eredményei, a kiskereskedelmi piac elmúlt években végbement tisztulása és a felpörgő lakásépítési piac tartós növekedést vetít előre – hangsúlyozták a közleményben.

A Praktiker 1998 óta van jelen a magyar piacon, jelenleg mintegy 1200 embernek biztosít munkát.

A nyilvános cégadatbázis szerint Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. 2015-ben 32,5 milliárd forintra növelte árbevételét a 2014-es mintegy 25 milliárd forintról. Így adózott eredménye meghaladta a 864 millió forintot, szemben a megelőző év 831 milliós veszteségével.

(Kép: 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük