HR

Fiatal tehetségek jelentkezését várja a Szentkirályi az olimpiai programba

Az ötmillió forint összdíjazású Szentkirályi tehetségprogramban 14-18 év közötti kajak-kenusok, tornászok, vívók és vízilabdázók jelentkezését várják. A négy támogatottat kuratórium választja ki, amelynek csupa olimpiai bajnok a tagja: a tornász Berki Krisztián, a kajakozó Kovács Katalin, a párbajtőröző Nagy Tímea és a vízilabdázó Szécsi Zoltán.

Az esemény sajtótájékoztatóján Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft.-t is birtokló Central European Mineral Water (CEMW) Holding elnöke, a tehetségprogram kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a sport mindig fontos volt a cég számára, hiszen a sporthoz nemcsak a minőségi táplálék, hanem a jó minőségű ásványvíz is elengedhetetlen.

Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kommunikációs és marketingigazgatója reményét fejezte ki, hogy az új mentorprogram keretében kiválasztott fiatal tehetségek közül valaki indulhat majd az esetleges 2024-es budapesti olimpián.

Van der Wildt Nikolett, a CEMW márkamenedzsere azt mondta, a tehetségprogramba májustól augusztus 31-éig várják a fiatalok jelentkezését a www.szentkiralyitehetsegek.hu weboldalon. A jelentkezők közül a kuratórium szeptember közepéig választja ki a négy, sportáganként egy-egy nyertest, aki egymillió forintot fordíthat sporteszköz vásárlására, edzőtáborra vagy nevezési díjra. A négy nyertesre a közönség is szavazhat, és még egymillió forintot a beérkezett voksok arányában osztanak szét közöttük.

A sajtótájékoztatón megjelent mentorok közül Berki Krisztián örömét fejezte ki, hogy a program segítségével látni fogja, kinek adja majd át a stafétabotot a 2020-as tokiói olimpia után. Nagy Tímea kiemelte, hogy ő a jelentkezőknek nemcsak az addig megszerzett érmeit figyeli majd, hanem a szorgalmát és a sport iránti alázatát is.

Kép: http://www.szentkiralyitehetsegek.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük