HR

3 megoldás, ha elhagy a motivációnk

1. Változtassunk a környezetünkön! 

Talán itt az ideje, hogy felpattanjunk a székből és kitisztítsuk a fejünket! Járjunk egy kört az irodában, nézzünk le a büfébe, vagy csak liftezzünk egyet egy másik osztályra! Mindegy hova megyünk, a lényeg, hogy kizökkentsen a tehetetlenségből és a „lefagyott” állapotból, vagyis hogy kikapcsoljon néhány percre!

2. Ideje bolhákat csinálnunk az elefántból!

Ez a gyakorlatban általában fordítva szokott történni, vagyis a kis dolgokat nagyítjuk fel. Most azonban az lenne a lényeg, hogy ha egyben nem megy a feladat elvégzése, szedjük szét kisebb részekre! Sokkal üdítőbb tud lenni, ha egy-egy kisebb rész végeztével már sikerélményünk lehet.

3. Állítsunk fel időkorlátot!

Van, akit az idő múlása ösztönöz a legjobban! Amennyiben így van, érdemes időzítőt beállítani a telefonunkon, de minden más funkciót letiltani rajta! Így jó eséllyel semmi más nem vonja el a figyelmünket. Az időzítő lejártával tartsunk szünetet, majd ha visszatértünk az asztalunkhoz, ismét folytassuk az időkorlát beállításával! Sokkal jobban érezhetjük magunkat, ha már az első szünetben elmondhatjuk: „végre nekiláttunk!”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük