KiemeltMárkaépítésSztorik

20 éve a szuperek között

van, akinek sikerül

2004-ben, amikor a Google bevezette a Gmailt, sor került az első Skype hívásra, és elindult a thefacebook oldal is, Magyarország vezető márkáit először értékelte a nemzetközi Superbrands Program, és teszi ezt minden évben az azóta eltelt két évtized során. A Superbrands díjas márkák között több is van, amelyek az elmúlt húsz évben minden alkalommal elnyerték a „Superbrands, Magyarország vezető márkája” címet.

A ma már több mint 90 országban ismert nemzetközi Superbrands márkaértékelési rendszer Magyarországon 2004 óta minősít, a Superbrands díjazási rendszer szabályzata szerint. A Superbrands díjazás egy rendkívül komplex kiválasztási rendszer és mintegy 40 fős, független szakmai bizottság egybehangzó értékelésének eredményeként születik meg.

20 éven át kimagasló teljesítménnyel

Magyarország Superbrands díjas, vezető márkái közül is kitűnnek azonban azok, amelyek kimagasló eredményeiket a Superbrands Program hazai, 2004-es indulása óta két évtizeden keresztül fenntartották, így minden évben sikerrel szerepeltek a kiválasztásban.

Jónéhány márkának sikerült 2024-ben huszadik alkalommal is megszereznie a Superbrands címet Magyarország vezető márkái között.

Hússzoros díjazást tudhat magáénak a nemzetközi mezőnyből a Coca-cola, továbbá a világ egyik vezető biztosítója és vagyonkezelője, az Allianz, de Európa elsőszámú elektronikai cikkeket forgalmazó kiskereskedelmi áruházlánca, a Media Markt is. A magyar márkák közül huszadik alkalommal díjazott a PICK, melyről sokunknak az ikonikus, bükkfán füstölt, hagyományosan érlelt téliszalámi jut elsőre eszünkbe. 2004 óta minden évben Superbrands díjas lett a kézi készítésű porcelánok mezőnyében világelső Herend, a natúrkozmetikumairól jól ismert Ilcsi, és a Sziget is, mely utóbbit a fesztivál szó nélkül is könnyen azonosítjuk.

Folyamatos innovációjuknak, megújulásuknak köszönhetően újabb és újabb célcsoportok megtalálásával, és tradícióik tiszteletben tartásával ezek a márkák két évtizeden át stabil gazdasági eredményeket, egyre erősödő fogyasztói ismertséget és kedveltséget, valamint értékteremtő márkaépítő aktivitásokat tudtak felmutatni, méltán kiérdemelve mindezzel a Superbrands elismerést.

 

„A következő években folytatódik majd a gazdasági feltételek alakulásának sok tekintetben kiszámíthatatlan hullámzása, ami a meglévő kapacitások teljes mozgósítását igényli a márkák működtetésében. Emellett azt is láthatjuk a világban, hogy a fenntarthatóság megkerülhetetlen alapelv már nemcsak a vállalati stratégiákban, hanem az élet szinte minden területén. Sikeres csak az a márka lehet, aki képes fenntarthatóan reagálni ezekre a kihívásokra, és kompromisszum nélkül, kreatívan megőrizni a márka látható, érzékelhető minőségét.”– Dr. Vass László a Superbrands Szakértői Bizottság elnöke, rector emeritus, Budapesti Metropolitan Egyetem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük