KiemeltMárkaépítésSztorik

Húszból hússzor

lett szuper a MediaMarkt

20 évvel ezelőtt, 2004-ben indult útjára Magyarországon a nemzetközi Superbrands Program márkadíjazási rendszer, hogy mérlegre tegye Magyarország vezető márkáit, és a kiváló eredményeket felmutatóknak odaítélje a Superbrands díjat. Akkor részesült először Superbrands elismerésben az akkor már hét éve a magyar piacon tevékenykedő MediaMarkt is, majd kimagasló sikereinek elismeréseképpen két évtizeden keresztül, minden évben megszerezte a Superbrands címet.

A Media Markt Magyarország az ország egyik legismertebb brandje – és immáron húszszoros Superbrands díjas. A több mint 40 éves piacvezető elektronikai kiskereskedő márkaneve egész Európában összeforrt a megbízhatósággal, a széleskörű szolgáltatásokkal, valamint a legmagasabb technikai színvonallal.

1997 óta a hazai vásárlókért

1997. március 11-én Magyarországon is elkezdődött egy páratlan sikertörténet: megnyílt a MediaMarkt első hazai üzlete, amelyet aztán újabbak és újabbak követtek. Mára 40 üzlet áll a vásárlók rendelkezésére az ország különböző pontjain. 2024. nyarán a cég központi raktára új logisztikai bázisra költözött, hogy még hatékonyabbá tegyék az online vásárlók és az áruházak kiszolgálását.

A közel 30 együtt töltött év alatt a magyar közönség megszokta, hogy a legjobb árú és minőségű elektronikai eszközökért a MediaMarkthoz érdemes fordulnia. A piacvezető jelen pillanatban is azon dolgozik, hogy a vásárlói élményt tovább fejlessze az online és az offline térben egyaránt. A cél az, hogy a MediaMarkt ne csupán termékeket kínáljon, hanem komplett helyzetekre nyújtson megoldást a vásárlói számára, és széles spektrumú szolgáltatásokkal, információkkal lássa el őket, így segítve a választásukat, akár egy love brand.

Level up: a fenntarthatósági tanácsadó

Az elmúlt hónapban a MediaMarkt bevezette a fenntarthatósági nagykövetek rendszerét, amelynek célja, hogy az áruházi zöld pólós kollégák tanácsokkal segítsék a tudatos döntéseket az energiatakarékosság, fenntarthatóság és élettartam növelés tekintetében. A kezdeményezés jól rezonál a cég filozófiájára, hogy technológiai élményt nyújt egy teljesebb életért. Többek között a legmodernebb technológiai megoldások, tízmilliós pótalkatrész bázis, okospultok, garanciaprogramok, szolgáltatások széles választéka, használt termékek átvétele és felújítása segítik abban a vásárlókat, hogy a lehető legjobb megoldást kapják az adott élethelyzetre. A MediaMarkt tanácsadó és barát kíván lenni, aki mindig ismeri a legújabb, innovatív módszereket és a legjobb ötletet biztosítja.

A legnívósabb gyártók termékei mellett a MediaMarkt saját márkás termékei egyre szélesebb választéka megfizethető, fenntartható és megbízható lehetőségeket kínál a vásárlóknak. A vállalat közel 30 éve dolgozik azon, hogy a nála megfordulók azt érezzék, a MediaMarktban vásárolni nem csak jó döntés, de élmény is egyben – barátságos közegben, segítőkész emberek társaságában intézhetik ügyeiket.

20 éve a szuperek között

„A MediaMarkt erős és jól ismert márkaként van jelen a magyar piacon. Fontos számunkra, hogy minőség és magas színvonal kötődik nevünkhöz. Márkapozícionálásunk az általunk nyújtott előnyökhöz kapcsolódik, mint például az áruházi szaktanácsadás, vagy igénybe vehető szolgáltatásaink széles palettája – ezekkel számos kihívásra nyújtunk megoldást. Büszkék vagyunk a Superbrands megerősítésére is, amely egy nagyon erős visszatérő pozitív visszajelzés az elmúlt – most már mondhatjuk – évtizedekben” – mondta el Karczub-Lehoczky Fanni, a MediaMarkt Magyarország marketing igazgatója.

 

A Superbrands Programról – 20 éve Magyarországon

A 2004 óta eltelt 20 év alatt a magyarországi Superbrands Program törekvése az volt, hogy mind a fogyasztói, mind az üzleti szegmensben megbízható fokmérője legyen a kiválóan teljesítő márkáknak, elismerve kiemelkedő gazdasági teljesítményüket, ismertségüket, és aktív márkaépítési gyakorlatukat egyaránt.
A 2024-ben 20 éves Superbrands Magyarország idén is értékelt. Mind a fogyasztói, mind az üzleti kategóriában 500 vezető márka nyerhette el a Superbrands és a Business Superbrands címet. Magyarország 2024-ben díjazott, vezető márkáinak listája a Superbrands weboldalán elérhető.

 

A cikk megjelenését a Superbrands Magyarország támogatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük