Márkaépítés

Stabilan működő vállalat nem létezik kiváló munkavállalók nélkül

Átadták a Kiváló Munkáltatói márka díjakat

A munka világa rengeteget változott az elmúlt évek során, viszont egy biztos: stabilan működő vállalat nem létezik kiváló munkavállalók nélkül. Az innovatív gondolkodás és fejlődés csak olyan cégeknél tud megvalósulni, ahol értékelik a munkavállalókat, biztosítják számukra azt a környezetet, ahol ki tudnak bontakozni. A feladat nem egyszerű, de vannak olyan márkák, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak az igények monitorozására és munkáltatói programjukkal kiemelkednek a versenytársaik közül.
A MagyarBrands magyar márkákat értékelő Program immáron hat éve figyeli és értékeli a kiváló márkák munkáltatói tevékenységét is.

A kiválasztás hangsúlyos szempontja a munkáltatói márkaépítés gyakorlata a vállalatnál, azaz a megfogalmazott munkáltatói vízió, és a megvalósítására tett gyakorlati intézkedések összhangja. A pályázat során elégedettségi kérdőívet is ki kell tölteniük a márkák munkavállalóinak. A beérkezett pályázati anyagokat szakmai zsűri értékeli. 2023-ban „Kiváló Munkáltatói Márka” díjazásban tizennyolc márka részesülhetett, a díjazottak teljes névsora elérhető a MagyarBrands weboldalán: magyarbrands.hu

2023-ban a márkák életében erősödött a társadalmi felelősségvállalás szerepe, másrészt az Employee Experience (EX), vagyis a munkavállalói élmény tudatosabb átgondolása érett meg a szervezeteknél. A vállalatok több figyelmet fordítottak a megtartásra és a márka erősítésére azáltal, hogy odafigyeltek arra, hogy a munkahely minél több pozitív élményt tudjon nyújtani akár szociálisan, akár a munkavállalóknak nyújtott belső szolgáltatásokon keresztül. Ilyen a 4 napos munkahét bevezetése, a munkavállalók aktívabb bevonása a döntéshozatalba, a munkahelyi vloggolás, és a családok felé nyújtott támogatások bővítése. 2024-ben a mentális jóllét és annak támogatása továbbra is kiemelkedő fontosságú lesz, ahogyan a folyamatos tanulásra és az AI-alapú oktatási lehetőségekre való fokozott figyelem is” – elemezte az újév várható kihívásait Kulcsár Zita, a MagyarBrands Kiváló Munkáltatói márka kategóriájának elnöke és díjátadója.

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel, 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat. Az Absolute Live sportital-család tulajdonosai gyártói, fejlesztői, maguk is évtizedek óta sportemberek, sokszor szó szerint magukon tesztelik új termékeiket. Kiemelten fontos számukra munkavállalóik fizikai és mentális jólléte, erről a cégben a másik tulajdonostárs, Ervin felesége, Nagy-Parádi Tímea táplálkozási tanácsadó, képzett coach feladata gondoskodni.

 

Szinte nincs olyan család Győrben, amely ne kötődne a Ceres Sütőipari Vállalathoz, mely immár 70 éve a térség meghatározó munkáltatója, a csomagolt toast, – finom pékáruk- és szendvicskenyerek piacának vezető márkája. Munkavállalói számára kiemelt érték a hosszú távon stabil jövőkép, a vállalatnak a munka-magánélet egyensúly fenntartására irányuló törekvései, vagy a szakmai fejlődést biztosító rendszeres képzések. A Ceres dolgozói közössége munkaidőn túl, szabadidős- és sport tevékenységekben is szívesen vesz részt közösen.

 

Az idén 30 éves Fürge Diák Magyarország egyik legjelentősebb iskolaszövetkezete. Kiemelkedő toborzási tapasztalattal, országos hálózatukban évente többezer diák számára biztosítanak munkalehetőséget. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek saját cégkultúrájukra is. A vállalat közös felületén kollégáik szabadon oszthatják meg sikereiket, tanulságaikat, ezzel erősítve a közösségi érzést.

 

A KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület közel 30 éve Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, nem életbiztosító, non-profit egyesülete. Sikeres működésük egyik legfontosabb alappillérének tartják, hogy folyamatosan gondoskodnak munkavállalóik jóllétéről és elégedettségéről. A párbeszéd, a partnerség, a transzparencia a KöBE-nél nem cél, hanem mindennapos gyakorlat.

 

A már csaknem két évtizedes múltra visszatekintő Mystic Nails márka egyedi fejlesztésű, professzionális műköröm alapanyagok gyártója. A családi vállalkozásként indult szegedi vállalat ma már több mint 30 alkalmazottat foglalkoztat. A márka tulajdonosai a magánéletre is jellemző humánus szemléletet alkalmaznak a munkahelyen is, és nem csak megteremtik a legmegfelelőbb munkahelyi körülményeket, hanem azon túl igazi élménnyé formálják a munkavállalói létet.

 

 

A Pannon-Work cégcsoport Magyarország legnagyobb munkaerő-kölcsönző cégei, iskola- és nyugdíjas szövetkezetei között van. Szenvedélyük a munkáltatók és a munkavállalók egymásra találásának elősegítése. A több mint 30 éves fennállásuk titka, hogy jogbiztonságot és garanciát jelentenek nem csak a partnereik, hanem a dolgozóik számára is.

 

A Polar Klíma az első, kifejezetten kelet-közép európai vásárlói igények alapján optimalizált magyar fejlesztésű légkondicionáló márka. Hosszú távú, minőségi ügyfélkapcsolatra törekszik, amihez elengedhetetlen a hosszú távú, minőségi munkakapcsolat. Munkavállalói átlagban 10 évet meghaladó munkaviszonnyal rendelkeznek, és a díjazott márkák között a Polar Klíma minősült a legkevésbé stresszes munkahelynek a munkavállalói nyilatkozatok alapján (kettes minősítést kapott egy 10-es skálán).

 

A POLCZ márka tulajdonosai az egészségtudatos életmód hívei, készételeik 2 perc alatt elkészíthetőek, glutén-, adalékanyag-, tejtermék- és hozzáadott cukortól mentesek, valamint hűtés nélkül tárolhatóak. Meglátásuk szerint üzleti céljaikat csak hatékonyan végzett munkával érhetik el, amihez elengedhetlen egy megbízható, motivált csapat. Ezt rendkívül tudatosan építik, külsős vállalati struktúrafejlesztő szakember bevonásával.

 

Az RS Bútor nagyáruházaival stabil szereplője a hazai bútorpiacnak, ráadásul az egyetlen hazai tulajdonú vállalat az élvonalban. Meghatározó versenyelőnyük a szakképzett csapat által nyújtott szakértői terméktámogatás, amelyet a pozitív vevővisszajelzések is tanúsítanak. A Kiváló munkáltatói márka kategória díjazottjai közül az RSbútor munkavállalói a legrégebb óta alkalmazottak, átlagban 15 éve dolgoznak a cégnél. A márka célja olyan munkakörnyezet megteremtése, ami a hatékonyságon túl az élhető karrierpályát is lehetővé teszi hosszú távon.

 

A Sasszemklinika, mint a lézeres szemműtétek specialistája 26 éve nyitotta meg kapuit és több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét hajtott végre ezidő alatt. Korszerű vizsgálati műszerekkel és felkészült orvosi csapattal várja ügyfeleit. A márka célja, egy olyan vállalati működés és kultúra kialakítása és fenntartása, amely a munkavállalók számára egyszerre nyújt stabilitást és fejlődési lehetőséget, anyagi és erkölcsi megbecsülést egyszerre.

 

A Vitaking márka fő célja az állandó egészség élményének elterjesztése, veszprémi gyárában magas hatóanyagtartalmú, gazdaságos kiszerelésű vitaminok és étrend-kiegészítők gyártásával foglalkozik. A márka erősségének tartja a munkahely családbarát jellegét. Kiemelt figyelmet fordítanak a munkavállalói kezdeményezésekre, amelynek köszönhetően nemrégiben konditerem, játékterem is kialakításra került, de a kollégák ötletei alapján vezettek be olyan teljesítményösztönző játékokat is, melyekkel bizonyos célszámok elérését ösztönzik különféle jutalmakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük