Márkaépítés

Ingatlan adásvételben az első

Hogyan legyen honlapunk tartósan, hirdetések és felesleges költések nélkül a Google top 3 helyezettje között? A BP Digital SEO ügynökség szakmai csapata bemutatja, hogy egy olyan nagy versennyel rendelkező, népszerű területen, mint a jogi szakma, hogyan értek el kiemelkedő eredményeket a BP Legal jogi oldal számára.

Valós versenyben valós eredmények SEO-val

A magas lakásárak ellenére az ingatlanpiac dübörög, és bár az AirBnB szolgáltatások a pandémia idejére visszaszorultak, a lakásárak tartják magukat és rengetegen választják ezt az időtálló befektetési formát. Aki pedig ingatlan adásvételben gondolkodik, annak bizony szüksége lesz szakszerű jogi segítségre.

A hatályos jogszabályok alapján Magyarországon ingatlan eladása és vásárlása kizárólag ügyvéd által ellenjegyzett magánokirat vagy közjegyző által elkészített közokirat segítségével történhet. Ellenkező esetben a földhivatal nem jegyzi be a vevő tulajdonjogát az ingatlan-nyilvántartásba.

Egy jogi oldalnak tehát, aminek portfóliójában domináns vagy csak szerepel az adásvételi képviselet, nem mindegy, hogy a célközönség online keresései alkalmával hogyan és hol jelenik meg a Google találati listáján. Az emberek túlnyomó többsége a felmérések szerint ugyanis a találati lista első oldaláról választ szolgáltatást, és tudat alatt is a legvonzóbbak azok, akik ebben a versenyben is dobogósak, hiszen biztosan nem véletlenül foglalnak helyet a prémium vonalban.

A BP Legal meghódította a találati listát

A BP Legal egy Budapest központú jogi tanácsadással foglalkozó vállalkozás, mely a hagyományos ügyvédi szolgáltatásokat ötvözi a modern, innovatív megoldásokkal, megfelelve korunk kihívásainak.
Lehet szó ingatlan adásvételről, cégalapításról vagy komplikáltabb adatvédelmi kérdésekről, a BP Legal felkészült ügyvédi csapata mindenre megtalálja a legmegfelelőbb jogi megoldást ügyfelei számára.

Hogyan növekedett az oldalunk?

Kb. két év alatt a BP Legal az egyik leglátogatottabb online jogi oldallá nőtte ki magát, és hónapról-hónapra növekszik az organikus látogatóinak száma. Ha csak az utóbbi egy évet vesszük is, több mint 340%-os forgalomnövekedés volt tapasztalható.

2020. február – 90 látogató
2021. február – 3.400 látogató
2022. február – 11.800 látogató

A folyamatos minőségi linképítésnek, illetve a megfelelően optimalizált, felhasználói igényeket kiszolgáló tartalommenedzsmentnek (blogtartalmak, kategóriaoldalak, szolgáltatás oldalak) köszönhetően 2022 március elejére a BP Legal számára egyik legfontosabb, kompetitív jogi kulcsszóra, az “ingatlan adásvétel”-re első helyen rangsorolt, és azóta is stabilan a top 3-ban jelenik meg az oldal erre a kifejezésre.

Hogyan értük el ezt az eredményt?

A BP Legal szakértő ügyvéd csapata a BP Digital SEO ügynökséggel szoros együttműködésben kidolgozta azt a marketingstratégiát, amely az alapja volt mindennek. Az ebben helyet kapó versenytárselemzés, kutatás majd tartalomstratégia kidolgozása után megkezdődött a szakmai tartalmak kidolgozása, melyeken a SEO ügynökség jogi szakmai szövegírói dolgoztak.

Az oldal blogtartalmai és szolgáltatás leírásainak elkészítése mellett nagy hangsúlyt kapott a prémium linképítés is, mivel ezzel a marketing elemmel tudjuk jelezni a Google felé, hogy weboldalunk hitelesebb és relevánsabb versenytársaink hasonló tartalmaival szemben. Egy domain hitelességét a hivatkozó domainek száma és minősége határozza meg. Éppen ezért elsősorban a linképítésen keresztül tudjuk belátható időn belül, látványosan és eredményesen növelni ezt a mutatót. Az optimalizálás ezen területe tehát minden szegmensben kiemelt prioritással bír.

Melyek a jövőbeni céljaink?

A BP Legal eddigi célja a releváns forgalom generálása volt a kimagasló és közérthető szakmai tartalmak készítése, és a célközönség tájékoztatása mellett. A jövőben továbbra is cél a növekedés és az online pozíció megtartása, viszont ez biztos alapot kínál, hogy jobban előtérbe kerülhessen az oldal üzleti tevékenysége is. Az olvasók a releváns, közérthető és hasznos tartalmaknak köszönhetően tudják, hogy rábízhatják magukat a BP Legal szakmai csapatára, akik a virtuális téren túl a való életben is prémium szolgáltatást nyújtanak számukra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük