Márkaépítés

Díjazzuk a magyar márkát! – Tegnap átadták a MagyarBrands kiváló márka – díjakat

A MagyarBrands díjazási rendszer 2010 óta értékel magyar vonatkozású márkákat. A MagyarBrands program küldetése az elmúlt 12 év alatt sem változott: a vásárlók és az üzleti világ figyelmét ráirányítani a legsikeresebb hazai fogyasztói, üzleti vagy innovatív márkák termékeire, szolgáltatásaira. A kezdeti törekvéseknek ma már 850 márka örülhet, a MagyarBrands 2021 program ennyi magyar márkát tart számon a legkiválóbbak között.

Tegnap átadták a kiváló magyar márkáknak járó MagyarBrands díjakat. A program „Innovatív Márka” kategóriájában az a márka lehet sikeres, amely folyamatosan újít meglévő termékein, vagy új fogyasztói igényeket elégít ki, ilyen technológiát vezet be, mindezt a társadalmi hasznosság érdekében. A MagyarBrands 2021-es kiválasztási rendszerében meglehetősen magas volt a bekerülési küszöb, az elérhető pontok mintegy 70 százalékát kellett megszereznie egy márkának ahhoz, hogy „Innovatív márka” elismerésben részesülhessen.

A díjat átvevő „Kiváló üzleti márkák” kiválóságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy az idei évben győztes üzleti márkák átlagos Bisnode-ratingje 90 % felett volt. Ez a pénzügyi mutató azt értékeli, hogy egy vállalat mennyire stabil pénzügyileg. 70% felett már kifejezetten stabil, megbízható vállalatról beszélhetünk. De beszédes az is, hogy a vizsgált márkák összárbevétele az elmúlt 5 évben közel 40 százalékos növekedést mutatott, azaz minden évet igen jó eredménnyel tudtak zárni a MagyarBrands díjazottjak.

A kiváló fogyasztói márkák eredményei is jelentősek, a 2021-ben Magyarbrands díjat elnyert fogyasztói márkák átlagos ismertsége magasabb volt, mint 75 százalék, kedveltségük pedig 85% feletti volt. Ez jól mutatja a hazai fogyasztók elkötelezettségét a magyar márkák iránt. Az adat alátámasztja azt a piaci jelenséget is, hogy a hazai fogyasztók mintegy kétharmada szerint a termék magyar származása jobban befolyásolja vásárlási döntéseiket, mint a csomagolás, vagy az ár.

Serényi János a MagyarBrands program elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy azért rendkívüli jelentőségű az idei MagyarBrands díjátadó üzenete, mert a pandémia idején és annak ellenőre is képes kiemelni a hazai márkák kiváló teljesítményét, ezáltal pozitívan különböztetve meg azokat a versenytársaiktól.

A fogyasztók vásárlási szokásai az elmúlt két évben sokat változtak, ezt minden kiváló magyar márka nagyon jó tudja, érzékeli. A fogyasztói igényeknek való megfelelés talán sosem volt akkora kihívás, mint napjainkban. Bízunk benne, hogy a változó világhoz, változó fogyasztói igényekhez mindannyian sikerrel tudnak alkalmazkodni a továbbiakban is, és talán egy lépéssel meg is előzik azokat.

A MagyarBrands díj aktív segítség a fogyasztók és az üzleti partnerek számára is, hiszen a program a legmegbízhatóbb és a legeredményesebb magyar márkákat értékeli. A díj megfelelő kommunikálása segítség lehet a márkaépítésben, valamint a márka értékének a tudatosításában. Minden márka számára folyamatos kihívást jelent a versenytársaktól való megkülönböztetés, ezen kihívások leküzdésében hatékony eszköz a márkadíjak használata.

Munkáltatókánt is kiváló

A MagyarBrands program 2018 óta díjazza a jó hazai munkáltatói gyakorlatokat is. Hogy mi alapján választják ki a legkiválóbbakat, arról László Géza programigazgató elmondta, hogy ez a lehetőség a kizárólag a MagyarBrands Programban kiválóan teljesítő márkák számára nyitott lehetőség.


László Géza, a MagyarBrands program igazgatója köszöntötte a díjazott magyar márkákat
Fotó: Markovics Z. Kristóf

A Kiváló Munkáltatói Márka díj elnyerésének feltétele, hogy a pályázó márkának nyernie kell a MagyarBrands valamelyik alapkategóriájában: kiválói fogyasztói, üzleti, vagy Innovatív márkaként. Ezt követően online kérdőív kitöltésével pályázathatnak a márkák, amely pályázati anyagokat szakmai zsűri értékeli – tájékoztatott a programigazgató.”

A MagyarBrands programban díjazott kiváló magyar márkák hivatalos névsora elérhető a magyarbrands.hu weboldalon.

Nyitó fotó: Markovics Z. Kristóf

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük