HRMárkaépítés

Biztosított a sikerhez vezető út

„Ismét az olaszországi kedvenc helyeteken nyaraltatok?”; ”Milyen táborokban voltak a nyáron a gyerekek?”; „Idén is lementek a lányok a nagyszülőkhöz?”. Az ilyen és ehhez hasonló kérdések mindig biztos pontjai voltak a nyár végi, illetve kora őszi párbeszédeknek – idén azonban inkább a csend, és nem a kedves, nyári történetek adták meg a KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület irodáinak alaphangját.

Mint szinte mindenhol a világban, a vírus a KöBE megszokott mindennapjait is szinte teljesen átírta. Az Egyesület forgatókönyvében azonban vannak olyan részek, melyeket még egy világjárvány sem képes csak úgy kihúzni.
Továbbra sem volt kérdéses például, hogy a vezetőség és a munkavállalók mindent megtesznek majd az ügyfelek minőségi és töretlen kiszolgálásának érdekében.

Ez a cél sikeresen meg is valósult, hiszen a KöBE immár 10. alkalommal nyerte el a megtisztelő ’Kiváló Fogyasztói Márka’ díjat. Egy független szakmai zsűri elismerését kiérdemelni mindig nagyon megtisztelő. Ebben az évben azonban ez még a korábbiaknál is többet jelent: jó az út, amin a Biztosító – a könnyebb és a nehezebb időkben is – halad.

A magasszintű ügyfélkiszolgálással párhuzamosan a KöBE egy pillanatra sem feledkezett meg dolgozóiról: az ő egészségük és általános jólétük mindig is kiemelt figyelmet kapott, nem volt és nincs ez másképp a járvány alatt sem. A teljesen felszerelt edzőteremtől az egyre népszerűbb biciklitárolóig az Egyesület számos közkedvelt újítást hozott már be a kollégák életébe. Az erre vonatkozó irányelveket és célkitűzéseket a járvány sem tette semmissé, sőt, bővült ezen szolgáltatások sora.
Tavasszal, amikor a vírushelyzet már Magyarországon is aggasztónak bizonyult, az egészségvédelmet és a munka folytonosságát együttesen biztosító megfontolt, de gyors lépések sora következett.
A KÖBE saját költségén letesztelte valamennyi munkavállalóját. Továbbá, munkavállalói számára több hullámban is vírusvédelmi csomagot biztosított, mely szájmaszkot, torokfertőtlenítőt, kézfertőtlenítőt és tisztítókendőt tartalmazott.

Az Egyesület igen gyorsan elrendelte a távmunkát. Ehhez természetesen biztosította a szükséges munkaeszközöket és a belső szolgáltatási hátteret is. Mindez önmagában azonban kevés lett volna a sikerhez a munkavállalók példaértékű hozzáállása nélkül. Ők ugyanis nem kifogásokat, hanem megoldásokat kerestek – és találtak is.

A hatékonyság a nehezített körülmények ellenére sem csak a hétköznapi munka területén mutatkozott meg. Továbbra is jut idő, energia az olyan társadalmilag kiemelkedően fontos programokra, mint pl. ’A Kedvenc Közlekedési Eszközöm’ címmel meghirdetett gyermekrajz pályázat. A beérkezett több mint 1000 munka jelzi, hogy számos területen ilyen helyzetben is kötelező kitenni a „stop táblát” a vírus számára. Nagy öröm volt látni, hogy a világ történései nem állhatták útját a gyerekek kreativitásának és lelkesedésének.

(Eszenyi Réka Kata – 8 éves)

(Simon Nemere Pál – 6 éves)

A KöBE háza táján mindig számíthatunk biztos pontokra. Az Egyesület idén is szép számmal büszkélkedhet olyan jubiláló munkavállalókkal, akiknek az idén is átadhatja az ott ledolgozott 10-15-20 év után járó okleveleket.

Az szinte már elkönyvelhető, hogy 2021 is kihívásokkal teli év lesz. Ahhoz viszont kétség sem fér, hogy a KöBE valamennyi munkavállalója továbbra is úgy végzi majd feladatait, hogy a közös munka után újabb közös siker következzen, és újabb ’Kiváló Fogyasztói Márka’ díjat érdemelhessenek ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük