Brandbook Magazin 2019

Szeretettel a vásárlóinkért, szeretettel a munkatársainkért

A műköröm-alapanyaggyártással és forgalmazásával foglalkozó Mystic Nails Hungary családi vállalkozásként indult, és alakulása óta meghatározó szerepet tölt be a hazai és a nemzetközi szépségiparban. A töretlen növekedésnek köszönhetően pedig folyamatosan biztosít munkalehetőséget, így a márka nemcsak Szegeden és Csongrád megyében, hanem országosan is jó példával jár elöl.
A márka számára munkáltatóként alapvetően két nagyon fontos szempont határozza meg a működését. Az egyik, hogy megtalálják azokat az embereket, akik valóban illeszkednek a cég kultúrájához és értékrendjéhez, a másik pedig, hogy ezeket a kollégákat a lehető legtovább a csapat részének tudhassák. Seres Erika, a Mystic Nails HR&PR vezetője megosztotta velünk a márka toborzással és megtartással kapcsolatos lépéseit annak érdekében, hogy lássuk, hogyan lesz egy szerethető márkából kiváló munkáltatói márka is.

„Kiválasztási folyamat”
Seres Erika elsőként a kiválasztási folyamatról mesélt, aminek a kulcsmondata, hogy: „válogatósak vagyunk”. A „válogatás” célja a hosszú távú, eredményes együttműködés, ezért nem okoz gondot a márka számára, ha időbe telik a megfelelő kollégák megtalálása. Úgy tekintenek a munkaközösségükre, mint egy válogatott sportcsapatra, ahol mindenki a saját területén kiemelkedő teljesítményt nyújt és nyitott a folyamatos fejlődésre. Ez a hozzáállás gyakorlatilag vonzóvá is teszi a Mystic Nailst mint munkáltatót, és egyben szűri is a jelentkezőket, hiszen csak olyan kollégával szeretnének együtt dolgozni, akinek az értékrendje hasonló a márkáéval.

„Beillesztési folyamat”
A kiválasztási folyamatot követi a sorban a beillesztési folyamat, melyre szintén különös hangsúlyt fektetnek, hiszen nagyon fontosnak tartják – és a hitelességüket erősíti –, hogy újdonsült csapattaguk ugyanazt tapasztalja meg munkavállalóként, mint amit a kiválasztási folyamatban kínáltak számára.
Ezzel a fluktuációt szeretnék megelőzni, és ha tehetik, messziről elkerülni, hiszen pontosan tudják, hogy egy kiváló kollégát megtartani sokkal inkább megtérül, mint folyamatosan újat keresni. Az „úgyis találok helyette másikat” gondolkodás ideje lejárt – mondja Seres Erika.

„Megtartás”
A legfontosabb és egyben harmadik lépésük a megtartás. A párkapcsolat analógiáját szeretnék itt behozni, mivel a hosszú távú kapcsolat nem csak az otthoni négy fal között „melós”. Folyamatosan törekedni kell arra, hogy ha már többet vagyunk egymással, mint a saját partnerünkkel/házastársunkkal, akkor beszéljük egymás nyelvét és kölcsönösen igyekezzünk a minőségi, értékes munkakapcsolat fenntartására. Ezt csak őszinte, nyitott kommunikációval, bizalomgazdag vállalati kultúrával és szeretettel lehet hosszú távon fenntartani.

„Törődés”
A törődés, mint béren kívüli juttatás, pedig hab a tortán: rendszeres csapatépítő tréningek a csapategység erősítéséért, egyéni, személyre szabott képzések a folyamatos fejlődésért, a munkavállalói jóllét fejlesztését célzó pihentető masszázs, gyümölcsnap, csokinap, vagy épp a céges „családi programok” mind azt erősítik, hogy a kollégáik tudják és érzik: mindenki egyformán fontos a Mystic Nails számára.
Az alábbi négy lépés hozzásegíti a márkát az eredményes munkához, hiszen tudják, hogy csak a megfelelő munkatársakkal lehet hosszú távon sikeresnek lenni.

„Szeretjük, ahogy dolgozunk, mert hiszünk abban, hogy ezzel értéket teremtünk. S ha már úgy tűnik, hogy ilyen jól működünk a gyakorlatban, számos ötletünket pályázatba foglaltuk, így tehát már büszkén mondhatjuk: kiváló munkáltatói márkát építeni nem a véletlen műve. Tudatos, hosszú távú célkitűzéssel, és fejlődésre nyitott csapattal és cégvezetéssel ez mindannyiunk közös érdeme” – mondta Seres Erika.

Az oldal támogatója:

Mystic Nails

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük