Brandbook Magazin 2019

Apróbb változások a vonzóbb munkahelyért

A Rossmann életében mindig is jelen volt a tudatos munkáltatói márkaépítés. A kezdetektől hisz abban, hogy munkatársaik véleménye a legfontosabb, hiszen ha ők maguk elégedettek és elkötelezettek, annál nincs jobb reklám. A Rossmann annak érdekében, hogy még vonzóbb munkahelyé váljon, az elmúlt években átalakította programjait, megváltoztatta a belső kommunikációját, valamint rendszeresen szervez rendezvényeket a dolgozóinak. Íme néhány megoldás, amelyeket a tudatos munkáltatói márkaépítés jegyében vezettek be.

Sport-szépség-egészség nap – „Újra mindenki együtt”

Az elmúlt években dolgozói kéréseknek megfelelően visszahozták a korábbi céges rendezvényeket, melyeken a sport mellett a szépséget és az egészséget helyezték a középpontba. A márkának nem titkolt szándéka, hogy néhány mozgásforma bemutatásával kedvet ébresszen a munkatársaikban a sport, a mindennapi mozgás iránt, emellett egészségügyi szűrésekkel hívják fel a figyelmet az egészséges életmódra.

Belső dolgozói újság – mint a munkatársakkal való kommunikáció egyik leghangsúlyosabb eszköze

A kollégák igénye alapján mind külsőleg, mind pedig tartalmilag átalakították a dolgozói újságot. A korábbi nagy napilap formátumot lecserélték a könnyebben olvasható magazin jellegű külsőre. A tartalmat természetesen meghatározzák a céges történések, azonban egy-két olyan olvasnivalói is belekerül az újságba, ami egy kicsit lazított a korábbi szigorú szerkezeten. Ezek az írások rendelkeznek a megfelelő üzenettel, de mégis a könnyedebb témákba tartoznak, mint például a pozitív gondolkodás, egészséges táplálkozás, melyeket a visszajelzések alapján a kollégák is szívesen olvasnak.

Esélyegyenlőség, érzékenyítés – mert mindenki számít

A Rossmann az esélyegyenlőség témakörével is tudatosan foglalkozik. Logisztikai központjukban már 45 megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmaznak, továbbá az ő beilleszkedésük megkönnyítéséhez elengedhetetlennek tartották egy érzékenyítő tréning szervezését is. A tréning mellett a Salva Vita Alapítvány segítségével készítettek egy érzékenyítő füzetet, melyhez a cég minden munkatársa hozzáfér.

Cipősdobozgyűjtés – együtt jótékonykodunk

A márka több éve támogat egy állami gondozásban élő gyermekeket segítő alapítványt. Minden évben cipősdobozgyűjtést szerveznek a rászoruló gyermekek számára, melynek keretében mindenki adakozhat, akinek lehetősége van rá. A munkatársak ajándékait kiegészítik Rossmann-termékekkel, az adományokat pedig a cég szállítja el az alapítvány színhelyére, ahol a karácsonyi ünnepségen kapják meg a gyerekek. A márka számára fontos volt, hogy olyan támogató tevékenységben vegyen részt, amelyhez minden egyes munkatárs szívesen csatlakozik. A program sikerét mutatja, hogy 2018-ban 363 cipősdobozt sikerült összegyűjteni.

Kismamáink – a tartalék munkaerő

A márka szem előtt tartja kisgyermekes munkavállalóik fejlődését is. Családbarát drogériaként támogatják munkatársaik családalapítási szándékát a szülési szabadságról való visszatérés biztosításával, részmunkaidős, illetve főállású pozícióba egyaránt. A kismamáknak szóló programjuk segítségével igyekszenek őket folyamatosan „képben tartani”, információkkal ellátni, hogy ne érzékeljék a kihagyott időt.

Álláshirdetések modernizálása – Hogyan figyel fel ránk az új generáció?

A Rossmann számára fontos, hogy vonzó munkáltató legyen az Y és Z generáció számára is. A fiatalabb korosztályt azonban a hagyományos toborzási lépésekkel már nem feltétlenül lehet elérni. Így a célcsoport igényeinek megfelelően videókat, illetve rövid imidzsfilmeket készítettek, amelyek segítségével igyekeznek megmutatni, miért is jó a Rossmann-nál dolgozni.

Az oldal támogatója:

Rossmann

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük