Brandbook Magazin 2019Egyéb

Pihentető alvás a fogyasztói igényeknek megfelelően

Felgyorsult világunk következményeként megváltoztak a fogyasztói szokások. Annak érdekében, hogy a vállalatok megőrizhessék versenyképességüket, továbbra is létfontosságú a vásárlói „élmények” és szokások követése. A márkáknak nyitottaknak kell lenniük a változásokra, valamint a meglévő termékek fejlesztésére, az új termékek bevezetésére és újabb piaci területek lefedésére is. Mindez a lakástextil világára is igaz, mivel jelentős változások figyelhetők meg ezen a területen is. Jó példa a hazai piacon a Naturtex Kft., ahol már 30 éve dolgoznak azon, hogy a pihentető alvás elérése érdekében a legmegfelelőbb termékeket biztosítsák vásárlóik számára.

Ma már a lakástextilnek is van kultúrája, ezért a Naturtexnél nem csak a hazai fogyasztók igényeit, de a nemzetközi trendeket is folyamatosan figyelik. Nem meglepő, hogy a márka a textilpiac meghatározó szereplője lett nem csak Magyarországon, hanem Európában is. Így annak érdekében, hogy a fogyasztói igényeket minél szélesebb körben ki tudják szolgálni, az elmúlt években jelentős fejlesztéseket vittek végbe.
Az egyre növekvő kereslet kielégítése érdekében egy nemzetközi szinten is versenyképes gyáregységet hoztak létre. Fejlesztették a tollfeldolgozást, valamint a magyar libatollal és pehellyel töltött termékek gyártását végző üzemegységüket. Korszerűsítették a feldolgozott toll szárítási és fertőtlenítési folyamatait, a növekvő exportigények kielégítése érdekében pedig tovább bővítették a tolltöltő üzemet. Energetikai és informatikai fejlesztéseik a költséghatékony működéshez és a cég versenyképességének javításához járultak hozzá. Mindezek a konfekcionált textiláruk gyártásának még magasabb színvonalon történő teljesítését szolgálják.

A cég termékszortimentje is folyamatosan növekszik a pozitív visszajelzések és a minőségi lakástextil termékek iránti egyre nagyobb kereslet hatására. A Naturtex szakembereiktől megtudtuk, hogy a vásárlók egyre inkább igénylik a természetes anyagokból készült lakástextíliákat, mint például a pamuttal, bambusszal, kasmírral és pehellyel töltött termékeket. A fogyasztók számára az is fontos, hogy a termék rendelkezzen hozzáadott értékkel is. Így a márka többek között olyan termékek gyártásával is foglalkozik, amelyek hatékony megoldást jelentenek a mikrobák és a poratkák ellen: mint például a tencel-lyocell szálas fedőanyagaik, amelyek baktériumtaszító képességgel rendelkeznek.

Az egyszemélyes paplanok mellett egyre népszerűbbek – főképp a fiatalabbak körében – a dupla paplanok. A memory termékek iránti érdeklődés is folyamatosan növekszik, amelynek köszönhetően a termékszortiment is egyre szélesebb: az anatómiai párnáktól kezdve már hagyományos párnaformájú termékek, valamint hát- és nyakpárnák is megtalálhatók a Naturtex termékválasztékában.
A márka a megfelelő ügyfélkezelést is szem előtt tartja, ennek megfelelően a viszonteladóik körében folyamatos tréningeket tartanak arról, hogy az üzletbe érkező fogyasztókat hogyan, milyen módon és minőségben kell kiszolgálni. Milyen kérdések kell hogy megelőzzenek egy paplan- vagy párnavásárlást, a kiválasztott termékre pedig milyen garanciális és jótállási idő vonatkozik. Ezen folyamatnak köszönhető, hogy a vásárlók a saját alvási szokásaikhoz és anatómiai tulajdonságaikhoz illő termékekhez jutnak.
Összességében tehát elmondható, hogy bár a fogyasztói igények átalakultak, a Naturtexnél ma is a vevőelégedettség az első. Csak az ide vezető út változott – az átalakuló igényekre kell megfelelően és gyorsan reagálni.

Az oldal támogatója:

Naturtex

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük