Brandbook Magazin 2019

Fogyasztókra alakított dizájn

A hétköznapi vásárlás során már nem csak az adott termék tulajdonságait vesszük figyelembe, hanem magát a vásárlás helyét is, így jelentős befolyással van fogyasztói szokásainkra az üzlet kialakítása, elrendezése. Iparágtól függetlenül ma már minden márkának figyelembe kell vennie ezeket az elvárásokat. A hazai piacon jó példa a BENU, mely az elmúlt évben megújította gyógyszertár-koncepcióját és Európában elsőként Magyarországon mutatta be az új, vásárlói igényeknek még inkább megfelelő gyógyszertár-kialakítást.

A BENU nemzetközi szinten és Magyarországon is folyamatosan követi vásárlói visszajelzéseit és szokásaik változásait. Az elmúlt évek legszembetűnőbb változása, hogy a vásárlók egyre többször keresnek egészségmegőrző és dermokozmetikai termékeket a gyógyszertárakban, magasabbak az elvárásaik és szeretik, ha szélesebb a választék. Ezt igazolja a BENU Magyarország Zrt. 2018 tavaszán végzett felmérése, miszerint a gyógyszertárba betérők 49%-a a széles választékot, 31%-a már a modern, szebb megjelenést is említi preferencia-sorrendében.

A BENU a fogyasztói igényekhez alkalmazkodva Magyarországon az első volt, ami a nyitott polcos gyógyszertári koncepciót gyógyszertári hálózat szinten is bevezette, és azóta több mint 130 gyógyszertárban meg is valósította. Az attól kezdve egyre népszerűbb, modern megjelenés és letisztult arculat legfontosabb előnyei a barátságos, vásárlóbarát légkör és a vásárlók könnyebb tájékozódását biztosító kialakítás. Ez az új dizájn a korábbi BENU-koncepció újragondolása, frissítése, amely maximálisan alkalmazkodik a gyógyszertárakkal szemben támasztott elvárásokhoz.

A tavalyi évben pedig a márka, továbbgondolva a megkezdett átalakításokat, megújította gyógyszertár-koncepcióját, és a budapesti Shopmarkban mutatta be az új gyógyszertári koncepcióját.

Legújabb üzletük immár 150 m2-es alapterületű officinájával (vásárlóterével) a legnagyobb hazai BENU Gyógyszertár lett. A megújult bevásárlóközpont egyben kiváló lehetőség volt arra is, hogy az új BENU-dizájn – elsőként Európában – modern, mai környezetben jelenjen meg.

Az új gyógyszertárbelső továbbra is világos és nyitott, uralkodó színei a fehér, a kék és a zöld, amelyhez bézs és világosszürke kiegészítők társulnak. A fények melegebbek, a formák lekerekítettebbek lettek, melyek kombinációja harmonikusabbá teszi a belső teret. A tervezők természetes alapanyagokkal dolgoztak, így kerültek be a térbe a fa térelválasztó elemek és a fahatású lamellák, valamint a bevásárlókosaraknál is törekedtek a természetes anyagok használatára. Mind a tervezés, mind pedig a négy héten át tartó kivitelezés során nagyon figyeltek arra, hogy energiatakarékos és környezettudatos megoldásokkal dolgozzanak, így például a gyógyszertárba a legmodernebb LED-es világítási rendszer került beépítésre.

A tágas, barátságos és a korábbinál informatívabb, átláthatóbb megjelenés így nemcsak a vásárlók elvárásaival, hanem az őket körülvevő miliővel is összhangban van, és biztosítja a vevők színvonalas kiszolgálását.

Az oldal támogatója:

BENU Gyógyszertár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük