Brandbook Magazin 2018

Az intelligens otthon az alapok letételénél kezdődik

Az automatizálás számos előnnyel jár, hiszen azon túl, hogy időt spórolunk, az okoseszközökkel visszaszoríthatjuk otthonunk energiafelhasználását, házunk károsanyag-kibocsátásának mérséklésével pedig ökológiai lábnyomunkat is csökkenthetjük. A legintelligensebb szoftver sem képes azonban csodát tenni, ha a fizikai környezet ellene dolgozik – hangsúlyozzák az újHÁZ Centrum szakértői. Szerintük éppen ezért a fenntartható és takarékosan üzemeltethető ház építése a megfelelő építőanyagok kiválasztásával kezdődik. Nem csoda, hogy egyre több okos-, energiatakarékos termék jelenik meg kínálatukban.

Az építőanyag-kereskedelmi hálózat szakemberei szerint az „okos” falazási rendszerek és hőszigetelő homlokzatok teremtik meg az intelligens otthon alapját. Ezen túl pedig minden további beépített innovatív eszköz segíthet abban, hogy jelentős rezsiköltséget takarítsunk meg. A programozható és távolról is irányítható kazánok segítségével például egész nap hűvös lehet a házban, de beindulhat a fűtés éppen félórával azelőtt, hogy hazaérünk a munkából. Az ezekhez tartozó innovatív kéményrendszerek is segíthetnek a takarékosságban fűtőanyag-energiájuk optimális felhasználásának biztosításával.
„A többrétegű üveggel gyártott, hőszigetelt nyílászárók a hideg, a speciális, hővédő rolók pedig a túlmelegedés ellen védenek” – mutatnak rá az újHÁZ Centrum szakértői. Az pedig egy újabb piros pont az okosárnyékolók mellett, hogy maguktól ereszkedhetnek le a napszaknak megfelelően akkor is, ha otthon sem vagyunk.
A nyári időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy az alapok lefektetésével belevágjunk nagyszabású otthonteremtési terveinkbe, megtegyük az első lépéseket álmaink megvalósítsa érdekében, hogy aztán az őszi-téli fűtési időszakot már felkészülten várhassuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük