Brandbook Magazin 2018

2018 legfontosabb trendjei az építőiparban

Az idei évben is rengeteg új izgalmas trenddel találkozhatunk az építőiparban. Az innovációs megoldások mellett számos új irány előtérbe kerül, de a jól bevált metódusokról sem feledkezhetünk meg. A Mart szakértőinek segítségével összegyűjtöttük a 2018-as év legfontosabb trendjeit.

Minőség és környezettudatosság

A beszállító partnereknek és a forgalmazóknak is egyre fontosabb a környezetbarát gyártástechnológia és a logisztika során a környezetre gyakorolt negatív hatások csökkentése. A tudatosság másik lépcsője, hogy egyre több vásárló keresi a minőségi termékeket, egyre több vásárló érkezik úgy az üzletekbe, hogy kimondottan olyan terméket keres, amely rendelkezik az ismert „ECO” minősítésekkel, valamint nagyobb projektek esetén is egyre többször előtérbe kerülnek azok a termékek, amelyek „green philosophy” szellemében készülnek és megfelelnek a nemzetközi környezetvédelmi sztenderdeknek.
Burkolatok
Fontos trend a burkolatok világában az egyre nagyobb és egyre vékonyabb lapok, a padlóra és falra is rakható lapcsaládok megjelenése, az anyagában mintázott lapok térhódítása vagy az egy családon belül több méret kombinálása.
Csaptelepek
A csaptelepgyártók is folyamatosan törekszenek a termékminőség növelésére, ezzel párhuzamosan pedig a dizájnelvárásoknak is igyekeznek megfelelni például a színes vagy mintázott felületek gyártásával. Egyre több gyártó kínál egyedi, manufakturális gyártást néhány termékcsaládjára, hogy az egyedi építészeti igényeknek is megfeleljenek.
Higiéniai megoldások
A higiéniai megoldások egyre fontosabb szerepet kapnak az építkezések vagy felújítások során, így egyes termékek rendelhetők antibakteriális bevonattal is. Egyre népszerűbbek az öblítőperem nélküli WC-megoldások és a zuhany-komfort WC-ülőkék már akár bidékiváltásra is alkalmasak. A gyári fürdőszobabútorok garantáltan tartósak és egyre modernebb megoldásokkal rendelkeznek, így rendelhetők például beépített mobiltelefon-töltővel is, de léteznek már fürdőszobai tükrök beépített világítással és páramentesítő felülettel is. A zománcozott acélmosdók, kádak, zuhanytálcák nemcsak kiváló higiéniai megoldások, hanem tartósságuk is verhetetlen, a gyártók akár 30 év garanciát is kínálnak.
Kiegészítők
Fontos szerephez jutnak a kiegészítők, például a rejtett műszaki megoldásokat felvonultató termékek. Így bárki számára könnyedén beszerezhető számtalan színben egy minőségi dizájn törölközőszárító vagy épp egy a beépített LED világítású sminktükör 10-szeres nagyítással és állítható színhőmérséklettel.
Az örök divat: a márvány
Bár a legtöbben a klasszikus stílushoz kapcsolják a márványfelületeket, de legalább olyan jól mutat letisztult, modern enteriőrökben is, főleg ha nagyobb méretű lapokat választunk. Nem kell rögtön lenullázni a felújítási keretet, mert ma már a kerámiaburkolatok megtévesztően tökéletes márványhatást mutatnak – töredék áron.
Wow-faktorok
Évek óta kiemelt szerep jut a fürdőszobák és a lakószobák összekötésének, tehát már nem egy teljesen zárt, faltól falig hidegburkolattal fedett helyiség az igazán látványos fürdő. De még egy ilyen térbe is kellenek a Wow-faktorok, vagyis olyan termékek, amik rögtön vonzzák a tekintetünket és ránézésre is különlegességet sugallnak. A leggyakoribb és továbbra is a legdivatosabb ilyen termék a szabadon álló fürdőkád, amely készülhet akrilból, öntött márványból vagy akár zománcozott acélból is, garantáltan hozza a Wow-érzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük