Brandbook Magazin 2017

Jön a high-tech munkahelyek korszaka

A város lakó- és munkahelyek tömkelege, ahol ráadásul jól is kellene érezzük magunkat, ám sokszor a zsúfoltság, a légszennyezettség, valamint a zöldfelületek hiánya miatt egy rövid séta is problémát jelent. A rohamos léptekben növekvő, globális technológiai fejlődés folyamatosan teret nyer az épületüzemeltetés és ingatlankezelés területén, jelentős hatást gyakorolva a szolgáltatásokra. Így például a mindennapos takarítási tevékenység céljaira fejlesztették ki azokat az önjáró, programozható felmosó robotokat, amelyek nagy területeket képesek tisztán tartani – élő munkaerő nélkül.

Legalábbis olyan országokban, ahol a drága munkaerőnek ez az automatizált tevékenység hatékony alternatívája lehet. Az irodaépületek természetes fényáteresztő felületei a hatalmas ablakok, amelyek tisztítása korábban a magasabban fekvő emeleteken kizárólag – drága – alpinista technikával volt lehetséges, ráadásul a megfelelő eredmény elérése érdekében többször is át kellett haladni ugyanazon a felületen. Ma már viszont az ablaktisztítás kémiai és fizikai úton tisztított vízzel történik. A nagy létesítményüzemeltetők, ingatlanfejlesztők is tudják, hogy a lakók, munkavállalók jólléte elsőrendű szempont a kiugró teljesítmények eléréséhez, végső soron a termelékenység javításához. Nem véletlenül licitálnak egymásra az irodaházak szolgáltatásaikkal: nagy belmagasság, zöldövezet, panorámaablakok, automata fényszabályzó redőnyök, intelligens fűtés-hűtés, közösségi terek és kikapcsolódási formák. A legújabb IT-megoldások az Ipar 4.0 köntösében pár évtizeden belül annyira be fogják hálózni a városokat, mint most az elektromos vezetékek, és le fog maradni az a létesítmény, amely nem lesz része ennek az intelligens hálózatnak.

STRABAG Property and Facility Services Zrt.
A STRABAG Property and Facility Services Zrt. elsődlegesen a nagyobb ingatlanportfólióval rendelkező cégek, ingatlanfejlesztők, intézményi befektetők, ingatlanalapok számára kínál teljes körű, integrált ingatlanüzemeltetési (FM) és ingatlankezelési (PM) szolgáltatásokat. Az ügyfelekre szabott szervezeti felépítés és a gyors reakcióidőt lehetővé tevő országos lefedettség biztosítja megbízói számára a problémamentes működést. A korszerű üzemeltetési szolgáltatásokat támogatja a vállalat saját fejlesztésű CAFM szoftvere, az SMBS (Strabag Managing Buildings System). Az interneten keresztül – akár mobileszközről is– elérhető szoftver az összes működési területet és szolgáltatást lefedi. A mobilapplikációval támogatott GPS alapú munkaszervezés lehetővé teszi, hogy a karbantartó, hibaelhárító szakemberek okoseszközökkel felszerelve végezzék országszerte tevékenységüket, így mind az ügyfelekkel, mind pedig a cég munkatársaival folyamatosan, online tarthatják a kapcsolatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük