Brandbook Magazin 2017

Fűnyíró robotok a kertben

Gondozott kert sok munka nélkül. Kinek ne tetszene a gondolat? Egy mai modern fűnyíró robot segítségével pedig meg is valósítható. 

A fűnyíró robot funkciói
A robot fűnyírók akku üzemű mulcsozó fűnyírók, amelyek önállóan járnak és vágnak. A hagyományos gépekhez hasonlóan késes vágóművük levágja, felaprítja, majd a talajra szórja vissza a füvet. Alapszabály azonban – hasonlóan a hagyományos zöldtrágyázó fűnyírókhoz –, hogy mindig csak keveset vágjon a gép. A modern vezérlőszoftver, valamint a borulás-, távolság-, ütközés-, illetve esőérzékelő szenzorok határozzák meg a robot fűnyíró működését. Ha az akku lemerül, a robot önállóan visszamegy a töltőállomásra, ahol feltölti magát. Az esőben történő munkavégzés nem javasolt, mivel a kaszálék darabos lesz.

Amit vágás előtt kell elvégeznünk
A modern technika ellenére bevetés előtt el kell távolítani a területről a köveket, botokat és egyéb, a szenzorok számára nehezen érzékelhető kis méretű tárgyakat, amelyek a kés sérüléséhez vezethetnek. A 15 cm-nél nagyobb akadályokat a robot fűnyíró felismeri és kikerüli. Ezután a bázis állomás helyét kell megkeresnünk. Fontos, hogy az állomást vízszintes, árnyékos, és ha lehet, esőtől védett helyre telepítsük. Ezt követően a területet egy határolókábellel körbekerítjük. Ez egy gyengeáramú, vékony kábel, ami a gépnek kijelöli a munkaterületet. A telepítést bízhatja szakemberre is.

Az AL-KO, illetve solo by AL-KO Robolinho® fűnyírócsalád kíméletesen és mindenek- előtt önállóan vágja a füvet. Kikerüli a nagyobb méretű akadályokat és önállóan visszatér a töltőállomásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük