HR

Új ügyvezető igazgató az ABB magyarországi leányvállalata élén

Taira-Julia Lammi 1997 óta dolgozik az ABB-nél. Ez idő alatt számos felső vezetői pozíciót töltött be a minőségirányítás, az üzletvitel-fejlesztés, valamint az ellátási lánc- és projektmenedzsment területén.

Szakmai pályafutása főbb mérföldkövei: minőségügyi menedzserként az ABB egyik üzleti egységénél betekintést nyert a főbb részlegek tevékenységébe, és megismerhette a termékeket, a folyamatokat, a vevőket és a beszállítókat is. Ezt követően projektmenedzserként és projektfelelősként dolgozott, majd egy K+F csoportot vezetett, mely feladatkörben mérnökként jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezhetett az ABB termékeivel kapcsolatban.

Pályafutása legeredményesebb időszakának azt a hét évet tekinti, amely során csoportvezetői minőségében a belső tanácsadó csoport szerepét betöltő “Internal Consulting Group” munkájában vett részt Finnországban és a Cseh Köztársaságban. Az utóbbi esetben nemzetközi feladatkört látott el, amely lehetővé tette, hogy nemzetközi szinten együttműködjön az ABB összes divíziójával és üzleti egységeivel is. E beosztásában fő feladatai közzé tartozott a változáskezelés, a kompetenciák megőrzése, új szakterületek kiépítése, és az alkalmazottak motiválása a kitűzött célok elérésére.

„Nagy örömmel csatlakozom az ABB magyarországi csapatához, akikkel, piacvezető automatizálási és energetikai termékeket kínálunk az iparban, az energetikában és az infrastrukturális ágazatban működő vevőink számára. Prioritásnak tekintem a vevőorientáltságot, hogy a vevőink elégedettek legyenek, és bízzanak az ABB termékeiben. Minden erőfeszítésemmel azon dolgozom majd, hogy az ABB magyar egységénél dolgozók továbbra is motiváltak legyenek a vevők kiszolgálásában, a munkában pedig további sikereket érjenek el” – mondta Taira-Julia Lammi az új pozíciójában rá váró feladatokról.

Elődjéhez hasonlóan Taira-Julia Lammi is Finnországból származik. MSc diplomáját a finnországi Tamperei Műszaki Egyetem mérnöki szakán szerezte. A finn mellett angolul, spanyolul, svédül és németül is beszél.

Szabadidejében szeret síelni, koncertekre és színházba jár – ha lehetősége nyílik rá – golfozik, zumba- és fitneszórákat vesz, szeret utazni. Férjezett, két gyermek édesanyja.

Forrás: ABB.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük