Márkaépítés

Az idén 15 éves SUPERSHOP tovább bővítheti a hűségpontok felhasználási körét

Az idén 15 éves SuperShop és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megállapodásának köszönhetően mostantól SuperShop pontokkal is elérhetővé váltak a Máltai adománykártyák, melyeket a SPAR és INTERSPAR áruházakban, valamint az OMV töltőállomásokon is meg lehet vásárolni. Az együttműködés előzménye a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által 2008-ban létrehozott Máltai adománykártya program. Az adománykártyák megvásárlásával mintegy 150 SPAR és INTERSPAR áruházban csak a tavalyi évben több mint 10 millió forint gyűlt össze, ami a karitatív szervezet gyermekéhezés elleni és esélyteremtő-felzárkóztató programjait segítette.

A SPAR Magyarország cégfilozófiájában a minőségi kereskedelmi munka és az ügyfél-elégedettség mellett kiemelt szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás. A cégcsoport karitatív szempontból legfontosabb stratégiai partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A SPAR büszke rá, hogy 2010-ben elsőként nyerte el a Máltai Jótékonysági Pont címet, amit több mint másfél évtizedes együttműködés, számos közös jótékonysági program előzött meg. Ezek közül a legrégebbi az Adni Öröm! elnevezésű karácsonyi akció, amelynek 18 éve alatt 2 millió kg tartós élelmiszer juthatott el 1,1 millió rászoruló emberhez. A múlt évi adomány 262 ezer kg-ot nyomott, ebből 6-10 kg-os csomagok készültek, 3200-4000 forint értékben. A nejlonszatyor-eladások utáni 1 Ft-os felajánlásokból 2009 óta közel 60 millió forint, csak 2014-ben közel 8 millió forint gyűlt össze, amely a Máltai Mentőszolgálat működéséhez nyújtott jelentős támogatást.

A 2008-ban életre hívott 200 és 500 forintos címletben megvásárolható adománykártyával a rászoruló családokat, idős vagy hajléktalan embereket, hátrányos helyzetű gyermekeket támogattak a vásárlók. Az elmúlt években több ezer bajba jutott, vagy nélkülöző ember részesült a gondoskodó szeretet ajándékaiból a máltai szervezet közreműködésével. 2010-ben az árvíz sújtotta Felsőzsolcának gyűjtöttek, később szemüvegprogramot, mozgó játszótereket támogattak. Az adománykártyák értékesítése révén 2010 januárja és 2015 novembere között közel 50 millió forint gyűlt össze. A múlt évben befolyt összeg nagyjából 10 millió forint volt, ezt a gyermekéhezés elleni küzdelemre és esélyteremtő programokra fordították. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásának egyik eszköze a zenepedagógiai módszerük, amely közösségépítéssel és a sikerélményekkel fejleszti a gyerekek képességeit, és a fejlődés az iskolai eredményekben is megmutatkozik.

Az OMV-nél már sok éves hagyománya van a CSR-tevékenységnek, akár a vállalatcsoport, akár a leányvállalatok szintjét nézzük. „Mindig olyan CSR-tevékenység megvalósítására törekszünk, amelyhez hasznosítjuk az OMV erőforrásait, amely bevonja a kollégáinkat, és amely során a működési környezetünkben lévő közösségeket támogatjuk. Erre nagyon jó példa a 2013-ban indított ’Olvassunk együtt’ elnevezésű, az olvasást népszerűsítő kampányunk. Mikor a SuperShop egyik tulajdonosaként és alapító partnereként részt veszünk a Máltai Szeretetszolgálatot támogató programban szintén azt a koncepciót valósítjuk meg, hogy erőforrásainkat a társadalom javára fordítjuk: lehetőséget kínálunk vásárlóinknak, hogy a tankolások során összegyűjtött SuperShop pontokkal rászorulókat támogathassanak” – tette hozzá Wilfried Gepp, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója.

A SuperShop program több, mint 2,7 millió fogyasztó választása nap mint nap. Tevékenysége során törekszik arra, hogy hozzájáruljon az egészséges, biztonságos és fenntartható környezet kialakításához. Hovanyecz Norbert, a SuperShop ügyvezető igazgatója elmondta, hogy „A Máltai Szeretetszolgálattal régóta együttműködünk. A 2015 karácsonyára indított kampányunkkal a program lehetőséget nyújt 2,7 millió kártyabirtokosunknak, hogy a vásárlásaik során megszerzett kedvezményeken keresztül segítsék a rászorulókat.” A SPAR és INTERSPAR üzletek valamint az OMV töltőállomások mellett a SuperShop weboldalán is megvásárolható kuponon keresztül online is beválthatóak a SuperShop pontok a Máltai Szeretetszolgálat adománykártyáira.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük