Események betöltése

« Összes Események

Márkaépítés a munkaerőpiacon 2019

március 27 @ 09:00 - 19:00

19.900Ft + ÁFA - EARLY BIRD az első 50 regisztrálónak!

A 2019-es Márkaépítés a munkaerőpiacon konferencia fókuszában a KKV-k számára használható megoldások, eszközök és a HR technológiai újdonságok állnak. Célunk, hogy olyan tudás-platformot teremtsünk, ahol a cégvezetők, kommunikációs szakemberek és HR szakemberek találkozhatnak, hogy a munkáltatói márkaépítés területeiről új ismereteket szerezzenek, melyek akár már másnap a gyakorlatba ültethetők. Fontos missziónknak tartjuk, hogy a három területről érkezők közötti eszmecserét is segítsük, ezért interaktív szekció előadások mellett gyakorlati workshopokat szervezünk.

A tavalyi nagy sikerű konferenciához hasonlóan az esemény felépítése 5 részre oszlik:

 1. A Helyzetjelentés szakaszban kiemelt szakmai szereplők mutatják be a 2019-as trendeket a munkaerőipacon, toborzás és megtartás témakörében.
 2. A Területi szekciókban négy iparág szereplői mutatják be jó gyakorlataikat, kihívásaikat, dilemmáikat – itt kiemelten fontosnak tartjuk, hogy mind fizikai, mind szellemi munkatársakat alkalmazó cégek hasznos tudáshoz, gyakorlati tapasztalathoz juthatnak
 3. Az Eszköztár szakaszban 6 párhuzamos workshopon kaphatnak mélyebb ismeretet a résztvevők
 4. Az Oktatási keynote előadásokon azt a témát feszegetjük, hogy a hazai iskolák mennyire készítik fel a diákokat a munkaerőpiac kihívásaira.
 5. CEO és szakértői kerekasztalunkon vállalatvezetői és tanácsadói szemmel értékeljük a munkáltatói márkaépítés lehetőségeit és jövőjét
 • A MagyarBrands gála előtt rövid munkáltatói márkaépítés esettanulmány beszámolókat hallhatnak a konferencia lezárásaként az érdeklődők a MagyarBrands kiváló munkáltatói márka kategória győztes cégek képviselőitől.
 • Az idei évben is a MagyarBrands díjátadó gálával zárjuk az eseményt, azaz a nap végén top hazai márkák vezetői veszik át az elismeréseket.
 • Mindemellett HR technológiai kiállításon ismerhetik meg a szakemberek a legújabb startupokat, akik forradalmasítják a HR szakmai eszköztárat.

 

A Márkaépítés a munkaerőpiacon konferencia kiegészítő programja az Employee Experience Design Sprint. A rendhagyó kétnapos design sprint fókuszában a munkavállalói élmény (EX) áll. A résztvevők megismerkedhetnek a design thinking és az EX alapjaival. Megtanulhatják, hogyan lehet a munkavállalói életút egyes szakaszait feltérképezni, újratervezni, és személyre szabni úgy, hogy az támogassa az üzleti stratégiát és összhangba kerüljön a vállalati értékekkel valamint a munkáltatói márkával

Részletek:

PROGRAM

Időpont Program
09:00 – 09:30 Regisztráció
09:30 – 10:45

1. HELYZETJELENTÉS

09:30 – 09:45 dr. László Géza (CEO, BrandExcellence program) Munkaerőpiac: tények, vélemények

Több vállalati kutatás is készült az elmúlt évben a magyar munkaerőpiacról. Az előadás elsősorban a problémás területekre, hiányszakmákra fókuszál és egy saját munkáltatói márkakutatás néhány eredményét is megosztja a résztvevőkkel.

09:45 – 10:00 Horváth-Karip Krisztina (senior consultant, IFKA): KKV kutatás eredménye – munka és magánélet

2017-ben átfogó, 690 KKV-t érintő kutatást valósítottunk meg a munka és a magánélet összehangolását segítő eszközök használatával kapcsolatban. Kiemelten fókuszáltunk a rugalmas foglalkoztatási formák használatának feltérképezésére. A kutatás legfőbb üzeneteit mutatjuk be.

10:00 – 10:15 Szokody Ágnes (marketing manager, Randstad Hungary Kft.): HR trend kutatás
10:15 – 10:30 Fodor Dániel (ingatlan.com projekt manager, Az Év Irodája verseny főszervezője): Employer Branding és az Office Branding

Hogyan használhatjuk toborzásra és megtartásra az irodát? Hogyan segítheti a környezet az Employer Branding építését? Mi is az az Office Branding? Z generációs vezetőként tudom, hogy a fiatal munkavállalóknak mennyire fontos a környezet ahol napi 10-12 órát töltenek el. Az iroda lehet az új titkos fegyver amely nemcsak az Employer Branding építést támogatja, hanem egy önálló kommunikációs stratégiával segíti a fiatal tehetségek megtartását és a mukatársak közötti hatékony munkavégzést. Az Év Irodája verseny célja 9 éve, hogy díjazzuk és elismerjük a jó példákat. De mi a következő lépés?

10:30 – 10:45 Püski Tamás (CEO, Iseeq): Csodaországban – Nonszensz történetek a tech-recruitment világából

A Csodaországban című meseregényhez hasonlóan a tech-recruitment világa is egy sokak szerint nonszensz sztori, ahol különös szereplők bukkannak fel egymás után, akik néha mulatságosan lehetetlen ötleteikkel szürreális keretet adnak a cselekménynek. Néha egy kicsit zavaros, tele képtelenségekkel, és az egész annyira szürreális, még akkor is ha benne élsz. Ennek ellenére képes elvarázsolni minket, miközben folyamatosan keressük, hogy vajon mi lehet a titka. A történet pörgős, egymást követik az események, így csak kapkodod a fejed, hogy már megint mi is zajlik. Figurák, mind-mind furcsa szereplői ennek az álomszerű világnak, és talán ők azok, akik megragadják a képzeletet és szárnyalni hagyják azt. És, hogy miről van szó? Arról, hogy miképpen tudod megállni a helyed egy turbulens munkaerő piaci helyzetben ma a technológiai piacon.

10:45 – 11:00 Kovach Anton (Vezérigazgató-tulajdonos, ShiwaForce.com Zrt.): Agilis átalakulás HR támogatása

Hogyan segíthet az agilitás a vállalati működés folyamatos javításában és a munkaerő megtartásában? Erre ad választ egy évek óta agilisan működő digitális magyar középvállalat, a ShiwaForce vezérigazgatójának előadása.

11:00 – 11:15 Kávészünet
11:15 – 12:15

2. TERÜLETI SZEKCIÓK

11:15 – 12:15

IPAR

 • Puskás Kata Szidónia (HR és marketingvezető, TERRA Hungária Építőgép Kft)
 • Muczán Krisztina (Head of Human Resources and Corporate Support, Apollo Tyres Ltd)

Szekció vezető: Radnai-Tóth Judit (társ-alapító, Worki)

SSC

 • Szekeres Zita (HR igazgató, DHL Supply Chain)
 • Kövesdi Csilla (kommunikációs vezető Európa, GE Global Operations)
 • Filáj Gábor (ügyvezető igazgató, Umbrella Consulting Kft.)

Szekció vezető: Dr. Tóth Krisztina (társ-alapító, Coachingcentrum)

11:15 – 12:15

RETAIL/KISKERESKEDELEM

 • Eke Mariann (HR Manager, DM-drogerie markt Kft.)
 • Pánczél Szilvia (COO, Yamuna Kft)
 • Radó András (Corporate Communications Manager, Wizz Air)

Szekció vezető: Podmaniczky Éva (koordinátor, Input program)

IT

 • Balogh Péter (CEO, Danubius Informatika)
 • Bíró Ágota (HR Director R&D, Emarsys)
 • Boros Rita (HR manager, Jófogás, Használtautó.hu és Autónavigátor.hu (Schibsted Hungary))
 • Laczkó Katalin (regionális IT vezető (Európa, EMS), Jabil)

Szekció vezető: Tóvári Krisztina (HR vezető, Kulcs-Soft)

12:15 – 13:00 Szendvicsebéd, közben: HR tech bemutató
13:00 – 14:00

3. ESZKÖZTÁR WORKSHOPOK

13:00 – 14:00

Hogyan segítik a munkáltatói márkaépítést az adatok? (CX-Ray és SonicData közös workshopja)

Amit nem tudsz mérni, azt nem tudod jobbá tenni! Az employer branding is egy olyan terület, ahol a márkaépítés sikerét adatalapú megközelítéssel tovább lehet növelni. Áttekintjük, milyen adatok, mutatószámok alkalmazhatók a munkáltatói márkaépítés folyamatának sikerességének mérésében? Hogyan, milyen adatok alapján kaphatnak visszajelzést, az employer branding projektet végrehajtó szervezetek?

(Workshop vezető: György Gábor és Margl Ferenc)

Egészséges és hatékony szervezeti működés mint munkáltatói márkaelem – elemzési eszközök és változtatási lehetőségek
(Coachingcentrum workshopja)

Diagnosztikai eszközként használhatjuk fel a szervezetekben fennálló kommunikációs mintákat és üzeneteket, annak eldöntésére, hogy mennyire egészséges a légkör és mennyire hatékony az együttműködés a munkatársak között. Mások kritizálása, inkonzisztens vezetői viselkedés, esetleg túlalkalmazkodás, a változásoknak való ellenállás, és a stresszes környezet jellemzi inkább a szervezetet vagy a támogató struktúrák dominálnak? Hogyan tehetjük „OK”-vá a szervezetet? – erre keresünk választ a workshopon.

(Workshop vezető: Dr. Tóth Krisztina)

13:00 – 14:00

Employer branding az online térben
(BpDigital workshopja)

Tudod mit találnak cégedről potenciális munkavállalóid az interneten? Hogyan érdemes építeni céged online employer brandjét?
Szesztay Péter gyakorlatias workshopján konkrét példákon keresztül mutatunk megoldásokat ezekre a kérdésekre.

(Workshop vezető: Szesztay Péter)

Perszónák meghatározása a pályakezdő és az egyetemista munkavállalói körben
(Works. és Metropolitan Egyetem közreműködésével)

Vajon használhatók-e a folyamat és felülettervezés során alkalmazott design technikák munkaerő kiválasztásakor is. A workshopon megnézzük, hogy elsősorban a pályázói elvárások és a várható viselkedés alapján hogyan csoportosíthatók a pályakezdők és az egyetemisták munkavállalás szempontjából. Megismerkedünk a design Perszóna fogalmával és gyakorlati alkalmazásának lehetőségével.

(Workshop vezető: Muszka Ágnes és Maczinkó Ákos)

13:00 – 14:00

EX – Munkavállalói élménytervezés – amitől a márka élni kezd
(Worki workshopja)

A munkáltatói márkaépítés belülről kifelé irányuló folyamat, mely hosszú távon csak akkor lehet sikeres, ha a valós alkalmazotti élményen alapszik. A munkáltatói márka akkor segíti hatékonyan az üzleti növekedést, ha a munkavállalók mindennapi élményén keresztül képes beépülni a vállalat DNS-ébe. A workshopon résztvevők a gyakorlati példákon keresztül ismerhetik meg, hogyan lehet a munkáltatói márka stratégia középpontjába helyezni és optimalizálni a munkavállalói élményt. A munkavállalói élménytervezést mélyebben is megismerhetik a résztvevők a konferenciát követő két napos design sprinten.

(Workshop vezető: Radnai-Tóth Judit)

14:00 – 15:00

4. OKTATÁSI KEYNOTE

14:00 – 14:30

Nevel-e vállalkozókat a magyar iskola?

Előadó: Lannert Judit (T-TUDOK Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt.)

Az előadás egyrészt a nemzetközi előrejelzések alapján bemutatja, hogy a 21. század milyen kompetenciákat igényelne a leendő munkavállalóktól. Másrészt nemzetközi és hazai kutatási eredmények alapján választ próbál arra adni, hogy a mai magyar iskola mennyire felel meg ezeknek az elvárásoknak.

14:30 – 14:45

Tanulás új formái – esettanulmány versenyek

Előadó: Ábrahám Zsolt (Case Solvers)

A digitális forradalom számos lehetőséggel ruházta fel a társadalmat. Ezzel párhuzamosan megváltozott az, hogy a ma és a honlap munkavállalói számára milyen készségek elengedhetetlenek. A problémamegoldás, a kritikus gondolás és a kommunikációs, előadói készségek kerültek előtérbe. Az esettanulmányi versenyek ideális platformként szolgálnak a diákok és vállalatok számára, hogy ilyen környezetben találkozzanak.

14:45 – 15:00

Karrierváltó a jövő munkavállalója

Előadó: Langmár Péter (társalapító, üzletfejlesztési vezető, Green Fox Academy)

Az automatizáció és AI elterjedése alapjaiban változtatja meg a munkaerőpiacot, szakmák tömegei alakulnak át, szűnnek meg, miközben újak jönnek létre. A 2030-ban létező munkakörök 85%-a ma még nem is létezik. Ebben a gyorsan változó környezetben felértékelődik a rugalmas alkalmazkodás képessége. Milyen átalakulások zajlanak még a munkaerőpiacon? Hogyan tud ezzel lépést tartani egy átlagos munkavállaló? És hogyan tudja az oktatás a folyamatos karrierváltások iránti piaci igényt kiszolgálni?

15:00 – 16:00

5. KEREKASZTAL

15:00 – 16:00

CEO és szakértők – mi lesz 2019-ben – trendek, technikák a munkáltatói márkaépítésben

Résztvevők:

 • Sziget Ágnes (Senior Employer Branding Specialist, Magyar Telekom)
 • Zvezdovics Anita (Founding Member, European Association of Employer Branding Agencies)
 • Tóth-Nagy Péter (Founder, Hive Creative Kft.)
 • Balogh-Mázi Mária (CEO, DreamJo.bs)
 • Palocsay Géza (CEO, Jofogas.hu/Hasznaltauto.hu/Autonavigator.hu)
 • moderátor: Káli György (Brandbook.hu)
15:30 – 16:15 Díjátadó Gála regisztráció
16:15 – 20:00

MAGYARBRANDS DÍJÁTADÓ GÁLA

16:15 – 16:45

Kiváló munkáltatói márkák legjobb gyakorlatai
MagyarBrands kerekasztal beszélgetés

Résztvevők:

 • Baranyai Eszter (KöBE, kommunikációs vezető)
 • Gyimesi László (Mystic Nails, ügyvezető)
 • Fülöp Csilla (Agrosprint, innovation & PR Manager)
 • Boros László Attila (Bükfürdő Gyógy-, és élménycentrum, vezérigazgató)
 • moderátor: Kulcsár Zita (Worki)
16:45 – 18:30 MagyarBrands Díjátadó
18:30 – 20:00 MagyarBrands Fogadás

 

JELENTKEZÉS


Területi szekció

Eszköztár workshopFeliratkozom a Brandbook Hírlevélre!

JEGYEK

EARLY BIRD március 19-ig – 19.900 Ft + Áfa
Teljes jegy  – 34.900 Ft + Áfa
Design Sprint – 39.900 Ft + Áfa
Konferencia és Design Sprint csomag ár – 59.900 Ft + Áfa/fő
A Konferencia a Brands Klub Tagoknak ingyenes,
de regisztrációhoz kötött

 

Támogatók:

 

Kiállítók:

 

 

Médiapartnerek:

 

 

ELŐADÓK

 

Ábrahám Zsolt (Case Solvers)

Ábrahám Zsolt, a Case Solvers ügyvezetője. Esettanulmány-versenyzőből lett vállalkozó, egyetemi oktató. Az elmúlt 7 évben 20 ország üzleti iskolájában tartott több mint 100 problémamegoldó tréninget. Az esettanulmány-megoldó képzések mellett 20+ rangos hazai és nemzetközi versenyre készített fel egyetemista diákokat. Szakterülete az esettanulmány-módszer vállalati alkalmazása az ütletfejlesztés, munkáltatói márkaépítés, valamint a toborzás területén. 2018-ban Juhász Istvánnal, a Case Solvers másik társalapítójával közösen felkerültek a Forbes magazin “Harminc sikeres fiatal 30 alatt” listájára.

Fodor Dániel (ingatlan.com)

7 éve dolgozik az irodapiacon marketing, termék és üzletfejlesztés területén. 2 év környezetvédelmi munkásság után a média oldaláról kezdett el foglalkozni a témával, hogy hogyan alakíthatunk ki élhetőbb környezetet az irodában és hogyan növelhető ezzel a munkatársak elköteleződése a cég iránt.

György Gábor (SonicData)

A Netvestor cégcsoport, illetve annak tagjaként működő SonicData Kft. egyik alapító tulajdonosa. Közgazdász-informatikusként a szakterülete elsősorban a vállalatértékelés, vállalati teljesítménymérés, adatvezérelt üzleti döntések és ezekhez kapcsolódó informatikai megoldások. Az utóbbi években a marketing és pénzügyek metszetében levő témákkal is foglalkozik, mint a például a márkaértékelés vagy marketing hatékonyságának mérése.

Horváth-Karip Krisztina (IFKA)

Végzettsége szerint közgazdász, OD tanácsadó. Képzési és humánerőforrás-fejlesztési projektek megvalósításával indult pályája, majd a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának gazdasági osztályát vezette. A foglalkoztatás javításán dolgozott több EU-s projektben. 120 vállalkozás szervezetfejlesztési átvilágításában vett részt, és országosan segítette a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését. Jelenleg az IFKA jógyakorlat szakértőjeként és foglalkoztatási tanácsadóként dolgozik a munka és a magánélet jobb összehangolásán, valamint a hazai menedzsment kultúra fejlesztésén.

Kovach Anton (ShiwaForce.com Zrt.)

Kovach Anton a több mint két évtizedes nagyvállalati ügyféltapasztalattal rendelkező, 110 fős vállalat, a ShiwaForce alapító-vezérigazgatója. Digitális termékeikkel és szolgáltatásaikkal a hazai pénzügyi és telekommunikációs szektor nagyvállalatainak üzleti igényeit szolgálják ki nap mint nap. A ShiwaForce saját fejlesztésű, agilis és lean módszertanokra épülő működési modellje piaci versenyelőnyt biztosít a vállalat számára, alkalmazásának gyakorlati tapasztalatait évek óta felsővezetői tréningeken oktatják.

Lannert Judit (T-Tudok Zrt.)

Közgazdász-szociológus 1990 óta foglalkozik oktatáskutatással. Egyik elindítója volt az Országos Közoktatási Intézet szakmai műhelyében készült Jelentés a magyar közoktatásról sorozatnak. A T-Tudok Zrt. alapítója, a Kölöknet szülőknek szóló honlap elindítója, szakmai blogja Tanulópénz néven fut. Kutatói érdeklődése elsősorban a tanulói továbbhaladásra, az iskola és munka világa közötti átmenetre és a pályaválasztási aspirációkra terjedt ki. Több tucat hazai kutatásban és jó néhány nemzetközi összehasonlító vizsgálatban vett részt.

László Géza (BrandExcellence program, Netvestor Kft.)

Dr. László Géza a Netvestor Kft ügyvezetője. Több évtizede foglalkozik döntéselmélettel, a vállalati környezettel és teljesítménnyel kapcsolatos kutatásokkal és díjazási rendszerekkel.

Maczinkó Ákos (Works.)

Ákos éveken keresztül részt vett lakossági termékek kialakításában és kereskedelmi elindításában. Multinacionális környezetben szerzett tapasztalatokat üzleti folyamatok és a hozzájuk kapcsolódó felhasználói felületek megtervezésében és kivitelezésében. Több, mint 5 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a Service design területén.

Margl Ferenc (CX-Ray)

A CX-Ray Key Account Managereként szervezeti felmérés projektek előkészítésével és támogatásával foglalkozik. Korábban a művészetipar területén szerzett projektmenedzseri tapasztalatot. Másfél éve erősíti a túlnyomórészt szervezet- és munkapszichológusokból álló CX-Ray csapatát, amely validált és felhőalapú felmérésekkel támogatja az adatalapú HR tevékenységét.

Muszka Ágnes (Works.)

Ági feladata a megrendelők, a designerek és fejlesztők közötti együttműködés segítése és az üzleti, felhasználói és rendszerek közötti kommunikációs folyamatok kidolgozása – előtérbe helyezve a végfelhasználók szokásait és igényeit. Az utóbbi években együtt dolgozott startupokkal, KKV szereplőkkel, valamint a telekommunikációs és a banki iparág több szereplőjével is.

Püski Tamás (IseeQ)

Tamás jó ideje belezuhant egy abszurd mesevilágba, ahol furcsa fordulatokkal találkozik. Úgy érzi, hogy amióta Csodaországba került, a szavak nem a szokott módon jönnek, a szavak megváltoztak, hiszen ebben a világban a jelentések is mások, mint a realitásban. Tamás azonban megfejti az abszurd logikát, ami alapján az álomvilág működik, mikor szembeszáll annak abszurditásával, felébred. Azzal, hogy megfejtette Csodaország működési elvét, meg is szüntette azt. Nem jelentést keresett, hanem működési elvet, és ez bizonyult a helyes útnak az abszurditás legyőzésében. Példák, feltevések és gondolatok, hogy miként lehet érdemes mozogni, s létezni ebben a térben.

Szesztay Péter (BpDigital)

A BP Digital SEO ügynökség ügyvezetőjeként startupoknak, valamint közepes- és nagyvállalatoknak segít növekedni online marketing eszközökkel. Emellett egy kockázati tőkealap mentoraként segít befektetett cégek alapítóinak.

Szokody Ágnes (Randstad Hungary Kft.)

Karrierje jelentős részét az FMCG piac meghatározó multinacionális cégeinél töltötte, ahol különböző pozíciókban jelentős szakmai tapasztalatot szerzett brand és trade marketing területen egyaránt.
2015 májusa óta a Randstad Marketing Menedzsere. Örömmel fogadta a megkeresést és fordult a HR világa felé, mivel nagy potenciált lát az employer brandinggel kapcsolatos igényekben, valamint a HR szakmát elsődlegesen meghatározó digitális marketingben.

Dr. Tóth Krisztina (Coachingcentrum)

Dr. Tóth Krisztina a Corvinus Egyetemen stratégiából doktorált és tanácsadóként működésfejlesztési tanácsokat adott vállalatoknak. Karrierjét a telekommunikációs, majd a bankszektorban folytatta, ahol stratégiai projekteket vezetett lean folyamat átalakítás, változás- és teljesítménymenedzsment fókusszal. A tranzakcióanalízis alapú coaching irányzatban képezte magát, és vezetői munkájában, majd business coachként és személyi edzőként is foglalkozott a motiváció, célelérés és munka-magánélet egyensúly témájával. Jelenleg a Coachingcentrum szakmai vezetője.

Programmal kapcsolatos információk:

Káli György
kali.gyorgy@brandbook.hu

Regisztrációval és számlázással kapcsolatos információk:

Szelthoffer Ilona
szelthoffer.ilona@brandbook.hu

Megosztom!

Részletek

Dátum:
március 27
Időpont:
09:00 - 19:00
Összeg:
19.900Ft + ÁFA - EARLY BIRD az első 50 regisztrálónak!
Esemény kategória:

Helyszín

Danubius Hotel Helia
Kárpát utca 62-64.
Budapest, Pest 1133
+ Google Térkép