EgyébMárkaépítés

Neked melyik a kedvenc magyar márkád?

A MAGYARBRANDS DÍJAZÁSI RENDSZER KÜLDETÉSE 2010 ÓTA VÁLTOZATLAN: A VÁSÁRLÓK ÉS AZ ÜZLETI VILÁG FIGYELMÉT RÁIRÁNYÍTANI A LEGSIKERESEBB HAZAI FOGYASZTÓI, ÜZLETI, ÉS INNOVATÍV MÁRKÁK TERMÉKEIRE, SZOLGÁLTATÁSAIRA. A KEZDETI TÖREKVÉSEKNEK MA MÁR 850 MÁRKA ÖRÜLHET, A MAGYARBRANDS LEGUTÓBBI, 2021-ES ÉRTÉKELÉSI PROGRAMJA ENNYI MAGYAR MÁRKÁT TART SZÁMON A LEGKIVÁLÓBBAK KÖZÖTT.

A kiváló magyar márkáknak járó MagyarBrands díjakat minden évben három kategóriában ítélik oda: kiváló fogyasztói, üzleti és innovatív márka kategóriában.

A kiváló fogyasztói márkák kiválasztását piackutatási eredmények is segítik: tavaly a Magyarbrands díjat elnyert fogyasztói márkák átlagos ismertsége a vásárlók körében magasabb volt, mint 75 százalék, kedveltségük pedig 85% feletti volt. Ez jól mutatja a hazai fogyasztók elkötelezettségét a magyar márkák iránt. Az adat alátámasztja azt a piaci jelenséget is, hogy a hazai fogyasztók mintegy kétharmada szerint a termék magyar származása jobban befolyásolja vásárlási döntéseiket, mint a csomagolás, vagy az ár.

A program „Innovatív Márka” kategóriájában az a márka lehet sikeres, amely folyamatosan újít meglévő termékein, vagy új fogyasztói igényeket elégít ki, ilyen technológiát vezet be, mindezt a társadalmi hasznosság érdekében. Az üzleti márkák kiválóságát pedig – többek között – olyan pénzügyi mutatók határozzák meg, mint a Bisnode-rating, amely 70% felett már kifejezetten stabil, megbízható vállalatot jelez. Serényi János a MagyarBrands program elnöke arra hívta fel a figyelmet, a MagyarBrands program küldetése azért is fontos, mert a pandémia idején és annak ellenére is képes volt kiemelni a hazai márkák kiváló teljesítményét, ezáltal pozitívan különböztetve meg azokat a versenytársaiktól.

„A fogyasztók vásárlási szokásai az elmúlt két évben sokat változtak, ezt minden kiváló magyar márka nagyon jó tudja, érzékeli. A fogyasztói igényeknek való megfelelés talán sosem volt akkora kihívás, mint napjainkban. Bízunk benne, hogy a változó világhoz, változó fogyasztói igényekhez mindannyian sikerrel tudnak alkalmazkodni a továbbiakban is, és talán egy lépéssel meg is előzik azokat.” – Serényi János a MagyarBrands program elnöke

A MagyarBrands díj azért aktív segítség minden fél, így a fogyasztók és az üzleti partnerek számára is, mert a program a legmegbízhatóbb és a legeredményesebb magyar márkákat értékeli. A díj megfelelő kommunikálása segítség lehet a márkaépítésben, valamint a márka értékének a tudatosításában. Minden márka számára folyamatos kihívást jelent a versenytársaktól való megkülönböztetés, ezen kihívások leküzdésében pedig hatékony eszköz lehet azon márkadíjak használata, amelyeket a fogyasztó is el-, és felismer.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük