Brandbook Magazin 2019

Tradíció és innováció – pálinkafőzés a 21. században

A pálinkafogyasztás kultúrája több száz évre nyúlik vissza, és a hozzá kapcsolódó fogyasztói szokások és a vásárlói preferenciák is gyökeresen megváltoztak az évszázadok során. A hazai piacon immáron 17 éve jelen lévő Panyolai Szilvórium Zrt. ezeket a változásokat figyelembe véve fejleszti termékeit és ötvözi a hagyományos technológiákat innovatív megoldásokkal. Interjú Lakatos Gergellyel, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatójával.

Brandbook Magazin: A Panyolai az egyik legsikeresebb pálinkamárka a hazai piacon. Miben látja a márka sikerét?

Lakatos Gergely: A Panyolai Szilvórium Zrt. kizárólag kiváló alapanyag felhasználásával, a hagyományos, kisüsti eljárással készülő, saját tervezésű, prémium kategóriás pálinkákat, likőröket állít elő és forgalmaz. Cégünk filozófiája, hogy a piacon való tartós jelenlét csak magas minőségű termékek létrehozásával érhető el. Ezért termékeink készítésénél a kiváló minőségű alapanyag-használat mellett nagy figyelmet fordítunk az egyedi dizájnra is, mert nagyon fontos számunkra, hogy a vásárlók ez alapján is azonosítani tudják márkánkat.
Külföldről importált, egyedi üvegpalackokba zárt termékeinket nemesen egyszerű, elegáns megjelenítésű címkékkel látjuk el. A gyártás során elsősorban a hagyományos megmunkálási technológiákat részesítjük előnyben.

Brandbook Magazin: Kiemelt figyelmet fordítanak az egyedi dizájnra. Mit jelent ez pontosan?

Lakatos Gergely: Cégünk manufaktúraként működik, így a Panyolai Pálinkák mindegyike magas értéket képviselő „kézműves termék”. A kézi palackozás időigényesebb ugyan, mégis ragaszkodunk ehhez a formához. Számos előnye mellett a palackozó munkája során minden egyes palackot 16-szor vesz kézbe, ezáltal mintegy minőség-ellenőrzést is végez, esztétikusabb megjelenítésű, kifogástalan minőségű termék lesz a végeredmény.

Brandbook Magazin: Hogyan, illetve milyen területeken jelenik meg az innováció a Panyolai Pálinka életében?

Lakatos Gergely: Termékeink előállítása során a történelmi háttér felderítésén túl alkalmazzuk a szakmai területre vonatkozó fejlesztési eredményeket is. Ugyanakkor nem szabunk határt az alkotó fantáziának és az egyedi kérések teljesítésének sem. Mivel egyéb kis- és középvállalkozások is jelen vannak a piacon, ezért cégünk különleges eljárással – pl. ágyasítással – készített italokkal, egyedi és megkülönböztető palackozással, címkézéssel, terméknévválasztással (Aranyalma, Rubinmeggy, Eszencia stb.) igyekszik a termékek keresletét fokozni. A piac differenciált igényeinek és a fogyasztók által támasztott kihívásoknak sokrétű termékpaletta – hat termékcsalád, több mint 30-féle termék – révén igyekszünk megfelelni. Hazai gyártóként és kereskedőként rugalmasan tudunk reagálni a fogyasztók és a piac visszajelzéseire, igényeire. Az eddig elért versenyelőny megtartása érdekében folyamatosan tudatos fejlesztést hajtunk végre.
Brandbook Magazin: Úgy tudom, hogy a fogyasztók személyesen is végigkövethetik a pálinkakészítés folyamatát.
Lakatos Gergely: Így van, a Panyolai Szilvórium Zrt. termékeivel nem csak a bolti polcokon vagy a webes felületeken találkozhat a fogyasztó. Kiegészítő szolgáltatásként lehetővé tesszük az érdeklődők számára, hogy megtekintsék a Panyolai Pálinkák készítésének menetét és meg is kóstolhassák a különféle ízeket. A főzdelátogatásokon a gyümölcs beérkezésétől a palackba kerülésig végigkísérhető a vendég számára a teljes folyamat. A kóstolás a székhelyen kialakított kóstolóteremben zajlik, s a pálinkához szatmári ételeket is kérhet a látogató. A szolgáltatás célja, hogy a vendég egy helyen láthassa a cég összes termékét, megismerhesse az eddig ismeretlen ízeket, illetve kötődjön a márkához.

Az oldal támogatója:

Panyolai Pálinkák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük