Brandbook Magazin 2018

Fénymásolóból intelligens munkahelyi asszisztens

A modern technológia fejlődésének köszönhetően ma már szinte nincs olyan terület, ami az elmúlt évtizedek során nem alakult volna át teljesen. A folyamatos technológiai fejlődéssel nem egyszerű lépést tartani és az innovatív megoldások keresése különösen nagy kihívást jelent az olyan cégek számára, akik kényelmes, piacvezetői pozícióban vannak. Rengeteg olyan márkáról hallhatunk, amelyek nem reagáltak időben a technológiai változásokra vagy épp figyelmen kívül hagyták a fogyasztói igények alakulását. A negatív példák mellett azonban számos pozitív esetet is ismerünk. Az egyik legjobb példa a Xerox márka története, ami közel fél évszázada tölt be vezető szerepet a dokumentumkezelési technológiák területén, mivel folyamatosan meg tudott újulni az idők során.

  • Az eredetileg fotópapírt és fotózáshoz szükséges kellékeket gyártó cég története 1906-ban kezdődött.
  • 1938-ban kidolgozták és kifejlesztették az elektrofotografikus eljárást, az első automatizált gép kifejlesztése azonban több mint 20 évbe telt a szakembernek. A vállalat akkori vezetője meglátta a találmányában a lehetőséget, ezért 1946-ban aláírtak egy megállapodást, melynek értelmében megindulhatott a xerografikus nyomató piacra történő bevezetése és kereskedelmi forgalomba helyezése.
  • 1947-ben a vállalat levédette a találmányát, egy évre rá a „Xerox” szó már önálló márkát képviselt.
  • További fejlesztői munkának köszönhetően körülbelül tíz év elteltével a piacra dobták az első xerografikus másolót is, az A modellt.
  • A fejlesztések továbbra sem álltak le, hiszen alig egy évtized elteltével megszületett az első automatikus papíradagolós irodai másológép.
  • Ekkorra már a cég neve senki számára nem volt ismeretlen. A márka azóta 160 országban van jelen és igazi nagyhatalomnak számít a szakmában.
  • A kétezres évek elején a Xerox figyelmének fókuszába az igény szerinti nyomtatás, a személyre szóló marketinganyagok készítése és az irodai színes nyomtatás ösztönzése került.
  • Az innovációs elkötelezettség mind a mai napig kitart, ami többek közt azt eredményezte, hogy a tavalyi esztendő volt a vállalat történelmének egyik legproduktívabb éve.
Jelenleg a márka életében a jövő irodájának fejlesztése van a középpontban. Rengeteg időigényes feladattal találkozunk a mindennapok során, mint például dokumentumok beszkennelése e-mailen keresztül, fájl lementése és annak ismételt feltöltése – ezekben a személyre szabott alkalmazások tudnak hatékony megoldást nyújtani. Ezen problémák kezelésére a Xerox létrehozott egy sor olyan megoldást – amit akár eszköztárnak is lehetne nevezni –, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy személyre szabva a hagyományos és multifunkciós nyomtatóikat egyéni elvárásaik szerint használják, akárcsak az okostelefonjaikat. Így a feladatok elvégzésére szánt idő is minimálisra csökkenthető. A Xerox fejlesztése helytől függetlenül megoldással, felhőkapcsolattal, termelékenységet támogató funkciókkal és applikációhoz való hozzáféréssel rendelkezik. Ezeknek a megoldásoknak köszönhetően automatizálhatóvá válnak az egyedi munkafolyamatok, növekszik a termelékenység, a naponta ismétlődő feladatokra szánt idő viszont csökken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük