Brandbook Magazin 2018

A jövő megoldásai a részletekben rejlenek

Kapcsolók
Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy véletlenül égve felejtette otthon a lámpát. Az okoskapcsolók segítségével bármikor kiküszöbölhető ez a probléma, hiszen a telefonunkra letölthető applikáción keresztül ellenőrizhetjük és szabályozhatjuk az otthoni fényeket. Egyik fő előnye, hogy a beszereléshez nem feltétlenül kell szakember segítsége, akár mi maguk is egyszerűen összekapcsolhatjuk az eszközöket. Biztonsági okokból is előnyös lehet az okoskapcsolók használata. Egy hosszú hétvége vagy egy nyaralás során távolról is felkapcsolhatjuk vagy beidőzíthetjük a villanyokat, megtévesztve ezzel a betörőket.
Kaputelefonok
Ma már könnyedén összehangolhatjuk eszközeinket a kaputelefonnal. Így akár tableten keresztül is láthatjuk a hozzánk csengetőket. Az eszköz naplózza az eseményeket, így visszakereshető, továbbá ha nem tartózkodunk otthon, akkor is kijelzi a telefon, ha valaki épp hozzánk szeretne bejutni.
Smart függönykarnis
Az egyik legnépszerűbb okosmegoldás az automatizált árnyékolástechnika. Távolról akár az összes redőnyt mozgathatjuk telefonon, laptopon vagy tableten keresztül. Időzítés segítségével reggelente beállíthatjuk, hogy fokozatosan engedje beszűrődni a napfényt a lakásba, így komfortosabbá téve az ébredést. Napközben pedig az időjáráshoz alkalmazkodva állíthatjuk a redőnyöket, aminek gazdasági vonatkozása is van, nyáron így csökkenthetjük a klímahasználat mértékét, télen pedig jelentősen lefaraghatunk a fűtésszámlából. Lakásunk védelme érdekében is érdemes beszerezni egy ilyen okoseszközt, mivel a mozgatásával azt a hatást kelthetjük, mintha otthon lennénk.
Okosizzók
Okosizzók segítségével lakásunkat dekoratívabbá varázsolhatjuk. Az intelligens izzók egyik alapvető tulajdonsága, hogy egyszerűen szabályozhatjuk a fényerősséget. Természetesen az izzókat is tudjuk távolról irányítani. Bizonyos izzók már hangszóróként is működnek, így a dallam hatására a fények másképp lüktetnek, vagy épp megváltoztatják a színeket, hogy illeszkedjen a hangszóróból érkező zene hangulatához.
A több mint 27 éve családi vállalkozásként működő Mentavill elsősorban villamossági eszközök forgalmazásával foglalkozik. Kínálatukban minden megtalálható, amire a lakossági vásárlóknak, a villanyszerelőknek és a kivitelező cégeknek a villamossággal kapcsolatban szükségük lehet. Továbbá számos energiahatékony és innovatív megoldás is, többek között LED technikás lámpatesteket, passzív házakhoz villanyszerelési anyagok és energiahatékony épületfelügyeleti rendszerek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük