Márkaépítés

Új ikonnal egészült ki a Netflix arculata

Hétfőn a Netflix hivatalos Facebook és Twitter oldalán új profilkép jelent meg, egy vörös, hajtogatott hatású N betű. Sokan logóváltást sejtettek a háttérben, de a Netflix Twitter csapata tisztázta a helyzetet: nincs szó logócseréről, az új ’N’ ikon új arculati elemként épül majd be a Netflix brand már meglévő elemei közé.

Az új ikon, amelyről egyértelműen a vörös szőnyeg juthat eszünkbe, ideálisabb lehet a vertikális formátumot használó helyeken az eddigi, horizontális felépítésű logóhoz képest. Valószínűleg a Netflix közösségi média felületein, applikációk ikonjaként használják majd az új vörös ’N’ betűt, melynek alapvonala ugyanúgy görbül, mint a Netflix eredeti logója. A Netflix példája jól mutatja, hogy a legnagyobb brandeknek is folyamatosan figyelniük kell a felmerülő igényekre arculatuk kidolgozásakor, változtatásakor.

A legnagyobb online TV hálózat másodszor szánta rá magát hasonló arculatváltásra – legutóbb 2014-ben történt ilyen, mikor a Netflix DVD kölcsönzőből feliratkozásos on-demand szolgáltatóvá alakult át.

Kép: Netflix Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük