Adat

Mennyit ér egy szatyornyi iPhone

A kínai bíróság döntött a névhasználatot illetően a Xintong (Hszintung) Tiandi Technology javára. A cég már 2010 óta használja az Iphone nevet. Az Apple már 2002-ben beadta a kérelmet, hogy levédesse, de csak 2013-ban fogadták el ezt. Az ítéletet már áprilisban meghozták, de csak most kapott nagyobb nyilvánosságot az ügy – számolt be a BBC nyomán az index.hu.

A Xintong Tiandi Technology táskákat, mobiltokokat és más bőrből készült termékeket árul. Mindegyiken rajta van az IPHONE felirat, mellette az bekarikázott R betű, ami a bejegyzett márka szimbóluma.

Az Apple először 2012-ben fordult a kínai hatóságokhoz a névhasználat miatt, de elvesztette a pert. Ezután még egyszer megpróbálta megszerezni a névhasználat kizárólagosságát, de most sem sikerült. A felsőbb bíróság azt mondta, hogy az Apple nem tudja bizonyítani, hogy jól ismert márka volt Kínában 2007 előtt, amikor a Xintong (Hszintung) Tiandi beadta névhasználati kérelmét. Formálisan még igaz is lehet az indoklás, hiszen az első iPhone-t 2009-ben adta el az Apple Kínában.

Kép: iphone.vc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük