Marketing

Országmárka 2.0 – Egyenlő feltételeket vár a Sziget ügyvezetője az új turisztikai ügynökségtől

A Nagyváros nagyrendezvények című panelbeszélgetésben felszólalók egyetértettek abban is, hogy Budapest előrébb tart a márkaépítés szempontjából, mint Magyarország.

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője kiemelte: erős kormányzati szándék van a turizmus szervezeti átalakítására, és arra, hogy legyen egy jól strukturált szervezete a turizmusirányításnak, koordinációnak. A tervezett ügynökségnek szerinte az egyik feladata az, hogy a már meglévő szakmai tudást összefogja, és hatékonyabb formába öntse, segítse a kezdeményezések kibontakozását. A piaci szereplők egyenlő versenyfeltételeket várnak az új ügynökségtől – tette hozzá. A meglévő struktúrában egy fesztivál megszervezése sokszor akadályokba ütközik, a közterületet is használó rendezvények jelentős része nehezen tervezhető előre – jelezte.

Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa hangsúlyozta: Budapest újra reneszánszát éli, népszerű úti cél, kiváló adottságokkal rendelkezik és könnyen elérhető Európa közepén. A tervezett új konferenciaközpont megépülésével a főváros Európa három legnépszerűbb konferenciahelyszíne közé kerülhet, a hivatásturizmus minden eddiginél jobban erősödhet – mondta.

Rámutatott: nagy szükség van a konferenciákat előkészítő, pályázást segítő, szervezést összehangoló professzionális szervezetre.

A kormánybiztos kifejtette: még hiányzik a letisztult, hiteles, karakteres és megkülönböztethető, nemzetközileg is értelmezhető Budapest-brand.

Csókay Gergely, a Budapest Essentials főszervezője a bürokráciacsökkentés mellett fontosnak nevezte az ágazati szereplők terheinek csökkentését, a munkát terhelő járulékok és az áfa mérséklését. Szintén megemlítette, hogy bár pozitív a városvezetés hozzáállása a fesztiválokhoz, de a szervezés során számos nehézségbe ütköznek. A pályázati támogatások elérhetőségét is fontosnak nevezte egy-egy rendezvény megszervezéséhez, mivel a fesztiválok sokszor nem tudnak önfenntartók lenni.

Az Országmárka 2.0 című konferenciát a Design Terminál, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda és a Budapest Barátai Együttműködés szervezte.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük