HR

Motiváló gondolatok, amiket a jó vezetők mondanak magukban reggelente

Az, hogy valakiből jó, vagy sikeres vezető válik, természetesen nem kizárólag egy reggeli mantra elmormolásának köszönhető. Még is nagyon fontosnak tartom, hogy vezetőként,- de akár kezdő munkavállalóként is-, tisztában legyünk a képességeinkkel, folyamatosan fejlesszük az önismeretünket, és az érzelmi intelligenciánkat; valamint nap mint nap akarjunk és képesek legyünk megújulni, új inspiráció és motiváció után nyúlni. Ehhez segíthetnek hozzá a következő pozitív megerősítések, amiket érdemes akár egy átlagos, akár egy forgalmasabbnak ígérkező nap kezdetén is elmondanunk magunkban.

Azon fogok dolgozni, hogy ma jobb legyek, mint tegnap voltam!

Nagyon fontos, hogy mindig akarjunk jobbak lenni, és nyitottak legyünk a tanulásra, fejlődésre.

Azokat a feladatokat végzem el, amelyek a legfontosabbak!

Ez segít a prioritásokon tartani a figyelmünket, a rengeteg teendő mellett a legégetőbbekre fókuszálni.

Pozitív maradok, bármi is történjen!

Ez a megerősítés azoknak lehet különösen hasznára, akik nap mint nap erős negatív hatás alatt állnak. Ha negatív környezetben is sikerül megőriznünk a pozitív hozzáállásunkat, idővel a környezetünk is átveheti a mi viselkedésmintánkat.

Hajlok rá, hogy feszegessem a határaimat!

A fejlődéshez, változáshoz sokszor szükség van a komfortosnak megalkotott környezetből való kilépésre, az azon való túlmutatásra. Érdemes hanyagolnunk az olyan negatív tartalommal bíró szavakat is, mint a „nem”, vagy a „lehetetlen”.

Ma a lehető legtöbb embernek igyekszem segíteni!

A jó vezetők sosem feledkeznek meg arról, hogy ők maguk is elkezdték valahonnan. Ezért hajlandóak visszanyúlni a kezdetekhez, odafigyelni a tőlük (is) függő munkavállalókra, és támogató munkakapcsolatot kiépíteni velük.

Kimutatom a hálámat, és értékelem az embereket!

Képesnek kell lennünk arra, hogy érzékeljük a jót, ily módon a körülöttünk tevékenykedő emberekben is meglássuk a pozitívumot. Ki kell tudnunk mutatni az elégedettségünket, és köszönetet mondani azoknak, akik valóban megérdemlik a dicsértet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük