Marketing

Hatékonyságnövelő fejlesztessél zárja az idei évet a Gallicoop

A szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. az egyetlen olyan magyarországi baromfitermelő cég, amely zárt-integrációt működtet, azaz a vállalat a termék teljes gyártási ciklusát felügyeli, és házon belül végzi. Ennek értelmében a keltetéstől a csomagolásig minden munkafolyamatot zárt rendszerben végez, garantálva ezzel a magas élelmiszerbiztonsági követelményeknek történő megfelelést, valamint az árak szinten tartását. Ennek a zárt-integrációnak az egyik fontos része a még 1996-ban épült saját takarmánykeverő üzem is, amely révén a cég egyrészt kontrollálni tudja a takarmányozási tevékenységét, másrészt egyenletes és megfelelő minőségű takarmánnyal tudja ellátni az előnevelő- és hizlaló telepeket.

A Gallicoop takarmánykeverő üzemében két fontos fejlesztés valósult meg 2015-ben:

  1. Új késztermék tárolók építése
    A legyártott tápok tárolására szolgáló 20 darab új különböző méretű tartály épült, amelyeknek kapacitása az eddigi 190 tonnáról 520 tonnára nőtt. Ennek jelentősége az, hogy a megnövekedett kapacitás következtében folyamatos és hatékonyabb termelés valósulhat meg, nagy mennyiségeket gyárthat a cég egy tételben, ami egyben a termék minőségét is kedvezően befolyásolja.
  2. Takarmánykeverő technológiai fejlesztése
    Új posztpelletáló technológiát vezettek be: ez egy olyan berendezés, amely a kész granulált tápok felületére folyadékot tud felvinni. Ez azért fontos, mert a különböző típusú folyékony alapanyagok fontos összetevői a takarmány receptúrának, és homogén keveredésük és pontos adagolásuk meghatározó jelentőségű a megfelelő minőségű takarmány előállítása szempontjából.

A Gallicoop elnök-vezérigazgatója, Erdélyi István a fejlesztéssel kapcsolatban kiemelte, hogy „a tárolókapacitások bővítése révén a késztermék előállítási volumen évi 14 ezer tonnával nő.” Az elnök-vezérigazgató hozzátette, hogy „a 328 millió Ft-os beruházás járulékos haszna, hogy javult a technológiai fegyelem, a termelésirányítás és a gyártás hatékonysága is.”

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük