Innováció

A HungaroControl innovatív technológiái ezúttal Dubaiban mutatkoztak be

A HungaroControl 2013 óta kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy innovatív léginavigációs megoldásait, kutatás-fejlesztési eredményeit, valamint a CRDS (a Társaság kutatás-fejlesztési és szimulációs központja) szolgáltatásait bemutassa a légiközlekedési iparág szereplőinek. A dubai megjelenésnek nyomatékot adott az is, hogy néhány hónappal korábban a HungaroControl szakemberei tanácsadóként közreműködtek a Dubai Nemzetközi Repülőtér tartalék irányítótornyának tervezésében. Az elkészült terv a magyar távoli toronyirányítási megoldásra épül (Remote Tower, rTWR), mely szerint egy kamerarendszer segítségével 100 százalékos kapacitással elláthatók egy közepes és nagyobb forgalmú repülőtér irányítási feladatai.A kiállításon bemutatott szinte minden termék iránt komoly érdeklődést mutattak a szakemberek, nem csupán a szolgáltatók, hanem az ipar részéről is, ahol jelentős az igény a saját rendszerek és szoftvermegoldások fejlesztésére a HungaroControl megoldásaival. A legnépszerűbb továbbra is a Remote Tower, illetve a képzés volt, de a szimuláció, a CPDLC és a MergeStrip is vonzotta az érdeklődőket.

A CRDS szolgáltatásai iránt érdeklődők elsősorban a térség országaiból, Közel-keletről, és Észak-Afrikából érkeztek. A kutatás-fejlesztési és szimulációs központ a kiállításon való részvétellel nem csak üzletszerzési lehetőségeket, hanem hosszú távon ismertséget is szerzett.

A HungaroControl-nak Dubaiban sikerült megalapoznia térségbeli jelenlétét, rálátást nyert az ottani piacra, nem utolsósorban pedig sikerült felvennie a kapcsolatot több jövőbeni lehetséges üzleti partnerrel is.

Külön elismerés volt a Társaság számára, hogy részt vehetett a hivatalos konferenciaprogramban is – Hangyál Gyula, ATM légiforgalmi igazgató a távoli toronyirányítási (rTWR) megoldásról, és a PBN (Performance Based Navigation) megoldásról tartott előadást.

A kiállítási stand programját színesítette Veres Zoltán műrepülő világbajnok részvétele, aki előadásában saját tapasztalatait összegezve, a légitársasági pilóta szemszögéből fogalmazta meg a CPDLC technológia és a Free Route koncepció gyakorlati előnyeit.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük