Marketing

Összeolvasztották a közmédiát – személyi változások is lesznek

Az Országgyűlés december közepén módosította a médiatörvényt; ennek értelmében a jelenlegi Duna Televízió Nonprofit Zrt.-vel beolvadás útján egyesül a másik három gazdasági társaság, és Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. elnevezéssel egyedüli közszolgálati médiaszolgáltatóként folytatja tevékenységét.

A beolvadás biztosítja, hogy a gazdasági társaságok ne jogutód nélkül szűnjenek meg. A társaság rádiós, televíziós, online és hírügynökségi szolgáltatást egyaránt nyújt.

Személyi változásokat hoz az összeolvadás

Az mmonline.hu információi szerint egyébként az összeolvadás után tanácsadó lesz Jónás István a közmédiánál, a Magyar Rádió vezérigazgatója (képünkön), akivel kapcsolatban elterjedt, hogy visszamegy a Lánchíd Rádióhoz, ahonnan a közmédiához érkezett.

A valasz.hu pedig úgy tudja, hogy az új médiaszolgáltató legalább 20-30 főtől válik meg hamarosan. Az ő értesülésük szerint is lesznek változások a vezetői körben. A valasz.hu tudomása szerint a vezérigazgatói poszton a Duna TV jelenlegi vezérigazgatója, Dobos Menyhért folytathatja, a televízióért Medveczky Balázs, a hírügynökségért Gazsó L. Ferenc lesz igazgatóként felelős, ugyanakkor a rádiónál még nem tudni, ki lehet a befutó.

Forrás: http://www.mmonline.hu/cikk/osszeolvasztottak_a_kozmediat#

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük