REVOLUTION – Program

 

Időpont Program Program
10:00 – 10:05

Köszöntő – László Géza (tulajdonos, Netvestor Cégcsoport)

10:05 – 12:45

Várható trendek, folyamatok

A délelőtt moderátor: Sallai Ervin (Creative group head, ACG)

10:05 – 10:25

Munkaerőpiaci kihívások 2024

Hogyan látják a cégek az AI jövőjét a gyakorlatban? Terveznek-e leépítést vagy éppen létszámnövekedést? Változtatnak-e a home office politikán? Milyen bér stratégiát alkalmaznak és vajon ez elég lesz-e a megtartáshoz?

Előadó: Szokody Ágnes (Randstad Hungary Kft.)

10:25 – 10:45

Trendhatások a fogyasztók magatartásában

A fogyasztói magatartástrendek közép- és hosszú távon formálják az emberek döntéseit, világlátását. A megatrendek hatása életünk számos területén megmutatkozik, befolyásolva a fogyasztást, a vásárlást, az életstílust. Mindezeket vizsgálva hozzák meg döntéseiket a cégek, mint gyártók/kereskedők/szolgáltatók és mint munkaadók. A megatrendekhez való alkalmazkodás nem könnyű, próbára teszi a piac valamennyi szereplőjét, de ez nem a választható feladatok közé tartozik.

Előadó: Dr. Törőcsik Mária (marketing és trend szakértő)

10:45 – 11:00

A jövő mára: Az AI legújabb csodái

Az előadás az AI eszközök legújabb fejlesztéseit és azok sci-fi határát feszegető alkalmazásait mutatja be. Az előadás célja, hogy megmutassa, hogyan változtathatja meg az AI a jövőnket, és milyen lehetőségeink vannak használatával.

Előadó: Komár Balázs (CEO, Humán és AI munkaerő-tanácsadó, xLabs)

11:00 – 11:25

Hogyan profitáljunk a humán tőkénkből az AI segítségével?

Az előadás arra összpontosít, hogy a soft skill-ek, a kognitív képességek, a kreativitás és a változásokhoz való alkalmazkodás képessége kulcsfontosságú lesz az AI által formált világban. Ezért kiemelt hangsúlyt kap a kollégák átképzése és az AI tudás integrálása a cég működésébe, hiszen az idő pénz, és a belső tudás megszerzése értékes befektetés.

Fedezzük fel közösen, hogyan végezhetünk AI auditot a cégen belül, hogy meghatározzuk, mely folyamatok automatizálhatók, és hogyan csoportosíthatjuk át az embereket a megfelelő pozíciókba. Megtanuljuk, hogy milyen képzésekre van szükség ahhoz, hogy ugyanazzal a csapattal növeljük az árbevételt és a profitot, miközben fenntartjuk a munkaerő emberi oldalát és jólétét.

Előadó: Kerek István ( ChatGPT magyarul csoport alapítója, AI üzletfejlesztési szakértő)

11:25 – 12:25

MagyarBrands 2023 – Kiváló Munkáltatói Márka jó gyakorlatok

Díjátadó és kerekasztalbeszélgetés

Résztvevők: Baksy Marianna (Marketing és PR vezető, Pannon-Work), Máté-Szabó Anita (HR munkatárs, Polar Klíma), Pólya Ádám (Vezérigazgató, RS Bútor), Kiss-Maros Eszter (irodavezető, Polcz), Kulcsár Zita (alapító, Worki, Kiváló Munkáltatói Márka Bizottság elnöke)

Moderátor: Káli György (társalapító, Humanize, Kiváló Munkáltatói Márka Bizottság tagja)

12:25 – 12:45

Makrogazdasági kitekintés – Mi vár ránk 2024-ben?

Előadó: Kozák Ákos (társalapító, az üzleti szolgáltatások igazgatója, Egyensúly Intézet)

12:45 – 13:30

Ebédszünet

13:30- 15:00

SZEKCIÓ I.

Kérjük, válassza ki az alábbi három modul közül azt, amelyiket élőben szeretné követni az esemény ideje alatt!

13:30 – 15:00

MODUL A: AI & EB

Kreatív tartalomgyártás az AI segítségével

A mesterséges intelligencia berúgta az ajtót, de legalább mindenkinek udvariasan köszönt. Lehet félni tőle, mert elveszi a munkád, átveszi a helyed, uralkodni fog feletted. Lehet szeretni, mert leveszi a válladról a rabszolgamunka nagyját, sokkal hatékonyabban tudsz dolgozni, több időd marad a valóban értékes gondolatokra, tervekre. Nem egy programot kell megtanulnod – az csak a változás folyamatosan változó mellékterméke – hanem egy szemléletet, amivel használni tudod, beépíted az életedbe, munkádba. Ismerd meg és Próbáld ki a két alkalmas workshop mini változatát, ahol elsősorban a marketing kommunikációs felhasználásra fókuszálunk, ezért „szövegírói”, „art direktori” szemmel értékeljük és alkalmazzuk a szöveg- és képalkotói AI programokat.

Előadók: Kisantal Gyula (kreatív stratéga vezető, Deepinsight), Nagy László (Head of Art, senior graphic designer, Deepinsight)

Az AI és a jog – melyikük szabályozza a másikat?

Kordába szorítható-e a jog eszközeivel az AI? Hol tart a szabályozás, milyen kötelező normáknak kell jelenleg megfelelniük a vállalkozásoknak? Elveszi a munkánkat vagy új lehetőségeket teremt a technológia? Az AI segítségével létrehozott művek kinek a tulajdonába kerülnek, szabadon felhasználhatóak? Előadásunkban ezekre a dilemmákra keressük a válaszokat, ismertetve a szabályozás kidolgozásának jelenlegi fázisát és a várható eredményeket. Ismertetjük a ChatGPT, a Midjourney és társai segítségével keletkezett művek szerzői jogi aspektusait.

Előadó: dr. Gohér Ágnes (jogász, senior ügyvédjelölt, KassaiLaw) és dr. Szabó András (jogász, senior ügyvédjelölt, KassaiLaw)

Szekcióvezető: Tóth Attila (Coachingcentrum)

MODUL B: FENNTARTHATÓSÁG A MUNKÁLTATÓI MÁRKAÉPÍTÉSBEN

BE SMARTER!

A digitalizáció korában és a globális problémák kereszttüzében felmerül a kérdés, hogy az infokommunikációs technológia vajon segíti a fenntartható fejlődést, vagy csak akadályozza azt, egy torz és rövidtávú jövőt katalizálva. Ebből a szempontból kerül górcső alá a digitalizáció, annak lehetőségei és veszélyei a fenntarthatóság tükrében.

Előadó: Szomolányi Katalin (alapító-ügyvezető, Planet Fanatics’ Network)

Digitális fenntarthatóság – Mennyire zöld a magyar web?

Tudtad, hogy ha az internet ország lenne, a negyedik legnagyobb CO2 kibocsátó lenne a világon? Hogy minden weboldal betöltődése során károsanyag kibocsátás keletkezik? Hogy tudjuk digitális jelenlétünket, weboldalunk fenntartható módon készíteni és fenntartani? Mennyire zöld a magyar web? Az előadás során ezekre a kérdésekre adunk választ a Neo Interactive saját kutatásai alapján.

Előadó: Novák Ferenc (head of social, Neo Interactive)

Ahol a greenwashing véget ér: hogyan szervezz valóban fenntartható rendezvényt?

A HighVibes, egy fenntartható rendezvény-szakértőkből álló csapat, mely néhány éve zöld szakértők segítségével összegyúrták a fenntarthatóságról szerzett elméleti tudásbázisukat és évtizedes rendezvényes tapasztalataikat, hogy olyan eseményeket alkothassanak, melyek nem károsítják a bolygót. A prezentáció során a cég ügyvezetője, Pécsi Szabolcs egy példán keresztül mutatja be, hogyan szerveznek valóban fenntartható eseményeket, greenwashing nélkül.

Előadó: Pécsi Szabolcs (senior rendezvényszervező, Highvibes)

Fenntarthatóság szerepe a tudatos munkáltatói márkaépítésben – kerekasztalbeszélgetés

Résztvevők: Novák Ferenc (social media business unit leader, Neo Interactive), Szomolányi Katalin (alapító-ügyvezető, Planet Fanatics’ Network), Pécsi Szabolcs (senior rendezvényszervező, Highvibes), Vér Balázs (alapító, Cleanwashers)
Moderátor: Kamasz Melinda (főszerkesztő, tudás.hu)

Szekcióvezető: Szeszlér Vera (tartalomdesigner)

MODUL C: SOCIAL MEDIA A MUNKÁLTATÓI MÁRKAÉPÍTÉSBEN

Van bAI? A kreatívipar jövője: AI és őszinteség

„Szeretnék egy olyan Ken baba lenni, aki éppen Slavador Dali festményét pingálja, miközben a háttérben sikoltó anyukák takarják el kislányaik szemét. Jó lenne, ha ezt Zack Snyder stílusában készítenéd el, álló méretben, hogy felhasználjam az instakampányomhoz.” – Ez egy igazi brief, melyből egyre többet kapnak a reklámügynökségek. A kreativitás és az alkalmazott művészet gyökeres átalakuláson megy keresztül. Gombnyomásra tudunk alkotásokat generálni, posztokat iratni, és művészek, marketingesek és reklámosok ezrei rettegnek, hogy eltűnik a munkájuk. Tényleg így lenne? Vagy az egész mesterséges intelligencia csupán egy nagy buborék, amely arra vár, hogy kipukkadjon, mint a krypto vagy a metaverzum? Milyen hatással van a személyiségünkre az, hogy bárkiről készíthetünk deepfake felvételt és azt se tudjuk, kinek higgyünk, mi az igazság, mi a valódi? Hogyan válasszunk így munkát? A jövő hazugsággyárosai vagy éppen igazsággyárosai leszünk, ha úgy döntünk, a kreatív ipar lesz a hivatásunk? Ezt a témát járja körül Mészáros Péter, a Positive Adamsky stratégai vezetője, hogy ne legyen a jövőben bAI, ha már az AI itt van, és itt is fog maradni velünk.

Előadó: Mészáros Péter (Head of Strategy and Copywriting, Positive Adamsky)

A vezetői énmárka szerepe a munkáltatói márkaépítésben

Milyen pozitív változásokra számíthat az a vezető, aki felismeri, hogy már nem elég csak a cég márkáját építeni, hanem a saját vezetői énmárkáját is stratégiai szinten kell kezelni? Ideje kilépni a cég logója mögül, és megmutatnia magát, mert ennek kézzel fogható előnyei lesznek munkáltatói márkaépítés tekintetében.

Előadó: Gyimesi László (CEO, Mystic Nails)

Munkáltatói Márka vs. TikTok 

Tízből kilenc brand nem meri a TikTokot használni márkaépítésre, annak ellenére, hogy a fiatalabb munkatársak szerint szinte kötelező a jelenlét rajta. Persze csak ha látható hatást szeretnél kiváltani a közösségi térben. Majdnem két éve evangelizáljuk a TikTok használatát – többek között – a munkáltatói márka építésére. Mára a TikTok vált a talent menedzsment legfontosabb forrásává nálunk. Részleteket osztok meg veletek a nulladik pillanattól a mai napig.

Előadó: Bánki Attila (Managing Director, Vermis Production)

Szekcióvezető: Laczkó Balázs (tulajdonos, Netmarketing, Sneci.hu)

15:00 – 15:15

Szünet

15:15 – 16:45

SZEKCIÓ II.

Kérjük, válassza ki az alábbi három modul közül azt, amelyiket élőben szeretné követni az esemény ideje alatt!

15:15 – 16:45

MODUL D: DIGITAL

Nagypályás cégkultúra-építés, avagy a belső törésvonalak feltárásának és menedzsmentjének izgalmas módszertana

Az asztalos a fa szerkezetét, a borász a savak együttállását, a cukrász az arányokat, a mérnök a fizika törvényszerűségeit veszi figyelembe, amikor összeállítja a termékét. Ezek mind mérhető paraméterek. Számmá alakíthatók. De mire hagyatkozhat a HR-es? Látja-e egyben a céges kultúrát meghatározó hitek, vélemények, attitűdök, pletykák alkotta, szimbólumokkal teli amorf komplexum sűrű pontjait? Érti-e, hogy üzenni valamit a munkatársak felé az pontosan hogyan fog lecsapódni a vállalatnál? Érti vagy csak érzi? Az alkalmazott memetika módszertanával olyan térképet rajzolhatunk, amely mérnöki szintre emelheti a belső kultúraépítést célzó kommunikációt. Ennek izgalmairól fogok beszélni, illetve egy távolabbi (de publikus) esettanulmányon keresztül mutatom meg magát a módszert.

Előadó: Kun Miklós (chief strategy officer, EssenceMediacom)

Hogyan robban be az A.I. az ecommerce cégek életébe?

Az előadás során végigvesszük pár konkrét cég példáján keresztül, hogy hogy állnak a mesterséges intelligenciához a nagyobb e-kereskedelmi szereplők, legyen szó akár marketingautomatizációról, tartalommarketingről, belső folyamatokról vagy épp recruitmentről.

Előadó: Fodor Ákos Dániel (General Manager, Markestic)

Generative AI és filmes kreatív

A generatív mesterséges intelligencia (generative AI) egy újító technológia, amely lehetővé teszi, hogy az emberek új módon alkossanak és tervezzenek különféle kreatív tartalmakat. A mesterséges intelligencia egy olyan eszköz, amelynek megfelelő használatával akár még ütősebb történeteket mesélhetsz el, hatékonyabban. A létrehozott tartalmak számos területen alkalmazhatóak, például a médiaiparban, az oktatásban, a művészetekben, a marketingben és az üzleti világban is. Az előadás során fiktív filmes példákon ismerheted meg ennek a technológiának a használatát.

Előadó: Komár Balázs (Képzési Vezető, CEO, XLabs), Nagy Zoltán (Filmrendező, Univerzität Mozarteum Salzburg)

Szekcióvezető: Laczkó Balázs (tulajdonos, Netmarketing, Sneci.hu)

MODUL E: WELLBEING

Welcome aboard! – Z generáció a fedélzeten…és hamarosan jönnek az alfák!

Mire érdemes készülni a legfiatalabb generációk hatékony onboardingja kapcsán? Melyek az új generációik jövőt álló készségeik, amelyek a munkaerőpiacon is fókuszba kerülnek?

Előadó: Bereczki Enikő (generációkutató, tréner)

Skill alapú gazdaság

Egyre több cégben kezdik megérteni a skill-alapú gazdaság értékét, és ennek eredményeként skill-alapú szervezetekké fejlődnek. A teljesítményhez szükséges skillekre összpontosítva új utakat nyithatunk a méltányos munkahelyekhez, az alkalmazottak fejlődéséhez, a tehetségek mobilitásához és az általános üzleti méretezhetőséghez. Ez egy szemlélet váltás: a „Szükségünk van emberekre, akik meg tudják tölteni a munkahelyeket” helyett, „Szükségünk van olyan emberekre, akiknél megvannak a megfelelő skillek”. Ez a trend képezi a munka jövőjének alapját. Ennek érdekében azonban a vezetőknek másképp kell gondolkodniuk.
A kérdés: készen állsz?

Előadó: Kőszegi András (Deputy CEO for Brand Management, SkillX Technologies)

Út a vonzó munkáltatói márkához – interaktív kerekasztalbeszélgetés 

Még mindig hangzatos a megtartás, mint a toborzás legjobb formája. De létezik lojális munkavállaló? Lehet vágyott egy munkahely? Miért választják a jól felépített márkákat a munkavállalók? Mitől lesz a toborzás és a megtartás hatékony? Ki a felelős a munkáltatói márkáért: a HR vagy a Marketing vagy mindkettő? A munkáltatói márka azonos-e a vállalati márkával? – ezekre a kérdésekre keressük a választ a témák szakértőivel, a jelenlévő érdeklődők bevonásával.

Résztvevők: Csaposs Noémi (OHE Elnök, HR tanácsadó, ügyvezető, Select), Rácz-Székely Éva (HR Vezető, Coach, Employer Branding szakértő), Kaszás Helga (People and Culture Director, METRO), Kőszegi András (Deputy CEO for Brand Management, SkillX Technologies)

Moderátor: Bódi Krisztina (ügyvezető, marketing szakértő, Marketing Art Kft.)

MODUL F: LEADER

 Vissza a jövőbe! – Az AI, a vezetőfejlesztés és a valóság

Napjainkban az egyik visszatérő és meghatározó HR-téma a vezetőfejlesztés. A vezetőfejlesztés alapja, hogy minél több irányból és dimenzióból megvizsgáljuk a szervezetet és a személyt is, mindezt úgy, hogy közben igazodunk a piaci igényekhez. Ám az AI megjelenésével felmerül a kérdés, hogy ezek a dimenziók könnyebben felmérhetőek vagy akár prediktálhatóvá válnak. Vajon az AI mit válaszol, amikor megkérdezed tőle, hogy milyen témában érdemes a jövő vezetőit fejleszteni? Mit válaszolna, ha megkérdeznénk tőle milyen vezetői kompetenciákkal kell rendelkeznie egy jó vezetőnek? Felfedjük, hogy az AI milyen jövőt szánna a vezetőfejlesztésnek és kiválasztásnak, és azt is, hogy valójában merrefelé tart.

Előadó: Füzér Gábor (country manager, Assessment Systems Group)

Nők vagyunk, dolgozni akarunk! Leginkább rugalmasan!

Lehetőségek, zsákutcák, női karrierutak. Milyen lehetősége van ma egy nőnek dolgoznia gyerekek mellől, ha mindezt csak rugalmas keretek között tudja megtenni? Vannak-e Magyarországon nőbarát munkahelyek? Beszélünk részmunkaidőről, kismama foglalkoztatásról, rugalmas lehetőségekről, főleg a munkáltatókat korlátozó hidelmekről és megmutatunk olyan nőket, akik lehetőség híján létrehozták a saját munkahelyüket.

Résztvevők: Sáfrány Lilla (HR vezető, WHC Cégcsoport), Schubauer Krisztina (PCC, business coach, szervezetfejlesztő, kommunikációs és CSR szakértő), Szabó Ágnes (CEO, Virtuális Irodaház), Gyimesi László (CEO, Mystic Nails)

Moderátor: Békéssy Olga (Alapító, Női Váltó)

Szekcióvezető: Tóth Attila (Coachingcentrum)

16:45 – 17:00

Mindennek mértéke a csapat – a csapatépítés forradalmian régi eszköze / CSAPATKÁRTYA

Mire van szükségük a munkatársaknak ahhoz, hogy képességük legjavát adják és eközben jól is érezzék magukat? Miért kulcs ebben a közvetlen csapatuk működése? Miként lehet egy csapaton belül és csapatok között erősíteni a pszichológiai biztonságot, a nyitottságot, a bizalmat és a jó hangulatot az eredményesebb és hatékonyabb együttműködés érdekében? Ezen kérdések mentén mutatjuk be komoly csapatfejlesztő társasjátékunkat, a Csapatkártyát és annak tradicionálisan új, egyben forradalmian régi megközelítését.

Előadó: Martin Hajdu György (társalapító, Önazonos Vezető Műhely)

 

A programváltozás jogát fenntartjuk. 

Előadóink

Találkozz a téma kiváló képviselőivel!

Kiállítók

Ismerd meg szakmai partnereinket, kiállítóinkat!

Regisztráció

Foglald le a helyed most!