Brandbook Magazin 2019

15 éves a Superbrands

A több mint 90 országban működő Superbrands programot a Brand Council hozta létre 1994-ben Nagy-Britanniában. A Superbrands nem csak díjazási rendszerként indult, hanem egy tudásbázis megteremtőjeként: minden évben könyv formájában is feldolgozták a piacon megtalálható vezető márkák eredetét, piaci helyzetét és jövőbeli kilátásait. A fogyasztói márkák díjazásának sikere után 2000-ben az alapítók elindították a B2B márkákra összpontosító Business Supebrands programot is.

Magyarországon 2004-ben indult a program, amit öt évvel később az üzleti márkákra is kiterjesztett a Superbrands Magyarország. A Superbrands azóta segíti a magyarországi márkákat abban, hogy a fokozódó médiazajban fel tudják hívni magukra a figyelmet és elnyerjék a fogyasztók bizalmát. Az évek során szigorúbbá és átláthatóbbá váló díjazási rendszerhez ma már a fogyasztók 80 %-a valamilyen pozitív állítást társít: leggyakrabban a bizalom és minőség fogalmát említik. A díj elnyerése tehát ma már nem csak a marketing és kommunikációs szakma igazodási pontjaként nyújt segítséget, hanem a széles nagyközönség számára is.

A Superbrands programhoz minden országban komoly támogatást nyújt a független szakértőkből, kutatókból, oktatókból és elismert üzletemberekből álló zsűri. Magyarországon mintegy negyven szakember támogatja a program munkáját és pontozza minden évben a kutatásokon túljutó arra érdemes márkákat. A magyarországi program a díjazottaknak lehetőséget teremt arra is, hogy ne csak a díjátadó gálán, hanem szakmai fórumokon is találkozzanak egymással.
A Superbrands könyv természetesen azóta is minden évben megjelenik, de más korszerű formában is tájékozódhatnak az érdeklődők arról, kiket díjazott a zsűri és hogyan jutottak el oda, ahol ma tartanak.

Tudj meg többet a 15 éves magyar Superbrands-ről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük