STABILITY 2022 – Program

Időpont Program Program
09:00 – 09:10

Köszöntő – László Géza (tulajdonos, Netvestor Cégcsoport)

09:10 – 11:20

Várható trendek, folyamatok

A délelőtt moderátora: Kamasz Melinda (Főszerkesztő, növekedés.hu)

09:10 – 09:30

Várható gazdasági trendek háborúban

Előadó: dr. Vértes András  (elnök-vezérigazgató, GKI Gazdaságkutató Rt.)

09:30 – 09:55

Fogyasztói Trendek 2022

Előadó: Fazekas Ildikó (igazgató, Önszabályozó Reklám Testület)

09:55 – 10:20

Irreális elvárások vagy ez lesz a new normal? – Randstad HR Trends Survey 2022

Mennyire reális stabilitásban gondolkodni a mai munkaerőpiacon? Hogyan változtak a jelöltek elvárásai a pandémia hatására? Honnan és hogyan lehet bevonzani a jelölteket? Mire van a legnagyobb kereslet? Milyen lehetőségei vannak a belső HR-nek a bevonzásra és a megtartásra?

Előadó: Szokody Ágnes (marketing manager, Randstad Hungary)

10:20 – 10:30

Szünet

10:30 – 11:45

Employer Branding 

10:30 – 10:55

Mit nevezünk 2022-ben employer brandingnek?

Az employer brand lehet az új elsődleges értékalap a gazdasági életben, mivel nem csupán partnereink, vásárlóink figyelik nagyítóval, hogy milyen munkáltatók vagyunk, a munkaerőpiac is extrém érzékennyé vált a téma iránt. Ha nincs jó munkaerőnk, nem tudunk jól termelni…! Az előadáson szembe nézünk a jelennel, a valósággal és a szükséges lépésekkel a jó munkáltatói brandépítéshez.

Előadó: Purkald Krisztina (szolgáltatási vezető, CEO, HR KOPÓ Tanácsadó Csoport)

10:55 – 11:20

Becsüld meg, ismerd el, tartsd meg!

Újabb és újabb vezetési elméletek örvendeztetik meg a vezetőket, rendre újabb és újabb kutatások eredményeit olvashatják arról, hogy aktuálisan melyek a nyerő vezetői kompetenciák, folyamatos megújulásra biztatnak a fejlesztő szakértők. Ebben a színes kavalkádban mi az, ami nem változik? Mi az, ami nem íródik felül, ami akár évtizedek távlatában is érvényes, és vélhetően a jövőben is az lesz, ha vezetői kvalitásokról és működésmódról beszélünk? A munkatársakkal való kapcsolat partneri és tiszteletteli volta, az a megbecsülés és elismerés, amit a munkatársainknak nyújthatunk vezetőként, nem megy ki a divatból. Melyek ennek a megbecsülésnek a formái, hogyan mutathatja meg az elismerését egy vezető a munkatársainak és hogyan hat mindez a munkaerő-megtartásra és a munkáltató márkára – többek között ezeket a kérdéseket járjuk körül beszélgetőtársainkkal, vezetőkkel, HR vezetőkkel, akik informatikai, gyártási, szolgáltatási és építőipari területekről érkeztek.

Kerekasztal: Major Lívia (képzési vezető, Coachingcentrum), Szabados Szandra (HR vezető, Elanders Hungary), Dunder Krisztián (Co-founder, CEO, Growww Digital)

11:20 – 11:45

Együtt csak nyerhetünk. A Szerencsejáték Zrt. új munkáltatói márkamegközelítése.

Egy vállalat csak akkor lehet sikeres, ha egészséges. Egészségének alapja pedig az első számú vezetőn múlik, ezért a vállalati márkaépítést meg kell előznie a személyes márkaépítésnek. A self branding nem a külvilág felé kialakítandó képről szól, hanem annak tudatosításáról, hogy a melyek a vezető személyiségjegyei, erősségei, gyengeségei, értékei. Csak akkor tud egy ember sikeresen céget vezetni, ha tisztában van önmagával és saját belső és külső márkájával. 

Előadó: Bánhegyi Zsófia (Szerencsejáték Zrt.)

11:45 – 12:30

Szünet

12:30 – 14:00

SZEKCIÓ I.

Kérjük, válassza ki az alábbi két modulok közül azt, amelyiket élőben szeretné követni az esemény ideje alatt!

12:30 – 14:00

MODUL A: BURNOUT

Hogyan ne veszítsd el a munkavállalóid?
Kompetenciaértékeléssel a fluktuáció menedzsment

A lemorzsolódás a legtöbb ágazatot érintő, egyre hangsúlyosabb probléma. Egy munkatárs pótlásának költsége pozíciótól függően több milliós kiadást jelenthet. Mi a szerepe a teljesítményértékelésnek a vállalati lemorzsolódás csökkentésében? Mi az, amit mások hamarabb észlelnek annál, minthogy bennünk tudatosulna? Az előadásban szó lesz a  teljesítményértékelés azon elemeiről, amelyek segítségével egy munkatárs elvesztése idő előtt „elkapható” és visszafordítható.

Előadó: Hári Péter (Cx-Ray, szakmai vezető)

Kiégésre ítélve? – A burnout-hajlam felismerése és kezelése

Vajon léteznek kiégésre kárhoztatott személyiségek? Ha igen, akkor pontosan mely tulajdonságaik teszik sérülékennyé őket? Na és mihez kezdhetnek, ha el szeretnék kerülni a „végzetüket”? Tehetnek bármit is a burnout kivédése érdekében? A vezetőjük vagy a munkahelyük mit tehet? Ássunk együtt a kiégés személyiségpszichológiájának mélyére!

Előadók: Patterman Péter (tanácsadó, munkapszichológus, Assessment Systems Hungary)

 

Szekcióvezető: Szelthoffer Ilona

 

MODUL B: Home vs. Office

Pandémiás helyzet kezeléséből adódó megújult stratégiai gondolkodás és új munkaerőpiaci gyakorlatok  –
a TOP20 multinacionális nagyvállalat és 200 KKV megkérdezésével

Az ITM-OFA országos munkaerőpiaci kutatásban 200 KKV-t kérdeztünk meg arról, hogy hogyan érintette őket a Covid 19 pandémia hatása és hogy milyen cégen belüli, szakmabeli változásokat valósítottak meg és milyen további stratégiai gondolkodásra ösztönözte őket a pandémia okozta változás. Úgyszintén megkérdeztük Magyarország Top 20 munkaadóját arról, hogy a Covid 19 hatása milyen működésbéli, stratégiai, metodikai, jövőtervezési és menedzselési szemléletváltoztatást okozott a magyar gazdasági és vállalati elit szemléletében, különös tekintettel az atipikus foglalkoztatási formákra, hibrid munkavégzésre és a jövő kihívásaira.

Előadó: Kulcsár Zita (Founder, Employer Branding/EX/Talent Strategist, Worki)

Hibrid munkavégzés – az új normális

Az utóbbi időszak munkaerőpiaci kutatásai arról árulkodnak, hogy az otthoni munkavégzés tekintetében a top nagyvállalatok közül szinte senki sem lépett vissza teljes mértékben a pandémia előtti működésére, és jelenleg is hibrid felállásban dolgoznak a munkavállalók. A hibrid munkavégzés mértéke szélsőségesen vállalat függő. A vállalatok többsége valamilyen középutat választott, átlag heti 2 napban határozták meg az otthoni munkavégzésre igénybe vehető napok számát, és a legtöbb esetben vezetői engedélyre van szükség, amennyiben valaki ennél többet szeretne otthonról dolgozni. A hibrid munkavégzés dominó effektusként sodor magával számos kihívást és buktatót, amire a vállalatoknak egyelőre inkább kísérleti, mint biztos megoldásaik vannak. Ami biztos, hogy a hibrid munkavégzés sikeressége stratégiai kérdéssé vált a vállalatok számára. Hol tartunk, mi felé haladunk? Egyáltalán milyen mélységben kell a vállalatunk működését átgondolni a hibrid munkavégzés hatékonyságáért és fenntarthatóságáért?

Kerekasztal: Kulcsár Zita (Founder, Employer Branding/EX/Talent Strategist, Worki), Bencze Róbert (Consulting Director, PWC Magyarország People & Organisation), Lakatos Gergely (customer service regional manager – EMEA, NI Hungary Kft.)

Online megoldások a HR-es kihívásokra

Az egykor a vágy tárgyát jelentő otthoni munkavégzést az elmúlt időszakban sokan már teherként élték meg, egyre többeknél kopogtatott a HR-es kollégák mumusa, az engagement (munkahelyi elköteleződés) bezuhanása.
A csapatok összetartása az online terekben egészen új kihívásokat hozott, de az elmúlt két év bizonyítja, hogy a feladat nem lehetetlen.

Előadó: Ureczky Balázs (alapító, Instant Teams és Instant Nights)

Szekcióvezető: Inzám Andrea

14:00 – 14:10

Szünet

14:10 – 15:10

SZEKCIÓ II.

Kérjük, válassza ki az alábbi két modulok közül azt, amelyiket élőben szeretné követni az esemény ideje alatt!

14:10 – 15:25

MODUL C: digITal

Mitől függ manapság a toborzás-kiválasztás sikeressége?

A toborzás-kiválasztás trendjei megváltoztak. Új módszereket érdemes alkalmazni a munkakörhöz valóban jól illeszkedő munkaerő megtalálására. A digitális eszközök a recruit tevékenységet is optimalizálják. A megfelelő toborzási szemlélet és eszközök lebontják a diszkriminációt, elsimítják a nemek harcát, és megszüntethetik a társadalmi rétegek hátrányait.

Előadó: Purkald Krisztina (szolgáltatási vezető, CEO, HR KOPÓ Tanácsadó Csoport)

Új lehetőségek a toborzás területén

Az aktivallas.hu új módszert hoz a toborzásba. A 100% visszajelzés az egyik legfontosabb jellemzője a felületnek a számos egyéb, a recruit munkát segítő tulajdonságai mellett. A CV haldoklik, az interjúk sokszor nem eléggé objektívek… Hogyan lehet a visszajelzés egy olyan kulcs szokás, amely megváltoztatja a munkaerő piacot? Vége a mellébeszélésnek, megszűntetjük a jelentkezés illúzióját! Releváns jelentkezők organikus előszűrése, gyorsabb, pontosabb kiválasztás, valóban potenciális munkaerő.

Előadó: Gohér Mihály (termékmenedzser, Profession.hu)

Re-skilling vagy Up-skilling? Vannak-e sikeres képzési stratégiák a nők IT-ban való részvételének növelésére.

Az EU számos országában stratégiai célkitűzés a nők IT-ban való részvételének növelése (2021 EU átlag 19%). Magyarországon is több kezdeményezés indult vállalati oldalon, azonban a nők IT-ban való részvétele hazánkban továbbra is elmarad az EU-s átlagtól (12%).* Megoldás lehet-e kifejezetten nőknek szóló képzések és érzékenyítő programok indítása? A Green Fox Academy programjainak tapasztalatait fogom elhozni Nektek- a lehető legőszintébben.
forrás: DESI Hungary 2021

Előadó: Fachs Anita (general director, Green Fox Academy)

Milyen most a nők helyzete az IT szektorban? 

Kerekasztal: Illés Anikó (alapító, ShareIT Lab), Fachs Anita (general director, Green Fox Academy), Tóth Mária (szoftverfejlesztési igazgató, DXC Technology Hungary)

Szekcióvezető: Szelthoffer Ilona

MODUL D: MÁRKAÉPÍTÉS

Hogyan tovább employer branding? 

Harari így ír a « 21 lecke a 21. századra » című könyvében :
Ha meg is kapják a szükséges kormányzati segítséget, akkor sem biztos, hogy emberek milliárdjai kepések lesznek majd újra és újra átképezni magukat, és közben megőrizni mentális egyensúlyukat. Ezért aztán, ha minden erőfeszítésünk ellenére az emberiség jelentős hányada mégis kiesik a munkaerőpiacról, valamiféle új, posztdolgozói társadalmi, gazdasági és politikai modelleket kell keresnünk. Ehhez az első lépés annak őszinte beismerése, hogy a múltból örökölt társadalmi, gazdasági és politikai modelljeink nem alkalmasak ennek a kihívásnak a leküzdésére.

Hogyan alakul a cégekbe vetett bizalom a háborús helyzet okozta folyamatok tükrében. Erről lesz szó, de valószínűleg csak még több kérdésünk lesz.

Előadó: Kun Miklós (Chief Strategy Officer, MediaCom Hungary)

Ha elégedettek a munkavállalók, az ügyfelek is azok lesznek – hogyan kapcsolódik a munkavállalói élmény (EX) és az ügyfélélmény (CX)?

Ha elégedettek a munkavállalók, az ügyfelek is azok lesznek, hiszen a dolgozókon keresztül szereznek tapasztalatot a vállalatról, a márkáról is. Ha egy cég nem fordít kellő figyelmet a munkavállalói élményre, és az alkalmazottak nem érzik jól magukat, akkor a fogyasztók felé sem fogják tudni őszintén képviselni a szervezet értékeit, alacsony marad a motivációjuk, produktivitásuk – ez pedig az vásárlók lojalitásán is meglátszódik majd. Ráadásul egy cég akkor tud csak gyorsan adaptálódni a mostanihoz hasonló új helyzetekhez, ha képes magasan tartani a munkavállalói elkötelezettséget és motivációt. Ha ma egy vállalat meg akarja tartani, sőt erősíteni szeretné a piaci helyzetét, akkor újra kell terveznie a kapcsolatot az ügyfeleivel, priotitásként kell kezelnie az ügyfélélményt, ennek részeként pedig energiát kell szánnia a munkavállalók élményének újragondolására is.

Előadók: Káli György (service design expert, Humanize), Radnai – Tóth Judit (alapító, employer branding tanácsadó, Talentbrand)

Így erősítsd márkád és faragj a vevőidből törzsvásárlókat!

Azt régóta tudjuk, hogy sikeres vállalkozás ma már nem létezhet hatékony online jelenlét nélkül. Az e-kereskedelem az elmúlt években olyan átalakulásokon ment keresztül, amely lehetőséget teremtett a márkáknak új fogyasztói csoportok megszólítására, mi több, követő bázis kialakítására! Megmutatom mik azok a területek, amelyek talán eddig a radar alatt maradtak, pedig fontos építőkövei lehetnek márkád építésében és a szakértői státuszod erősítésében.

Előadó: Fodor Ákos Dániel (general manager, Markestic Kft.)

Szekcióvezető: Inzám Andrea

 

A programváltozás jogát fenntartjuk. 

Regisztráció

Foglald le a helyed most!

Előadóink

Találkozz a téma kiváló képviselőivel!