CHANGE 2023 – Program

 

Időpont Program Program
10:00 – 10:05

Köszöntő – László Géza (tulajdonos, Netvestor Cégcsoport)

10:05 – 12:00

Várható trendek, folyamatok

A délelőtt moderátora: Bódi Krisztina (ügyvezető, marketing szakértő, Marketing Art Kft.)

10:10 – 10:40

Lehet-e reálisan tervezni 2023-2024-ben? Globális és hazai gazdasági és fogyasztói trendek

A mai hektikus világ a cégvezetők és a fogyasztók életét és megnehezíti, elég nehéz előre látni, mi is fog történni. Az előadás nem fog tudni választ adni arra, mi fog tröténni a jövőben, a célja az, hogy bemutassa a világot és az életünket befolyásoló trendeket.

Előadó: Dörnyei Otília (üzletág igazgató, Inspira Research Kft. )

10:40 – 11:00

HR Trends Survey – 2023 HR kihívásai a Randstad felmérése alapján

Hogyan látják a következő év üzletmenetét és a munkaerőállományt érintő trendeket a vállalatvezetők? Melyek a munkaerő-felvétel fő kihívásai? Mely eszközökre építenek a vállalatok megtartási stratégiájukban? Milyen fizetésemelésre számít a magyar munkavállaló és mit tervez a munkaadói oldal?

Előadó: Polgár Petra (operations manager, Randstad Hungary Kft.)

11:00 – 11.20

Értékváltozások nyomában – munka-attitűdök változása egy világjárvány után

A munka nemesít – tartja a mondás. De a pandémia sokak számára átrajzolta a munkához való viszonyt. Vajon milyen irányú változásokat látunk? A munkaadóknak mi ebben a felelőssége és lehetősége? Megvizsgálom azokat az attiűdöket, amelyek a Kantar-Hoffmann TGI adatbázisában mérik a téma szempontjából releváns trendeket – több demográfiai csoportban.

Előadó: Kun Miklós (chief strategy officer, Mediacom)

11:20 – 12:00

Szervezeti térkép az ismeretlenhez

Mindannyian érezzük a folyamatos változás, bizonytalanság és az egyre növekvő kiszámíthatatlanság nyomását magunkon, és hiszünk abban, hogy ha néhány új eszközt, képzést, új folyamatot beépítünk az üzleti működésünkbe, akkor azzal biztonságosabban navigálhatunk a bizonytalanságban. A hiányérzetünk azonban megmarad, mert az adatok azt mutatják, hogy nem teszünk eleget azért, hogy megnyugodhassunk. Azt látjuk, hogy az igazi megoldás a rendszerszintű változásban rejlik, hisz a mai gyakorlott világban minden mindennel egyre jobban összekapcsolódik és összefügg. De ehhez hiányzik a térképünk, ahol láthatnánk azt, hogy hogyan függnek össze a dolgok egymással, és milyen elemek összjátékával lehet visszaszerezni a kontrollt a bizonytalanságban. Mi arról mesélünk, ahhoz mutatunk térképet és eszközöket, hogy hogyan lehet ezt az evolúciós ugrást megugrani, és a vezetők szempontjából ez milyen lehetőségeket és veszélyeket tartogat.

Kerekasztal: Kulcsár Zita (alapító, Worki, Sapience), Mányai Csaba (Alapító, Sapience,TXD Impact Design, TEDxDanubia ), Dr. András Klára (Humánerőforrás és Kommunikációs Igazgató, Egis), Gönczy Gábor (CEO, Stylers Group), Civin Péter (Brand and Communication Advisor, Deutsche Telekom IT Solutions)

12:00 – 13:00

Ebédszünet

13:00- 14:00

SZEKCIÓ I.

Kérjük, válassza ki az alábbi két modulok közül azt, amelyiket élőben szeretné követni az esemény ideje alatt!

13:00 – 14:00

MODUL A: YOUTH

Hogyan építs Z generáció kompatibilis munkáltatói márkát?

Az első olyan generáció, akiket digitális bennszülöttként is emlegetünk, megérkezett a munkaerőpiacra. A korábbi generációkhoz képest új szokásokat, képességeket és elvárásokat hoznak magukkal a munkahelyekre. Ahhoz, hogy hatékonyan meg tudjuk szólítani őket, egészen újfajta gondolkodásra, employer branding eszközökre van szükség. Az előadáson megtudhatod, mit keres a Z generáció a munkaerőpiacon, milyen konkrét employer branding eszközökkel keltheted fel a figyelmüket, és milyen csatornákon érheted el őket a legsikeresebben.

Előadók: Radnai Tóth Judit (Senior Employer Branding Tanácsadó, Zyntern & alapító, Talentbrand), Turi Noémi (Junior Employer Branding Tanácsadó, Zyntern)

Hogyan tartsd meg a Z generáció munkavállalóidat?

Miért akar az ifjúság inkább külföldön munkát vállalni? Hogyan tudsz lépést tartani magyar munkáltatóként a külföldi munkaajánlatokkal? Mivel tudod megtartani a fiatal munkavállalóidat? Milyen előnyei vannak a multigenerációs munkahelyeknek?

Előadó: Purkald Krisztina (alapító, HR Kopó)

Rugalmas munkahely! Frázis, vagy valós érték?

Bármerre nézünk rugalmas munkahelyek tömkelegével találkozunk. Számukkal egyenes arányban nő a szkeptikus munkakeresők száma is, akik joggal teszik fel a kérdést, hogy valójában mi is ez a rugalmasság és vajon ez előny vagy hátrány számukra? Előadásomban a rugalmasság munkáltatói márkaépítés szempontjából képviselt értékét és helyes kommunikációját járom körbe, esettanulmányokon keresztül.

Előadó: Tóth-Nagy Péter (Employer Branding szakértő, a Follow The Yellow alapítója)

Szekcióvezető: Káli György (kommunikációs stratéga, service designer, Humanize.studio)

MODUL B: DIGITAL

Munkáltatói Márkaépítés a Social media csatornákon

A munkáltatói márkát ma már nemcsak befelé, hanem sokkal inkább kifelé érdemes kommunikálni. Ráadásul érdemes ezt ott tenni, ahol a célcsoportunk leginkább jelen van: az online térben. Előadásom során az online kommunikációs platformok közül a közösségi média oldalakra helyezem a hangsúlyt: mely platformokon milyen trendek és újdonságok vannak jelen, ls hogyan használhatóak az Employer Branding során. Leginkább a LinkedIN lehetőségeiről, és részben a Facebook és Instagram nyújtotta szolgáltatásokról beszélek majd, izgalmas példákat is hozva.

Előadó: Szabó Edit (Digitális Marketing Szakértő és Tréner)

Az online marketing, mint változás- és válságmenedzsmenti eszköz

Bár már több mint 10 éve velünk vannak a legnépszerűbb és ismertebb social media felületek, sok cég még mindig egy kötelező nyűgként tekint rájuk és nem úgy használja őket, mint egy nagyszerű változás- és válságmenedzsmenti eszközt.
Pedig a közösségi média felületeken való posztolásunk sokkal többről is szólhat, mint önfényezésről és értékesítésről. 2023-ban azok tudnak nagy változást elérni, akik képesek komplexen gondolkodni.

Előadó: dr. Szabó Orsolya (tanácsadó, változás- és válságmenedzser, Zsolya Communication)

Employer branding stratégiák válság idején az ország legnagyobb kreatív és média műhelyéből

A kommunikációs- és reklámipart is kiemelten érintette a járványhelyzet, a mostani általános háborús és gazdasági bizonytalanság és az infláció pedig nap mint nap új kihívások elé állítja az egész szakmát. A szektorban ráadásul egyre nehezebb megtalálni a megfelelő, a globális versenypiacon is legjobbnak számító tehetségeket. Hogyan lehet mégis employer branding stratégiákkal megfelelően reagálni egy ilyen szituációra? Hogyan lehet a nehézségek ellenére folyamatosan bővíteni egy csapatot és egyre meghatározóbb szerepet vállalni a nemzetközi reklámipari vérkeringésben? Wellbeing program, sokszínű és elfogadó vállalati kultúra, szisztematikus belső kommunikáció és egy vadiúj székház – hogy csak párat említsünk. Bemutatjuk, hogyan csináltuk mi!

Előadó: Komáromi Zsófia (Head of People & Culture, Publicis Groupe Hungary)

 

Szekcióvezető: Cserta Szandra (Kívül Belül Boldogság, Vállalkozásfejlesztés)

 

MODUL C: EMPLOYER BRANDING

Így (ne) tedd tönkre a márkádat! – PR gyakorlatok a sikeres employer branding érdekében

Mítosz az, hogy elválik egymástól a vállalati és a munkáltatói márka és hogy jó bornak nem kell a cégér. Az okos vállalatok tudják, hogy létük és jövőjük múlik azon, mennyire vigyáznak jó hírükre és milyen gondolatokat keltenek a célcsoportban, legyen az a fogyasztó vagy a jövő munkavállalója. Hogyan építsük és őrizzük meg a jó hírünket és hogyan (ne) tegyük tönkre, amit nehezen felépítettünk – erről szól az előadás.

Előadó: Lakatos Zsófia (ügyvezető igazgató, Emerald PR)

Storytelling a munkáltatói márkaépítésben

A történetmesélés egy olyan művészeti forma, amely egyidős az idővel, és minden kultúrában és társadalomban megvan a helye. Miért? Mert a történetek olyan egyetemes nyelv, amelyet mindenki – dialektustól, szülővárostól vagy örökségtől függetlenül – megérthet. A történetek serkentik a képzeletet és a szenvedélyt, és a közösség érzését teremtik meg a hallgatók és a mesélők között egyaránt.

Számos oka van annak, hogy történeteket mesélünk – eladni, szórakoztatni, oktatni vagy dicsekedni szeretnénk. De mindebből hogyan tudunk megfelelő munkáltatói márkaépítési stratégiát készíteni magunknak? Erre keressük a választ gyakorlati példák segítségével.

Előadó: Vaszary Ádám (tulajdonos, ügyvezető, Positive Adamsky)

Hívogató Hibrid – Milyen környezeti kihívással kell megküzdeni a hibrid kultúrát kínáló munkaadónak?

Mik a munkavállalói elvárások a munkakultúrát illetően? Hogyan alakulnak a Home office arányok? Milyen veszéllyel nézzünk szemben a csináld magad home officeban? Milyen környezettel lehet szelíden visszacsábítani a munkavállalókat? Hogyan menedzseljük mindezt az üzemeltetés a HR és a Kommunikáció együttműködésében? Előadásom során ezekre a kérdésekre keresem a választ.

Előadó: Feuertag Ottó (alapító tulajdonos, Europa Design)

Szekcióvezető: Inzám Andrea

14:00 – 14:15

Szünet

14:15 – 15:15

SZEKCIÓ II.

Kérjük, válassza ki az alábbi két modulok közül azt, amelyiket élőben szeretné követni az esemény ideje alatt!

14:15 – 15:15

MODUL D: WOMEN

Váltunk, vagy nem, ha ki vagyunk égve?

A kiégés kapcsán mindennél fontosabb a prevenció. Ha ismerjük és felismerjük a tüneteket képesek leszünk korai fázisban tudatosan változtatni. A kiégéshez nem csak munkahelyi okok vezetnek, az egyensúlynak nem csak a munka kapcsán kell meglennie, a saját felelősségünk nem megkerülhető.

Előadó: Csatlós Csilla (executive coach)

Változások, választások – A karrierváltás női arcai – kerekasztalbeszélgetés

Vezető pozíciókat töltöttek be nagy nemzetközi szervezeteknél és a médiában. A változást az anyaság hozta meg az életükben. Karriert váltottak vagy csak nézőpontot? Kerekasztalunk vendégei olyan nők, akik nem féltek új utakat kipróbálni: nők százainak tanítani például egy új, rugalmas szakmát, a virtuális asszisztenciát, vállalkozóként támogatni nagy cégeket vagy éppen fél állásban visszatérni vezető pozícióba. Mit lehet tanulni a különböző karrierutakból? A váltáshoz vagy a maradáshoz kell a bátorság? Karriertörténetek, választások és tanulságok – nem csak nőknek.

Résztvevők: Kalocsai Kinga (kommunikációs stratéga, üzleti mentor), Schubauer Krisztina (nemzetközileg akkreditált business coach, szervezetfejlesztő, kommunikációs és CSR szakértő), Szabó Ágnes (alapító, Virtuális Irodaház)

Moderátor: Békéssy Olga (alapító-főszerkesztő, Női váltó)

MODUL E: WELLBEING

A jóllét, mint munkáltatói márka – workshop

A munkahelyek már régen nem csak a munkavégzésről szólnak – jól akarjuk érezni magunkat a munkában eltöltött napi 8(-10) órában. Megtehetjük, hogy válogatunk, hiszen a cégek a jelen munkaerőpiaci helyzetben versengenek a jelöltek kegyeiért. Hogyan válhat a munkahelyi törődés értékajánlattá? Mitől lesz sikeres és fenntartható egy mentális egészségvédő program bevezetése? Hogyan tehetjük élhetővé a VUCA világot? Többek között ezekre a kérdésekre is megadjuk a válaszokat.

Előadók: Csibová Adriana (tanácsadó, Assessment Systems Hungary), Musielák Dóra (tanácsadó, Assessment Systems Hungary)

 

MODUL F: LEADER

Munkáltatói márkaépítés az első számú vezető énmárkájával

Miért fontos (vagy inkább hasznos), hogy a cégvezető építse a saját self brand-jét is és ne csak a cég márkáját? Az első számú vezetőnek ideje kilépni a cég logója mögül, és megmutatnia magát, mert ennek kézzel fogható előnyei vannak munkáltatói márkaépítés tekintetében.

Előadó: Gyimesi László (ügyvezető, tulajdonos, Mystic Nails Hungary Kft.)

Szakmai influencer (INFLUEXPERT) WORKSHOP

Négy szakértő témavezetővel közösen szeretnénk a résztvevőkkel feldolgozni a szakmai influenszerség, azaz az influexpert fogalom jelentését és tartalmát. Worldcafé módszertannal fogunk beszélgetni négy asztalnál, az alábbi kérdések mentén mixelve a résztvevők és a témavezetők tudását.

Témaköreink:

  • Miért érdemes szakmai influexpertként építeni magad, hogyan kapcsolódik hozzád ez a fogalom?
  • Milyen erősségeidre és tapasztalataidra építheted a márkád? Ki lesz a célcsoportod?
  • Milyen felületeken és hogyan tudod magad megmutatni?
  • Hogyan növelheted magabiztosságod előadóként?

Előadók: Káli György (kommunikációs stratéga, service designer, Humanize.studio), Svéda Dóra (executive coach, a Coachingcentrum alapítója), Lévai Richárd (közösségi marketing specialista, a kozossegikalandozasok.hu blog írója), Bolya Imre (karizmatréner, a Karizma c. könyv szerzője, a Karizma Podcast házigazdája)

15:15 – 16:00

Kerekasztalbeszélgetés – MagyarBrands 2022 Kiváló Munkáltatói Márkák legjobb gyakorlatai

15:15 – 16:00 Résztvevők: Ecsedi Zsuzsanna (marketing vezető, Fürge Diák Iskolaszövetkezet), Horváth Ádám (ügyfélszolgálati igazgató, KöBE), Gyimesi László (CEO, Mystic Nails), Nagy Judit (PR vezető, Vitaking), Tancz János (Marketing és üzletfejlesztési igazgató, EBH Invest), Nagy Ervin (ügyvezető igazgató, Absolute Live)

moderátor: Purkald Krisztina (alapító, HR KOPÓ)

 

A programváltozás jogát fenntartjuk. 

Regisztráció

Foglald le a helyed most!

Előadóink

Találkozz a téma kiváló képviselőivel!