CHANGE 2023 – Program

 

Időpont Program Program
10:00 – 10:05

Köszöntő – László Géza (tulajdonos, Netvestor Cégcsoport)

10:05 – 12:00

Várható trendek, folyamatok

A délelőtt moderátora: Bódi Krisztina (ügyvezető, marketing szakértő, Marketing Art Kft.)

10:10 – 10:40

Lehet-e reálisan tervezni 2023-2024-ben? Globális és hazai gazdasági és fogyasztói trendek

A mai hektikus világ a cégvezetők és a fogyasztók életét és megnehezíti, elég nehéz előre látni, mi is fog történni. Az előadás nem fog tudni választ adni arra, mi fog tröténni a jövőben, a célja az, hogy bemutassa a világot és az életünket befolyásoló trendeket.

Előadó: Dörnyei Otília (üzletág igazgató, Inspira Research Kft. )

10:40 – 11:00

HR Trends Survey – 2023 HR kihívásai a Randstad felmérése alapján

Hogyan látják a következő év üzletmenetét és a munkaerőállományt érintő trendeket a vállalatvezetők? Melyek a munkaerő-felvétel fő kihívásai? Mely eszközökre építenek a vállalatok megtartási stratégiájukban? Milyen fizetésemelésre számít a magyar munkavállaló és mit tervez a munkaadói oldal?

Előadó: Polgár Petra (operations manager, Randstad Hungary Kft.)

11:00 – 11.20

Értékváltozások nyomában – munka-attitűdök változása egy világjárvány után

A munka nemesít – tartja a mondás. De a pandémia sokak számára átrajzolta a munkához való viszonyt. Vajon milyen irányú változásokat látunk? A munkaadóknak mi ebben a felelőssége és lehetősége? Megvizsgálom azokat az attiűdöket, amelyek a Kantar-Hoffmann TGI adatbázisában mérik a téma szempontjából releváns trendeket – több demográfiai csoportban.

Előadó: Kun Miklós (chief strategy officer, Mediacom)

11:20 – 12:00

Szervezeti térkép az ismeretlenhez

Mindannyian érezzük a folyamatos változás, bizonytalanság és az egyre növekvő kiszámíthatatlanság nyomását magunkon, és hiszünk abban, hogy ha néhány új eszközt, képzést, új folyamatot beépítünk az üzleti működésünkbe, akkor azzal biztonságosabban navigálhatunk a bizonytalanságban. A hiányérzetünk azonban megmarad, mert az adatok azt mutatják, hogy nem teszünk eleget azért, hogy megnyugodhassunk. Azt látjuk, hogy az igazi megoldás a rendszerszintű változásban rejlik, hisz a mai gyakorlott világban minden mindennel egyre jobban összekapcsolódik és összefügg. De ehhez hiányzik a térképünk, ahol láthatnánk azt, hogy hogyan függnek össze a dolgok egymással, és milyen elemek összjátékával lehet visszaszerezni a kontrollt a bizonytalanságban. Mi arról mesélünk, ahhoz mutatunk térképet és eszközöket, hogy hogyan lehet ezt az evolúciós ugrást megugrani, és a vezetők szempontjából ez milyen lehetőségeket és veszélyeket tartogat.

Kerekasztal: Kulcsár Zita (alapító, Worki, Sapience), Mányai Csaba (alapító, Sapience)

12:00 – 13:00

Ebédszünet

13:00- 14:00

SZEKCIÓ I.

Kérjük, válassza ki az alábbi két modulok közül azt, amelyiket élőben szeretné követni az esemény ideje alatt!

13:00 – 14:00

MODUL A: YOUTH

Hogyan építs Z generáció kompatibilis munkáltatói márkát?

Az első olyan generáció, akiket digitális bennszülöttként is emlegetünk, megérkezett a munkaerőpiacra. A korábbi generációkhoz képest új szokásokat, képességeket és elvárásokat hoznak magukkal a munkahelyekre. Ahhoz, hogy hatékonyan meg tudjuk szólítani őket, egészen újfajta gondolkodásra, employer branding eszközökre van szükség. Az előadáson megtudhatod, mit keres a Z generáció a munkaerőpiacon, milyen konkrét employer branding eszközökkel keltheted fel a figyelmüket, és milyen csatornákon érheted el őket a legsikeresebben.

Előadók: Radnai Tóth Judit (Senior Employer Branding Tanácsadó, Zyntern & alapító, Talentbrand), Turi Noémi (Junior Employer Branding Tanácsadó, Zyntern)

Hogyan tartsd meg a Z generáció munkavállalóidat?

Miért akar az ifjúság inkább külföldön munkát vállalni? Hogyan tudsz lépést tartani magyar munkáltatóként a külföldi munkaajánlatokkal? Mivel tudod megtartani a fiatal munkavállalóidat? Milyen előnyei vannak a multigenerációs munkahelyeknek?

Előadó: Purkald Krisztina (alapító, HR Kopó)

Rugalmas munkahely! Frázis, vagy valós érték?

Bármerre nézünk rugalmas munkahelyek tömkelegével találkozunk. Számukkal egyenes arányban nő a szkeptikus munkakeresők száma is, akik joggal teszik fel a kérdést, hogy valójában mi is ez a rugalmasság és vajon ez előny vagy hátrány számukra? Előadásomban a rugalmasság munkáltatói márkaépítés szempontjából képviselt értékét és helyes kommunikációját járom körbe, esettanulmányokon keresztül.

Előadó: Tóth-Nagy Péter (Employer Branding szakértő, a Follow The Yellow alapítója)

Szekcióvezető: Káli György (kommunikációs stratéga, service designer, Humanize.studio)

MODUL B: DIGITAL

Munkáltatói Márkaépítés a Social media csatornákon

A munkáltatói márkát ma már nemcsak befelé, hanem sokkal inkább kifelé érdemes kommunikálni. Ráadásul érdemes ezt ott tenni, ahol a célcsoportunk leginkább jelen van: az online térben. Előadásom során az online kommunikációs platformok közül a közösségi média oldalakra helyezem a hangsúlyt: mely platformokon milyen trendek és újdonságok vannak jelen, ls hogyan használhatóak az Employer Branding során. Leginkább a LinkedIN lehetőségeiről, és részben a Facebook és Instagram nyújtotta szolgáltatásokról beszélek majd, izgalmas példákat is hozva.

Előadó: Szabó Edit (Digitális Marketing Szakértő és Tréner)

Az online marketing, mint változás- és válságmenedzsmenti eszköz

Bár már több mint 10 éve velünk vannak a legnépszerűbb és ismertebb social media felületek, sok cég még mindig egy kötelező nyűgként tekint rájuk és nem úgy használja őket, mint egy nagyszerű változás- és válságmenedzsmenti eszközt.
Pedig a közösségi média felületeken való posztolásunk sokkal többről is szólhat, mint önfényezésről és értékesítésről. 2023-ban azok tudnak nagy változást elérni, akik képesek komplexen gondolkodni.

Előadó: dr. Szabó Orsolya (tanácsadó, változás- és válságmenedzser, Zsolya Communication)

Employer branding stratégiák válság idején az ország legnagyobb kreatív és média műhelyéből

A kommunikációs- és reklámipart is kiemelten érintette a járványhelyzet, a mostani általános háborús és gazdasági bizonytalanság és az infláció pedig nap mint nap új kihívások elé állítja az egész szakmát. A szektorban ráadásul egyre nehezebb megtalálni a megfelelő, a globális versenypiacon is legjobbnak számító tehetségeket. Hogyan lehet mégis employer branding stratégiákkal megfelelően reagálni egy ilyen szituációra? Hogyan lehet a nehézségek ellenére folyamatosan bővíteni egy csapatot és egyre meghatározóbb szerepet vállalni a nemzetközi reklámipari vérkeringésben? Wellbeing program, sokszínű és elfogadó vállalati kultúra, szisztematikus belső kommunikáció és egy vadiúj székház – hogy csak párat említsünk. Bemutatjuk, hogyan csináltuk mi!

Előadó: Komáromi Zsófia (Head of People & Culture, Publicis Groupe Hungary)

 

Szekcióvezető: Cserta Szandra (Kívül Belül Boldogság, Vállalkozásfejlesztés)

 

MODUL C: EMPLOYER BRANDING

Így (ne) tedd tönkre a márkádat! – PR gyakorlatok a sikeres employer branding érdekében

Mítosz az, hogy elválik egymástól a vállalati és a munkáltatói márka és hogy jó bornak nem kell a cégér. Az okos vállalatok tudják, hogy létük és jövőjük múlik azon, mennyire vigyáznak jó hírükre és milyen gondolatokat keltenek a célcsoportban, legyen az a fogyasztó vagy a jövő munkavállalója. Hogyan építsük és őrizzük meg a jó hírünket és hogyan (ne) tegyük tönkre, amit nehezen felépítettünk – erről szól az előadás.

Előadó: Lakatos Zsófia (ügyvezető igazgató, Emerald PR)

Storytelling a munkáltatói márkaépítésben

A történetmesélés egy olyan művészeti forma, amely egyidős az idővel, és minden kultúrában és társadalomban megvan a helye. Miért? Mert a történetek olyan egyetemes nyelv, amelyet mindenki – dialektustól, szülővárostól vagy örökségtől függetlenül – megérthet. A történetek serkentik a képzeletet és a szenvedélyt, és a közösség érzését teremtik meg a hallgatók és a mesélők között egyaránt.

Számos oka van annak, hogy történeteket mesélünk – eladni, szórakoztatni, oktatni vagy dicsekedni szeretnénk. De mindebből hogyan tudunk megfelelő munkáltatói márkaépítési stratégiát készíteni magunknak? Erre keressük a választ gyakorlati példák segítségével.

Előadó: Vaszary Ádám (tulajdonos, ügyvezető, Positive Adamsky)

Hívogató Hibrid – Milyen környezeti kihívással kell megküzdeni a hibrid kultúrát kínáló munkaadónak?

Mik a munkavállalói elvárások a munkakultúrát illetően? Hogyan alakulnak a Home office arányok? Milyen veszéllyel nézzünk szemben a csináld magad home officeban? Milyen környezettel lehet szelíden visszacsábítani a munkavállalókat? Hogyan menedzseljük mindezt az üzemeltetés a HR és a Kommunikáció együttműködésében? Előadásom során ezekre a kérdésekre keresem a választ.

Előadó: Feuertag Ottó (alapító tulajdonos, Europa Design)

Szekcióvezető: Inzám Andrea

14:00 – 14:15

Szünet

14:15 – 15:15

SZEKCIÓ II.

Kérjük, válassza ki az alábbi két modulok közül azt, amelyiket élőben szeretné követni az esemény ideje alatt!

14:15 – 15:15

MODUL D: WOMEN

Váltunk, vagy nem, ha ki vagyunk égve?

A kiégés kapcsán mindennél fontosabb a prevenció. Ha ismerjük és felismerjük a tüneteket képesek leszünk korai fázisban tudatosan változtatni. A kiégéshez nem csak munkahelyi okok vezetnek, az egyensúlynak nem csak a munka kapcsán kell meglennie, a saját felelősségünk nem megkerülhető.

Előadó: Csatlós Csilla (executive coach)

Változások, választások – A karrierváltás női arcai – kerekasztalbeszélgetés

Vezető pozíciókat töltöttek be nagy nemzetközi szervezeteknél és a médiában. A változást az anyaság hozta meg az életükben. Karriert váltottak vagy csak nézőpontot? Kerekasztalunk vendégei olyan nők, akik nem féltek új utakat kipróbálni: nők százainak tanítani például egy új, rugalmas szakmát, a virtuális asszisztenciát, vállalkozóként támogatni nagy cégeket vagy éppen fél állásban visszatérni vezető pozícióba. Mit lehet tanulni a különböző karrierutakból? A váltáshoz vagy a maradáshoz kell a bátorság? Karriertörténetek, választások és tanulságok – nem csak nőknek.

Résztvevők: Kalocsai Kinga (kommunikációs stratéga, üzleti mentor), Schubauer Krisztina (nemzetközileg akkreditált business coach, szervezetfejlesztő, kommunikációs és CSR szakértő), Szabó Ágnes (alapító, Virtuális Irodaház)

Moderátor: Békéssy Olga (alapító-főszerkesztő, Női váltó)

MODUL E: WELLBEING

A jóllét, mint munkáltatói márka – workshop

A munkahelyek már régen nem csak a munkavégzésről szólnak – jól akarjuk érezni magunkat a munkában eltöltött napi 8(-10) órában. Megtehetjük, hogy válogatunk, hiszen a cégek a jelen munkaerőpiaci helyzetben versengenek a jelöltek kegyeiért. Hogyan válhat a munkahelyi törődés értékajánlattá? Mitől lesz sikeres és fenntartható egy mentális egészségvédő program bevezetése? Hogyan tehetjük élhetővé a VUCA világot? Többek között ezekre a kérdésekre is megadjuk a válaszokat.

Előadók: Csibová Adriana (tanácsadó, Assessment Systems Hungary), Musielák Dóra (tanácsadó, Assessment Systems Hungary)

 

MODUL F: LEADER

Munkáltatói márkaépítés az első számú vezető énmárkájával

Miért fontos (vagy inkább hasznos), hogy a cégvezető építse a saját self brand-jét is és ne csak a cég márkáját? Az első számú vezetőnek ideje kilépni a cég logója mögül, és megmutatnia magát, mert ennek kézzel fogható előnyei vannak munkáltatói márkaépítés tekintetében.

Előadó: Gyimesi László (ügyvezető, tulajdonos, Mystic Nails Hungary Kft.)

Szakmai influencer (INFLUEXPERT) WORKSHOP

Négy szakértő témavezetővel közösen szeretnénk a résztvevőkkel feldolgozni a szakmai influenszerség, azaz az influexpert fogalom jelentését és tartalmát. Worldcafé módszertannal fogunk beszélgetni négy asztalnál, az alábbi kérdések mentén mixelve a résztvevők és a témavezetők tudását.

Témaköreink:

  • Miért érdemes szakmai influexpertként építeni magad, hogyan kapcsolódik hozzád ez a fogalom?
  • Milyen erősségeidre és tapasztalataidra építheted a márkád? Ki lesz a célcsoportod?
  • Milyen felületeken és hogyan tudod magad megmutatni?
  • Hogyan növelheted magabiztosságod előadóként?

Előadók: Káli György (kommunikációs stratéga, service designer, Humanize.studio), Svéda Dóra (executive coach, a Coachingcentrum alapítója), Lévai Richárd (közösségi marketing specialista, a kozossegikalandozasok.hu blog írója), Bolya Imre (karizmatréner, a Karizma c. könyv szerzője, a Karizma Podcast házigazdája)

15:15 – 16:00

Kerekasztalbeszélgetés – MagyarBrands 2022 Kiváló Munkáltatói Márkák legjobb gyakorlatai

15:15 – 16:00 Résztvevők: Ecsedi Zsuzsanna (marketing vezető, Fürge Diák Iskolaszövetkezet), Horváth Ádám (ügyfélszolgálati igazgató, KöBE), Gyimesi László (CEO, Mystic Nails), Nagy Judit (PR vezető, Vitaking), Kozó-Horváth Barbara (HR vezető, EBH Invest)

moderátor: Purkald Krisztina (alapító, HR KOPÓ)

 

A programváltozás jogát fenntartjuk. 

Regisztráció

Foglald le a helyed most!

Előadóink

Találkozz a téma kiváló képviselőivel!