Brandbook Magazin 2018

Szakmai közösség – építés és képzések: A Brand Excellence Program

Miről volt szó 2017-ben a rendezvényeken?
A programok kialakításakor fontos szempont volt, hogy az alapvető témák bemutatása mellett a következő évtized trendjei is terítékre kerüljenek. A Branding 2017 white paper hazai és külföldi példákon keresztül ismertette a márkaépítés meghatározó nemzetközi trendjeit, és a legjobb hazai gyakorlatokat. Ezt a Brands Klub keretén belül szélesebb körben is bemutatták a szerzők. A külföldi piacra lépés lehetőségeivel, buktatóival nem csak egy klubreggeli, hanem egy célzott workshop is foglalkozott. Egy másik program, a munkavállalói életúttervezés workshop során a részt vevők a service design módszertanával ismerkedhettek meg és a gyakorlatban is kipróbálhatták az előadásokon elhangzottakat. A tavaszi félévben az üzleti, B2B sales és marketing új lehetőségei, eszközei kerültek terítékre.
Ősszel, a Versenyképes vezetők reggelijén, amelynek a New York Palota adott otthont, a résztvevők megismerkedhettek a megváltozott vezetői szemlélettel és a stratégiai gondolkodás új irányaival. A LEGO Serious Play workshopon legojáték segítségével a résztvevők a kreatív problémamegoldás és stratégiai tervezés új eszközét is kipróbálhatták. A Design hét keretén belül megrendezésre került a Service Design konferencia, amely során választ kaptunk arra, hogy miért fontos a cégeknek a folyamatok újratervezésében a dizájngondolkodás és milyen szerepe lehet a dizájnereknek az üzleti megoldások fejlesztésében.
A tavalyi év egyik legjelentősebb üzleti híre az adatkezelési jogszabály változása volt: workshopon a GDPR legfontosabb kérdéseit elemeztük annak érdekében, hogy mindenki megfelelően fel tudjon készülni a változásokra. Az év lezárásaképpen pedig a mindent felforgató új technológiai trendekről hallhattunk előadást: a WeChat adta lehetőségek mellett a VR, AR és a chatbotok mint az új digitális eszközök került előtérbe.
A 2018-as tervek
A Brand Excellence Akadémia idén is hasonló izgalmas témákat tartogat az érdeklődők számára. Az év nyitásaképpen az egyik legújabb marketingtrend, az influencer marketing került a középpontba.  A tavasz folyamán pedig számos neves előadó közreműködésével további izgalmas témák kerülnek feldolgozásra, így többek között előadást hallhatunk a blockchain technológia új lehetőségeiről, a marketing- és salestámogató rendszerekről, valamint az inbound marketingről is. Tavasszal megjelenik a Branding 2018 kiadvány és áprilisban sor kerül az idei munkáltatói márkaépítési konferenciára.
Azok számára pedig, akik mélyebben is szeretnének elmerülni egy-egy témában, az akadémia új lehetőségeket kínál már tavasszal aktuális marketing esettanulmányok versenyszerű játékos feldolgozásával, új nemzetközi kutatási eredmények bemutatásával.
Brands Klub’ 2017 számokban:
 
• 7 téma
• 31 előadó
• több mint 200 résztvevő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük