Márkaépítés a Munkaerőpiacon Konferencia 2020 – Program

Időpont Program
08:30 – 09:00 Regisztráció
09:00 – 09:05 Köszöntő – Káli György
09:05 – 11:00

Trendek 2020: Élmény és transzformáció

09:05 – 09:20

HR trend kutatás

Előadó: Szokody Ágnes (marketing manager, Randstad Hungary)

09:20 – 09:30

Milyen látja a dolgozó a közvetlen vezetőt? Tények kutatásokból.

Mi a véleménye a dolgozóknak a közvetlen vezetőkről? Ezt az érzés- és véleményáradatot mutatjuk meg kommunikációs és szervezetfejlesztői tapasztalatából, valamint a Neticle méréseiből. 2020 tavaszán megnéztük, hogy mit mond a hazai internet a középvezetőkről. Vigyázat! Valódi véleményeket és érzéseket mutatunk meg arról, hogy milyen a magyar középvezető. Rálátunk majd, hogy milyen a dolgozók és közvetlen vezetők között kialakított kapcsolat minősége, fontossága. Mennyire hathat ki a munkára, milyen nehézségeket okozhat, ha nem hozzáértő, nem emberséges a közvetlen vezető.

Előadó: Tóth – Nagy Péter (PR és Employer Branding szakértő)

09:30 – 09:50

Honnan jövünk és merre tartunk? – Employer Branding a 2020-as években

Ahogy változnak a HR prioritások a bevonzás-megtartás-elkötelezés bűvös háromszögében, úgy kell reagálni erre a megváltozott igényre a szakmának is. Ami tegnap még izgalmas és fontos volt, lehet, hogy mára irrelevánssá vált. Ugorjunk vissza és előre az időben, lássuk mit hozhat a holnap a vállalati szakembereknek és a tanácsadóknak a témában.

Előadó: Pozvai Zsolt (nemzetközi vezérigazgató, DEVELOR International)

09:50 – 10:10

Employer Branding 2020 – Fókuszban az élmény

A termékek és szolgáltatások ma már olyan gyorsan amortizálódnak, hogy sok esetben az élmény az egyetlen eszköz, ami megkülönböztethet egy márkát a másiktól. Az emberek nem csak fogyasztóként, de dolgozóként is személyre szabott élményeket keresnek, éppen ezért az employer branding stratégiákban egyre inkább előtérbe kerül a munkavállalói élmény. Hogyan építhetünk erős, hiteles és megkülönböztető munkáltatói márkát az élménytervezés segítségével? Hogyan hangolhatjuk össze a a vállalattal kapcsolatos élményeket az employer branddel, és mit nyerünk azzal, ha tudatosan fókuszálunk erre a területre?

Előadó: Radnai – Tóth Judit (Founder | Employer Branding and EX strategist, Talentbrand)

10:10 – 10:30

Agilis munkavállalói élmény, avagy az EX összekapcsolása az üzleti stratégiával

A fogyasztói szokások megváltozása a munkavállalói preferenciák megváltozását is hozta. Az élményalapú gazdaságban a szervezeteknek adaptálódni kell ezekhez az igényekhez és bevezetni az élményvezérelt megközelítést. Az üzleti stratégia részévé tenni a customer experience mellett az employee experience tudatos tervezését, amelynek az agilis szervezeti kultúra kiváló terepet biztosít.

Előadó: Jurecska Andrea (Head of Talent Acquisitions and Employer Branding Department, NN)

10:30 – 10:50

Digitalizáció hatása a munkavállalói élményre – hogyan tegyük tönkre a munkáltató márkánkat három lépésben?

A versenyképességüket növelni kívánó szervezetek jellemző törekvése a digitális átalakulásban rejlő lehetőségek kiaknázása. Gyakran azonban ezeket a kezdeményezéseket pusztán technológiai kérdésként kezelik, és az átalakulás lázában — versenyt futva az idővel — nem foglalkoznak azzal, hogy a munkavállalóknak mindez hogyan megy át. Nézzünk rá néhány tényezőre, ami megkülönbözteti a sikeres és a kudarcra ítélt digitális bevezetéseket.

Előadó: Forrás Lajos (Partner | Head of HR Services, GTMentor Group)

10:50 – 11:10

Szervezeti transzformációs igények kockául

A digitalizáció, a digitális transzformáció előretörésével a Homo Sapiens Informaticus állatfaj egyre nagyobb teret igényel a vállalatok állatkertjében. Vajon hogyan kell ezzel a fajjal bánni, mit eszik, mit iszik, mivel lehet maradásra és távozásra bírni? Invazív fajnak tekinthető-e és szükséges-e megállítani a terjeszkedését, megkockáztatva, hogy a a napsütötte részek helyett ekkor az árnyakban fog tovább terjeszkedni? Egyértelmű választ biztos nem tudunk ezekre a felvetésekre adni, azonban tudunk egy általános képet adni, hogy a digitális közeli kollégák hogyan látják a szervezeti működést, átalakításokat.

Előadó: Gazdag Ferenc (Digitális Transzformációs Munkacsoport vezetője, Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ))

11:10 – 11:30 Kávészünet
11:30 – 12:30

SZEKCIÓ I.

11:20 – 12:30

MODUL A: YOUTH

Hogyan lehet vonzó a márkám a Z generáció számára? Adatalapú meglátások és best practice

Mit mutatnak a social media adatok a Z generáció motivációjáról és attitűdjéről? Egyedi megoldásokat mutatunk arra, hogy miként nyerhetünk social adatokból stratégiai insightokat, és nemzetközi példákon demonstráljuk, hogy hogyan használhatjuk ezeket a toborzáshoz vagy a munkavállalói jólét növeléséhez.

Előadók:  Sütő Anna (CEO, Datalyze Research) és Molnár Eszter (Stratégiai tanácsadó, Datalyze Research)

Élményalapú engagement – az Y és a Z generáció bevonzása és megtartása

A felgyorsult, digitális és gyorsan változó világunkban új igények jelentek meg a munkavállalói piacon, teljesen új elvárásokat generálva. Új tempót diktál és más fogalmat nyert a munkaerőpiaci mobilitás. A fiatalabb generációk ma már a munkára is élményként tekintenek. Ha egy munkahely nem Insta-pozitív, az számukra megérett a váltásra. Ez a korosztály rekordsebességgel felvázolt karrierutat, gyors fejlődést, és egyre nagyobb kihívásokat akar. Mindemellett inspiráló munkakörnyezetre, motiváló munkakörülményekre és empatikusabb vezetőkre vágynak. De hogyan is adhatjuk meg nekik mindezt, miközben ott várnak ránk az ügyféligények és üzleti kihívások? Választ ad erre a jövő employer brand modellje, és azok az élményalapú tippek és trükkök , melyek alkalmasak az Y és a Z generáció motiválására.

Előadó: Seres Nikolett (Head of Internal Comms & Engagement, Telenor Magyarország)

Jövőképes irodák, avagy milyen munkakörnyezetre vágynak a jövő munkavállalói

Előadó: Holló Mátyás (CEO | architect, indelab.architecture)

Szekcióvezető: Kádár Anna (Experience Designer, Works.)

MODUL B: TOBORZÁS

Hogyan erősíthető a kreatív marketinges szemlélet az EB/toborzási szakemberekben

A legvonzóbb munkáltatómárkával

rendelkező cégek felismerték, hogy sem a sablonos, idejétmúlt, sem a felfújt, kampányszagú tartalmak nem hoznak sikert. Vagy már a toborzás során sem tudják megszerezni a célcsoportok kitüntetett figyelmét, vagy az onboarding során jön a nagy feleszmélés. A sikeres toborzási kampány nem csak hiteles, de rendkívül egyedi, ami képes kitűnni a versenytársak egyre hangosabb márka kommunikációjából. De mégis hogyan lehet valami nagyon egyedi, de nem túlzásokba esve annyira, hogy elveszítse a hitelességét? Erről mesélünk nektek gyakorlati példákon keresztül.

Előadók: Kulcsár Zita (Founder, Employer Branding/EX/Talent Strategist, Worki) és Balogi Attila (CEO, Heythere)

Eseménymarketing a toborzásban

Előadó: Megyeri Mirtill (HR consultant | Co-Founder, Zyntern)

5 tuti tipp, hogyan növeld a toborzási és megtartási hatékonyságot gamification és employer brand ambassadorok révén

Az előadás során 5 olyan gyakorlati példát osztok meg Veletek, amelyeknek nagy sikere volt nálunk a TCS-nél. Az egyik bemutatott eszközzel díjat is nyertünk azóta, ennek a projektnek a lebonyolításáról es tanulságairól is szó lesz.

Előadó: Felméry Krisztina (Employer Branding Specialist for CEE region, Tata Consultancy Services)

Szekcióvezető: Illés Kata

11:20 – 12:30

MODUL C: MEGTARTÁS

A megfelelő kiválasztás mint a megtartás első lépése

Hogyan alapozhatja meg a kiválasztás az elköteleződést? Milyen eszközök segítenek ezt elérni? Hogyan tudunk bepillantást engedni a vállalati kultúrába már az első pillanatokban? Milyen módszereink vannak az első 3 hónapban kivívni a hosszútávú együttműködés igényét? Az előadás során a kiválasztás és onboarding folyamat Adevinta Hungarynél használt eszköztárai kerülnek bemutatásra.

Előadó: Boros Rita (HR igazgató, Adevinta Hungary (Jófogás, Használtautó.hu és Autónavigátor.hu))

Az onboarding, mint megtartó erő – Gyakorlati esettanulmány

A megfelelő onboarding gyökeres része a munkavállalói élménynek és a munkavállalók megtartását is elősegíti. Alapjaiban határozza meg azt, hogy miként érzi magát a munkavállaló az adott cégnél. Amennyiben a beillesztés sikeres, akkor a kolléga rövid idő alatt tevékeny és értékes részévé képes vállni a szervezetnek. Az onboarding hiánya vagy nem megfelelő formája munkavállalói frusztrációt, a cég számára pedig üzleti veszteséget okoz. Előadásomban egyik ügyfelünknek készített onboarding megoldásunkat mutatom be.

Előadó: Fazekas László (Head of Sales and Marketing, Games for Business)

Juttatás helyett törődés – A wellbeing jelentősége a munkahelyen, hogyan vonjuk be a dolgozókat és mindez hogyan támogatja a munkáltatói márkát

Amikor az Y-generáció tagjai munkát választanak, nem csupán a magas fizetés vonzza őket, hanem az is, miként érzik majd magukat munkahelyükön, megtalálják-e a számukra megfelelő közösséget, látnak-e fejlődési lehetőséget. A munkahelyi wellbeing ezeknek az igényeknek a megértéséről és támogatásáról szól – ez azonban sok cégnél- kulturális változtatásról lévén szó – nem kis feladat. Az előadásból kiderül, hogy a munkahelyi wellbeing programok sikere miért nem a pénz kérdése.

Előadó: Dobai Gábor (CEO, The WorkLife Company)

Szekcióvezető: Radvánszki Renáta

MODUL D: ELKÖTELEZŐDÉS

Külcsíny és belbecs- megszerzés és megtartás

A keservesen megszerzett munkaerő megtartása csak közvetve HR feladat. A HR szerepe a klasszikus HR funkciókon túl a valódi elköteleződést eredményező szervezetek alakításában: mivel és hol segítheti a HR a legjobban a vezetőket, szervezeti döntéshozókat, hogy a szervezethez valóban kapcsolódni és elköteleződni tudjanak a számunkra fontos szakemberek.

Előadó: Kalmár Elvira (Founder, Go Beyond Project)

Mit tehet Derrick azért, hogy szeressék a cégemet a dolgozók

Hogyan lehet elkötelezett, összetartó, igazi identitással bíró csapatot építeni minden hájjal megkent IT menedzsment tanácsadókból, akiknek lételeme a függetlenség és a szabadság? Egy radikális blogból született tanácsadó cég őszinte története az employer branding és a bátorság erejéről.

Előadó: Tanács Lajos (CEO, Wunderplan)

Megtartás és elkötelezettség építése nem-vállalati közösségi mintázatokban

Előadó: Remete Tibor (kreatívigazgató – Super Channel, alapító – Highlights of Hungary)

Szekcióvezető: Kaszás Helga (HR szakember, szupervizor)

11:20 – 12:30

MODUL E: LEADERSHIP

A vezetők a munkáltatói márka első számú nagykövetei

“Mélyen egyetértek azzal a mondással, miszerint a munkavállalók egy céghez mennel el, de egy vezetőt hagynak ott. Meggyőződésem, hogy a munkáltatói márka legfontosabb tényezője a közvetlen vezető. 8 vezetői szokásról fogok beszélni, amelyek biztosan támogatják a cég munkaadói imidzsét.”
Előadó: Karikás Péter (Ügyvezető partner, KKV Consulting)

A vezető mint katalizátor – a Catalysts-sztori régen és most, a rebranding idején

Kinek a hatásköre az employer branding? Bizonyos vállalatok a HR részlegre bízzák, vannak, ahol a marketingesek felelősek érte, másutt nincs is EB pozícióra dedikált személy. Szerencsés esetben a céged employer brandingjét – ha egy képzeletbeli forgatókönyvnek tekintjük -, a HR írja, a marketing teletűzdeli kreatív ötletekkel, a PR pedig lektorálja a közönség számára. Ám a rendező így vagy úgy a vezető(ség) lesz. A Catalysts-sztori végigvezet egy 15 éves folyamaton, bemutatja a vezető(ink) kezdeményezéseit, főleg, hogy mi lett igazi siker ezek közül az idők során. A Catalysts-ot Ausztria-szerte a különleges vállalati kultúrájáról ismerik – minden a régi. Annyi változott, hogy ma Cloudflight-nak hívjak és a kezdeti pár munkatársból most több mint 400-an dolgoznak itt. “Same spirit – next level” – szívesen mesélek róla.

Előadó: Bencze Mariann (Employer Branding Specialist, Catalysts/Cloudflight, Ausztria)

Mit tehetsz vezetőként, ha elkapott a digitális transzformáció szele

“A digitális átalakulást miként lehet félrevinni és hogyan lehet jól csinálni? Gyakorlati szempontból, valós példán bemutatva. Plusz csempésszünk bele némi employer brandinget is: Mit tehet a HR és a marketing, hogy kollégáink akarjanak nálunk dolgozni, maradjanak is nálunk, sőt ha elhagyják a céget, jó véleménnyel tegyék.”

Előadók: Laczkó Katalin (Regionális IT vezető, Európa, EMS, Jabil) és Szekrényi Péter (Tulajdonos, AmTech Rendszerház)

Szekcióvezető: Király Anikó

12:30 – 13:30

Szendvicsebéd, közben: HR tech bemutató

13:30 – 14:30

SZEKCIÓ II.

13:30 – 14:30

MODUL F: Szerethető munkahely esettanulmányok

Mitől igazán szerethető egy munkahely? Erre a kérdésre nincs általános válasz: kinek a közös reggeli a fontos, kine a home office. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat és ne gyomorgörccsel induljon a reggel. A workshop keretében a tavalyi Szerethető Munkahelyek Díj néhány jó példáját mutatjuk be, és a résztvevők maguk is letesztelhetik, hogy vajon szerethető munkahelyen dolgoznak -e.

Előadók:  Balogh – Mázi Mária (CEO, Dreamjo.bs)

MODUL G: Álláshirdetés gerilla stílusban
KKV best prectice

Azonnal másolható, bevált hirdetési modell az agilis kisvállalkozások világából

Előadók: Janata Krisztina (Co-Owner, Marketing Commando, a METU címzetes docense, a Szövegírás szenvedéllyel című könyv szerzője )

13:30 – 14:30

MODUL H: Y és Z generációk motivációja
Hogyan válhat a kreativitás és innováció a munkáltatói márkánk szerves részévé?

Előadó: Várnagy Priszcilla (CEO & Founder, Be-novative)

MODUL I: Agilis HR
kibeszélő kerekasztal

Résztvevők: Nőthig-Hegedüs Enikő (Co-founder, CEO, edUcate), Hinterstein Anikó (Talent Experience COE Lead, Magyar Telekom), Jurecska Andrea (Head of Talent Acquisition and Employer Branding Department, NN)
Moderátor: Csaba Zoltán (Founder, TAL Consulting)

13:30 – 14:30

MODUL J: Minden a design gondolkodásról,
amit eddig nem mertél megkérdezni

Egy órás gyakorlati bevezető korunk innovációs svájci bicskájáról egy HR kritikus témában.

Kostoló a design gondolkodás lényegéból a gyakorlatban: hogyan érezzétek át valaki más nézőpontját, fordítsátok le az ő problémáját egy megoldandó feladatra, és miként juthattok el iterációkon keresztül az első jónak tűnő ötletektől az igazán tutiig. Azt nem garantálhatjuk, hogy egy óra alatt feketeöves designer leszel, de abban biztosak vagyunk, hogy várni fogod az első alkalmat, amikor bevetheted az új tudásodat!

Előadók:  Havasi Zoltán (Director of Excellence, Beyond Partners), Turi Tamás (Business Development Director, Beyond Partners), Dr. Molnár Imre (Managing Partner, Beyond Partners)

14:30 – 14:45 Kávészünet
14:45 – 15:45

SZEKCIÓ III.

14:45 – 15:45

MODUL K: “Az új évezred női vezetője” workshop

Egy formabontó, felkavaró és egybentranszformatív közös munkára invitáljuk azokat, akik vezető nők, sikeresnek érzik magukat a szakmájukban, de valahol tudják, hogy van egy “női útja” is a vezetésnek, csak még nem volt előttük kitaposott ösvény, amelyet követhetnének. Az új típusú női vezető képes a belső, feminin erőforrásaihoz kapcsolódni, támaszkodik női intuíciójára, mély megérzéseire, ezáltal jól kezeli a komplex és frusztrációval terhelt helyzeteket.

Ezek a belső kvalitások alapvetően bennünk vannak, és újból hozzá tudunk férni, ám ehhez egy mély, sokszor nagyon őszinte szembenézésekkel teli, a végeredményt tekintve újjászületésként ható folyamaton kell végigmennünk. A workshop során, saját élményen kereszül kapnak lehetőséget a résztvevők ennek a megtapasztalására.

Előadók: Móricz Emese (vezetőfejlesztési specialista, Fortis Consulting) és Lipovszky Csenge (illatesztéta, Scent Poetry)

MODUL L: Future ready/proof
Mitől lesz egy munkavállaló, vezető, csapat, szervezet jövőálló?

A nagyon gyorsan változó piaci környezetben sok váratlan és sokszor megmagyarázhatatlan jelenséggel találkozunk: nagy multinacionális cégek buknak el és ugyanekkor váratlanul felbukkannak óriási potenciállal bíró start up-ok. Továbbá azok a vezetői kompetenciák, amelyek korábban sikeresek voltak, manapság sokszor csődöt mondanak. A probléma megoldása nem külső tényezőkben keresendő, magunkat kell „jövő állóvá” tenni annak érdekében, hogy túléljünk. De van-e biztos recept?

Előadók: Verő Barbara (Co-founder CEO, Future Proof Consulting) és Tarczali Patrícia (Co-founder CEO, Future Proof Consulting)

14:45 – 15:45

MODUL M: Munkáltatói reakciók a dolgozói igényekre

Munka-magánélet összeegyeztetése, egyéb megváltozott pszichológiai helyzetek, mint pl. a felgyorsult kiégés, rossz fizikai és mentális állapot

Előadó: Svéda Dóra (Founder, Coachingcentrum)

MODUL N: Márkanagykövet program
erős fókusszal a munkavállalókra

A közhiedelemmel ellentétben az Employer Branding nem egy „költséges és ütős marketingkampány”, amely sok ezer kattintást hoz, hanem egy jól felépített stratégia, amely a szervezeten belül indul. Ennek egyik legsikeresebb, de annál kevésbé alkalmazott módszere a nagyköveti programok kiépítése.Hogyan építsünk fel egy sikeres Ambassador programot?

Hogyan tudjuk mérni azok eredményességet? És egyáltalán milyen nagyköveti programok vannak? Hogy lehet a nagykövetek segítségével a szervezeten kívül is nagy elérést generálni? Hogyan jön mindehhez a social media?

A workshop során a márkanagyköveti programok által nyújtott lehetőségekkel, módszerekkel és eszközökkel ismerkedhetünk meg.

Előadók: Szabó Edit (Digital Evangelist & Founder of Kider App) és Fodor Anna (Marketing Manager, Adecco)

14:45 – 15:45

MODUL O: Innovativ vezetőképzés komoly játékokkal:
versenyképes tőke, tudás és flow-pszichológia

Interaktív workshop a hazai és nemzetközi Flow-alapú vezetésfejlesztés szakértőjével; Téma körök és konkrét tudás amelyeket ön is elsajátíthat itt: Mik a versényképes vállalatok alappillérei? Mit mutat egy szervezeti gyors diagnozis az ön vállalatáról? Mik a cselekvési lehetőséges az Ön számára? Mi az ön vállalatának a Flow-potenciálja? És hogyan lehet azt a jövőben fejleszteni?

Előadók:  Buzády Zoltán (docens, Budapesti Corvinus Egyetem)

15:45 – 16:00 KÁVÉSZÜNET
15:45 – 16:00 Díjátadó Gála regisztráció
16:00–

MAGYARBRANDS DÍJÁTADÓ GÁLA

Regisztráció

Foglald le a helyed most!

Előadóink

Találkozz a téma kiváló képviselőivel!